Σταυρούλα Αντωνάκου: Στον Πειραιά κάναμε πολλά έργα, θα κάνουμε όμως κι άλλα γιατί η κλιματική αλλαγή είναι πλέον παρούσα

Σταυρούλα Αντωνάκου: Στον Πειραιά κάναμε πολλά έργα, θα κάνουμε όμως κι άλλα γιατί η κλιματική αλλαγή είναι πλέον παρούσα

Εγκρίθηκαν πάνω από 728 εκατ. ευρώ για καθαρισμούς φρεατίων και αντιπλημμυρικών έργων τα οποία εκτείνονται σε έκταση 45 χλμ σε κάθε πόλη της ενότητας Πειραιά

stavroula-antonakou-1
Την ανάγκη η Πολιτεία να σκύψει πάνω από τα προβλήματα που προκύπτουν από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής επισημαίνει η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη «Αττική Μπροστά» με επικεφαλής τον Νίκο Χαρδαλιά.

Όπως σημειώνει στο protothema.gr, στην Αττική εγκρίθηκαν πάνω από 728 εκατ. ευρώ για καθαρισμούς φρεατίων και αντιπλημμυρικών έργων τα οποία εκτείνονται σε έκταση 45 χλμ. Σε κάθε πόλη της περιφερειακής ενότητας Πειραιά.

Αναφερόμενη ειδικά στον Πειραιά σημειώνει πως παρά τις προσπάθειες, σίγουρα πρέπει να γίνουν κι άλλα έργα, καθώς οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι τέτοιες που ο παραδοσιακός σχεδιασμός σε ορισμένες περιπτώσεις μοιάζει παρωχημένος. Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που θέτει είναι και το γεγονός της επικάλυψης των αρμοδιοτήτων που θα πρέπει να λυθεί προκειμένου ο εκάστοτε σχεδιασμός να γίνεται κεντρικά και συνεπώς ακόμη καλύτερα.

«Εμείς ως τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να βάλουμε προτεραιότητα έργα ουσίας όπως λέω και όχι φωτογραφίας. Να ξεκινάμε από τα έργα που θωρακίζουν», επισημαίνει η κυρία Αντωνάκου.

Κλείσιμο
Μιλώντας για τα πεπραγμένα της περασμένης τετραετίας στον Πειραιά αναφέρει μεταξύ άλλων έργα και πρωτοβουλίες που ξεχώρισαν.

antonakou-mikrolimano-1


Ανάμεσά τους η ανάπλαση της ακτής του Μικρολίμανου, η ανέγερση κέντρου υγείας αστικού τύπου-υγειονομείου Κερατσινίου, οι παρεμβάσεις και ενεργειακές αναβαθμίσεις σε Πέραμα, Κορυδαλλό, Νίκαια και Κερατσίνι, η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου-κολυμβητηρίου και δύο γηπέδων αντισφαίρισης στον δήμο Κορυδαλλού, η χρηματοδότηση λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, καθώς και σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα στον δήμο Πειραιά και καθαρισμοί ρεμάτων.

kentro-ygeias-keratsini-1


Κλείνοντας η κυρία Αντωνάκου επισημαίνει πως δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος καθώς προέχει το ευρύτερο καλό και θυμίζει πως, όπως λέει, λοιδορήθηκε το 2019 όταν και έκανε πρόταση να μπουν 40 εκατ. ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ενότητας Πειραιά.

antiplymmirika-peiraias-1


«Τότε άκουσα να μου λένε να κάνουμε πλατείες. Λέω ναι στις πλατείες, αλλά οι πρωταρχική ανάγκη και ευθύνη της Περιφέρειας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας των πολιτών», τονίζει.


Ειδήσεις σήμερα

Σάλος με βίντεο που δείχνει αστυνομικό να λέει σε πατέρα ότι η 11χρονη κόρη του «ίσως διωχθεί για παιδική πορνογραφία»

Ήμουν κουρασμένος, θέλω δύο μήνες εξάσκηση στα ελληνικά, λέει τώρα ο Κασσελάκης για το «δικό τους κρατίδιο» για τα Κατεχόμενα


Χειροπέδες σε ιερέα διευθυντή ορφανοτροφείου στη Χαλκίδα - Απείλησε 12χρονο με ξύλινη βέργα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης