Μακελειό στην Αρτέμιδα: Προφυλακιστέοι οι δύο Τούρκοι

Μακελειό στην Αρτέμιδα: Προφυλακιστέοι οι δύο Τούρκοι

Οι δύο Τούρκοι κατηγορούνται ότι ήταν ανάμεσα στους εκτελεστές των έξι ομοεθνών τους

loutsa65
Το δρόμο για τις φυλακές πήραν αργά χθες τη νύχτα μετά τις απολογίες τους στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οι δυο Τούρκοι συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται ότι ήταν ανάμεσα στους εκτελεστές των έξι ομοεθνών τους στην Αρτέμιδα. Πρόκειται για δυο άνδρες ηλικίας 32 και 28 ετών, οι οποίοι απολογήθηκαν για ανθρωποκτονία κατά συρροή και κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η διαδικασία της απολογίας των δυο κατηγορουμένων ήταν μαραθώνια καθώς διήρκησε περίπου δέκα ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο 32χρονος όσο και ο 28χρονος συλληφθείς αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στο μακελειό, πλην όμως δεν κατάφεραν να πείσουν ανακριτή και εισαγγελέα που τους έκριναν προσωρινά κρατούμενους.

Ειδικότερα, ο 32χρονος Τούρκος, ο οποίος φέρεται να έχει οδηγήσει εσκεμμένα τους έξι Τούρκους στο σημείο της ενέδρας το απόγευμα της 11ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της απολογίας του, αποδέχθηκε ότι ήταν ο οδηγός του μπλε αυτοκινήτου με τις γερμανικές πινακίδες. Ωστόσο, αρνήθηκε ότι δολοφόνησε τους ομοεθνείς του. Μάλιστα, προς ενίσχυση των ισχυρισμών του, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος φέρεται να προσκόμισε στον ανακριτή σειρά εγγράφων, μεταξύ αυτών και έκθεση της Δ.Ε.Ε. περί μη εύρεσης πυρίτιδας στο σώμα ή τα ρούχα του. Ακόμη φέρεται να υποστήριξε πως τα θύματα ήταν φίλοι του σε καμία περίπτωση δεν θα τους έβλαπτε.

Από την πλευρά του 28χρονος κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της δικής του απολογίας φέρεται επίσης να αρνήθηκε την παρουσία του στο σημείο του εγκλήματος, υποστηρίζοντας ότι δε γνωρίζει κανένα από τα έξι θύματα και την ημέρα και ώρα της δολοφονίας βρισκόταν αλλού.

Δήλωση δικηγόρου Νικόλαου Αλέτρα για τις προφυλακίσεις των δύο Τούρκων κατηγορουμένων:

Κλείσιμο
«Κατόπιν των μαραθώνιων απολογιών των 2 κατηγορουμένων για την εν λογω υπόθεση που διήρκησε σχεδόν δώδεκα ωρες, οι κύριοι ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να προφυλακιστούν και οι δυο κατηγορουμένοι,στο δικονομικό στάδιο της κύριας ανακρισης.

Ο πρωτος κατηγορουμενος εξήγησε με πλήρη σαφήνεια την πραγματική και υπερασπιστική του θεση τονίζοντας οτι παρα το γεγονός οτι ηταν ο οδηγός του οχήματος που επέβαιναν τα 6 θύματα, δεν εχει καμια απολύτως σχεση με την κατηγορια της φυσικής αυτουργίας των 6 ανθρωποκτονιών.

Αυτο άλλωστε συνάδει και με το συνολο των στοιχείων και του προανακριτικού υλικού της συγκεκριμένης δικογραφίας καθότι απο εργαστηριακές πραγματογνωμοσύνες που διενεργήθηκαν κατα την ημέρα συλλήψεως του στο αεροδρόμιο στις 11/9/23 προκύπτει με σαφήνεια οτι ο συγκεκριμένος κατηγορουμενος δεν εχει πυροδοτήσει όπλο !

Αναφορικά με την θέση του δεύτερου κατηγορουμένου που συνελήφθη μεταγενέστερα αρνήθηκε τις κατηγορίες καθώς δεν ειχε καμια απολύτως επαφή με τα θύματα ουτε καν βρισκόταν στο τόπο τελέσεως των ανθρωποκτονιών.

Σε καθε περιπτωση για την εν λογω υπόθεση στα πλαίσια της διενεργούμενης κύριας ανάκρισης, οι έρευνες συνεχίζονται και φρονώ πως στην πορεια θα προκύψουν νεα στοιχεία που κατα λογικη αναγκαιότητα θα οδηγήσουν τις διωκτικές αρχες και σε επιπλέον συλλήψεις για την περαιτερω εξιχνίαση των ανθρωποκτονιών και τον εντοπισμό των εμπλεκομένων φυσικών αυτουργών».

Ειδήσεις σήμερα

Μπαράζ περιοδειών από Μητσοτάκη για τον β΄ γύρο των περιφερειακών εκλογών - Εξορμήσεις υπουργών, βουλευτών

Αγωνία για κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή με τη Γάζα υπό πολιορκία και τους ισραηλινούς ομήρους να ζουν τον εφιάλτη

«Είναι η χειρότερη επίθεση που έχω ζήσει εδώ και 22 χρόνια» λέει Έλληνας που ζει στο Τελ Αβίβ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης