Αυτή την Κυριακή το καθηλωτικό μυθιστόρημα της Susan Wiggs «Χιόνι στη λίμνη»

Αυτή την Κυριακή το καθηλωτικό μυθιστόρημα της Susan Wiggs «Χιόνι στη λίμνη»

Η επιστροφή σε έναν ήρεμο τόπο, όπου η ζωή ακολουθεί αργούς και προβλέψιμους ρυθμούς, μπορεί κάποτε να αποδειχθεί ότι είναι ακριβώς το αντίθετο. Αρκεί μόνο μία σπίθα έρωτα για να ανατιναχθεί ένα ολόκληρο σύμπαν

BOOK_081023_XRWMA
Ως συγγραφέας που διακρίνεται για τη βαθιά ευαισθησία με την οποία διαχειρίζεται τους χαρακτήρες των βιβλίων της, αλλά και την καλπάζουσα δημιουργική φαντασία της, η Susan Wiggs στο «Χιόνι στη λίμνη» αποκαλύπτει το πολύπτυχο ταλέντο της.
Αυτή την Κυριακή το καθηλωτικό μυθιστόρημα της Susan Wiggs «Χιόνι στη λίμνη»

Η ιστορία, μολονότι συναρπαστική και γεμάτη ανατροπές, είναι μια συγκινητική αλληγορία που αφορά κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως φύλου. Το «Χιόνι στη λίμνη» περιεργάζεται το πώς ο καθένας και η καθεμία βρίσκει τη δύναμη να ξεπεράσει προσωπικές τραγωδίες, τις θεραπείες που εφευρίσκουμε μόνοι μας για τα τραύματά μας, αλλά και το πώς δημιουργούμε μια δεύτερη ευκαιρία για να ξαναρχίσουμε από το «μηδέν». Όλα αυτά εικονογραφούνται από τη Susan Wiggs αριστοτεχνικά στη διαδρομή που ακολουθεί η κεντρική ηρωίδα του μυθιστορήματος «Χιόνι στη λίμνη», η δικηγόρος διεθνών υποθέσεων Σόφι Μπέλαμι, η οποία είχε αφοσιωθεί στην υπεράσπιση θυμάτων σε διάφορα μέρη της Γης όπου μαίνονταν πολεμικές συρράξεις.

Κλείσιμο
Ύστερα από μια πολύ μεγάλη και θανάσιμα επικίνδυνη περιπέτεια στην οποία ενεπλάκη η ίδια, η Σόφι Μπέλαμι αναθεωρεί άρδην τις προτεραιότητές της και αποφασίζει να αλλάξει τελείως ρότα. Επιστρέφει στον γαλήνιο οικισμό Κάτσκιλς, στις όχθες της λίμνης Γουίλοου, προκειμένου να επικεντρώσει στα καθήκοντά της ως μητέρα και την ανατροφή των παιδιών της. Ενώ όμως προετοιμάζει τον εαυτό της για την απότομη μετάπτωση, από τα πεδία των μαχών στη ρουτίνα και την αταραξία της αμερικανικής επαρχίας, στη ζωή της Σόφι κάνει την εμφάνισή του ένας κεραυνοβόλος έρωτας. Η έλξη που αναπτύσσεται ανάμεσα στην πρώην δικηγόρο και τον τοπικό κτηνίατρο, τον γοητευτικό πλην μελαγχολικό Νόα Σέπερντ, θα ξυπνήσει πάθη τόσο ισχυρά ώστε οι πρωταγωνιστές της ιστορίας θα απειλήσουν με λιώσιμο ακόμη και το «Χιόνι στη λίμνη».
BOOK_081023_IN-ARTICLE

Η Susan Wiggs είναι μια «υπερδύναμη» στο χώρο της σύγχρονης μυθιστοριογραφίας, καθώς έχει γράψει πάνω από 40 βιβλία, πολλά από τα οποία έχουν συμπεριληφθεί στο Top-10 του διάσημου καταλόγου με τα μπεστ-σέλερ βιβλία των New York Times. Το έργο της έχει μεταφραστεί σε τουλάχιστον 20 γλώσσες και σε 30 χώρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης