Δείτε βίντεο: Διαρρήκτες μπαίνουν «σαν κύριοι» σε καταστήματα δίπλα σε αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης

Το οπτικό υλικό δείχνει ξεκάθαρα την ψυχραιμία με την οποία εισβάλουν στα καταστήματα και αναζητούν τη λεία τους χωρίς να έχουν καλυμένα τα πρόσωπά τους

Τους θρασύτατους διαρρήκτες που τα ξημερώματα της Πέμπτης εισέβαλαν σε δύο καταστήματα εστίασης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τα οποία βρίσκονται μόλις λίγα μέτρα μακρυά από αστυνομικά τμήματα, εξακολουθεί να αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.

Οι δύο άντρες που έβαλαν στο στόχαστρο και «χτύπησαν» με διαφορά λίγων ωρών τα δύο μαγαζιά, ένα με καφέ και ένα με παγωτά, έδρασαν ακριβώς με την ίδια μέθοδο και δεν φρόντισαν να καλύψουν ούτε τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, αδιαφορώντας για τις κάμερες ασφαλείας των επιχειρήσεων, για τα αστυνομικά τμήματα που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής και για τους συναγερμούς των καταστημάτων που ηχούσαν ασταμάτητα.





Στα βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε και δημοσιεύει το protothema.gr, αποτυπώνονται καρέ - καρέ οι κινήσεις των δύο δραστών και φαίνεται ξεκάθαρα η ψυχραιμία με την οποία εισβάλουν στα καταστήματα και αναζητούν τη λεία τους.

Πρώτος στόχος τους ήταν ένα κατάστημα εστίασης με καφέ «takeaway», επί της οδού Δωδεκανήσου 2, το οποίο βρίσκεται μόλις 50 μέτρα μακριά από το Αστυνομικό Τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη της επιχείρησης που μίλησε στο protothema.gr, οι δράστες «επισκέφτηκαν» το κατάστημά της στις 01:35 και κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στον εσωτερικό χώρο από την τζαμαρία. «Πρόκειται για δύο άτομα, τα οποία φαίνεται ότι είναι γνωστά στις Αρχές. Ήρθαν τρεις φορές στο κατάστημα τα ξημερώματα της Πέμπτης και, όπως φαίνεται από τις κάμερες, ο ένας φυλάει τσίλιες και ο άλλος μπαίνει στο μαγαζί», αναφέρει.

«Το κατάστημα βρίσκεται δίπλα στο Τμήμα Ασφαλείας, στην Δωδεκανήσου και αντιλήφθηκα την διάρρηξη όταν ήρθε ειδοποίηση στο κινητό μου από τον συναγερμό που χτυπούσε. Από τις κάμερες είδα την "ανακατωσούρα", το φύλλο της τζαμαρίας από το οποίο μπήκε ο δράστης και κατάλαβα ότι είχαν αποχωρήσει», προσθέτει η υπεύθυνη της επιχείρησης, η οποία ειδοποίησε την αστυνομία μόλις έφτασε στο κατάστημα.

Το μόνο που κατάφεραν να αποσπάσουν οι δύο δράστες από το εσωτερικό της επιχείρησης ήταν μερικά κέρματα από το ποτηράκι που οι εργαζόμενοι είχαν αφήσει κάποια «tips», καθώς η ταμειακή μηχανή δεν είχε χρήματα. Για να καταφέρουν να μπουν στο μαγαζί, όπως φαίνεται και στα βίντεο, χρησιμοποίησαν διαρρηκτικά εργαλεία και στη συνέχεια έσπρωξαν με γυμνά χέρια το τζάμι.

«Ήξεραν ότι υπάρχουν κάμερες και χτυπούσε ο συναγερμός, αλλά δεν τον ένοιαξε καθόλου. Μπήκαν και βγήκαν 'κύριοι», λέει χαρακτηριστικά η υπεύθυνη της επιχείρησης.

Το δεύτερο «χτύπημα»

Οι δράστες που ουσιαστικά έφυγαν με άδεια χέρια από το πρώτο κατάστημα, δε σταμάτησαν εκεί. Λίγες ώρες αργότερα «μπούκαραν» σε δεύτερη επιχείρηση εστίασης, που βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους με Μητροπόλεως, μόλις 150 μέτρα μακριά από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου.

Σε βίντεο ντοκουμέντο από τη διάρρηξη που ανήρτησε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Στέλιος Ρίμπας, αποτυπώνονται καρέ - καρέ οι κινήσεις των δύο δραστών, που μπήκαν και βγήκαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αρχικά, οι δύο άντρες διακρίνονται να στέκονται για λίγο έξω από το μαγαζί, με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και στη συνέχεια ο ένας αναλαμβάνει να ανοίξει την πόρτα.

Μόλις καταφέρνει να εισβάλει στο κατάστημα αδειάζει γρήγορα την ταμειακή μηχανή και αφαιρεί τα μετρητά από το ντουλάπι, ενώ ο συνεργός του στέκεται έξω από το κατάστημα.








Όπως ανέφερε ο κ. Ρίμπας, μιλώντας στο protothema.gr, «τη διάρρηξη αντιλήφθηκε η υπάλληλος του καταστήματος το πρωί, όταν πήγε στη δουλειά. Με κάλεσε και πήγα και εγώ και τα είδαμε όλα στην κάμερα του καταστήματος. Όπως φαίνεται έκαναν τη διάρρηξη και μπήκαν μέσα σαν κύριοι, χωρίς να τους ενοχλεί τίποτα. Σαν να έμπαιναν σε δικό τους μαγαζί. Πήγαν στο ταμείο, κατάφεραν και άνοιξαν την ταμειακή μηχανή, πήραν περίπου 1.000 ευρώ που είχαμε σε κέρματα και έφυγαν πάλι σαν κύριοι. Τώρα έμαθα ότι 3 ώρες πριν έρθουν στο δικό μου μαγαζί χτύπησαν και ένα άλλο μερικά μέτρα πιο κάτω".

Και στις δύο περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων έχουν υποβάλει σχετική μήνυση και θεωρείται θέμα χρόνου η ΕΛ.ΑΣ. να ταυτοποιήσει τους δράστες, καθώς φαίνονται ξεκάθαρα στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που έχουν στα χέρια τους.


Ειδήσεις σήμερα

Λάχλαν Μέρντοχ: Ποιος είναι ο πρωτότοκος γιος του Ρούπερτ, που αναλαμβάνει τα ηνία στη μιντιακή αυτοκρατορία του πατέρα του

Κατηγορίες για διαφθορά απαγγέλθηκαν στον Ρόμπερτ Μενέντεζ από Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης

Κατάθεση «βόμβα» στη δίκη Πισπιρίγκου: «Οι ουσίες στο αίμα της Τζωρτζίνας οφείλονται σε ιατρογενείς χειρισμούς» είπε ο ιατροδικαστής Κραββαρίτης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr