Σημαντική πιστοποίηση για μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες δομικών υλικών

Η Kerakoll είναι μία από τις πρώτες εταιρείες που απέκτησε την πιστοποίηση B Corp στον τομέα των κατασκευών παγκοσμίως.


Sponsored content

Τα υψηλής ποιότητας δομικά υλικά εξασφαλίζουν σε κάθε κατασκευή, από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη ασφάλεια, μέγιστη αξιοπιστία και ένα άψογο αισθητικό αποτέλεσμα. Αυτά τα τρία στοιχεία χαρακτηρίζουν τα προϊόντα της Kerakoll, η οποία από την ίδρυσή της αναπτύσσεται συνεχώς, με αποτέλεσμα σήμερα να ηγείται στον κατασκευαστικό κλάδο.
Πρόσφατα, η Kerakoll έλαβε την πιστοποίηση B Corp, μια σημαντική αναγνώριση της διαδρομής, της προσφοράς και της εξέλιξής της στο πλαίσιο των κριτηρίων ESG (Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Ευθύνης και Εταιρικής Διακυβέρνησης). Η πιστοποίηση B Corp εκδόθηκε από τον διεθνή οργανισμό B Lab ο οποίος είναι επιφορτισμένος να αξιολογεί τη δυναμική των οργανισμών σε όλο τον κόσμο και να επικυρώνει τον τίτλο. Παρά το γεγονός ότι 150.000 εταιρείες σε όλο τον κόσμο έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία αξιολόγησης, προς το παρόν μόνο 7.000 brands έχουν καταφέρει να αποσπάσουν τον τίτλο παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων και η Kerakoll.
Υπό την κρίση του B Lab τίθενται μια σειρά από προϋποθέσεις: η δέσμευση ενός οργανισμού να σέβεται τα αυστηρότερα πρότυπα κοινωνικής και περιβαλλοντικής απόδοσης, η διαφάνεια και η ευθύνη, η δέσμευσή του να βελτιώσει τον αντίκτυπό του στους εργαζόμενους και στις κοινότητες και τα περιβάλλοντα στα οποία δραστηριοποιείται, και βέβαια η αποφασιστικότητά της εταιρείας να βελτιώνει συνεχώς πρακτικές και διαδικασίες αλλά και να διαδίδει μια κουλτούρα ένταξης και αναγέννησης. Κατά τη διαδικασία πιστοποίησης, λήφθηκε υπόψιν ο αντίκτυπος που δημιουργείται από τον Όμιλο στο σύνολό του, με την ενεργό συμμετοχή των 11 χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται η Kerakoll και με βάση τους πέντε τομείς - αντικείμενα της αξιολόγησης: άνθρωποι, διακυβέρνηση, κοινότητα, περιβάλλον, πελάτες.

Συγκεκριμένα, κατά την αξιολόγηση αναδύθηκαν μια σειρά από θετικά σημεία. Το πρώτο σχετίζεται με τα συστήματα διακυβέρνησης τα οποία βασίζονται στις αρχές της δεοντολογίας και της διαφάνειας. Το δεύτερο είναι η ευημερία των ανθρώπων (συνθήκες εργασίας, υγεία και ασφάλεια, απασχόληση και ικανοποίηση των ανθρώπων) ευκαιρίες ανάπτυξης (κουλτούρα βασισμένη στην αξιοκρατία και τις ίσες ευκαιρίες). Στη συνέχεια θετικά κρίθηκε η συνεχής δέσμευση για τη στήριξη μη κερδοσκοπικών οργανισμών στις κοινότητες όπου δραστηριοποιείται η Kerakoll και ο σεβασμός των φυσικών πόρων σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας (χρήση ανακυκλωμένων υλικών, αποκατάσταση τοπίου, χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας). Τέλος, θετικό ήταν και το προσημο όσον αφορά στη μείωση χρήσης χημικών ουσιών αλλά και για τις χαμηλές εκπομπές πτητικών οργανικών ενώσεων, τον οικολογικό σχεδιασμό των προϊόντων κ.α.
Ο αντιπρόεδρος της Kerakoll, Fabio Sghedoni, δήλωσε σχετικά: «Νιώθουμε περήφανοι που είμαστε μία από τις μεγαλύτερες πιστοποιημένες εταιρείες B Corp και μία από τις πρώτες στον κατασκευαστικό τομέα, οι οποίες συμμετείχαν σε ένα παγκόσμιο κίνημα ηγετών της αγοράς που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση με εμάς. Αυτή η πιστοποίηση καταδεικνύει την αποφασιστικότητά μας να προωθήσουμε μια εταιρική κουλτούρα που υποστηρίζεται από την ESG, καθώς και την επιθυμία μας να λειτουργήσουμε ως καταλύτης για την αλλαγή στον κατασκευαστικό κλάδο. Θέλουμε να δείξουμε ότι είναι πραγματικά δυνατό να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον, στο οποίο μπορούμε να αναπτυχθούμε σε αρμονία με το περιβάλλον μας και να προωθήσουμε την ευημερία των ανθρώπων και των κοινοτήτων με τις οποίες συνεργαζόμαστε».
Από το 1968, όταν η Kerakoll ξεκίνησε το ταξίδι της στον κατασκευαστικό τομέα κατάφερε να αναδειχτεί σε διεθνής ηγέτης στον κόσμο του GreenBuilding με λύσεις που σέβονται το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια που μεσολάβησαν η φιλοσοφία και οι αξίες της Kerakoll παρέμειναν σταθερές. Με τον ανθρώπινο παράγοντα να αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο στην εταιρική κουλτούρα, φροντίζει να ερευνά, να καινοτομεί και να δημιουργεί προϊόντα που ανταποκρίνονται στην σύγχρονη εποχή.

Η εταιρική φιλοσοφία σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και την εξειδίκευση ανέδειξαν την Kerakoll σε ηγέτιδα στον τομέα GreenBuilding σε μια πορεία που συνεχίζει να είναι ανοδική.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr