Πολυτεχνείο: Εκκενώθηκε κατάληψη μετά από μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ - Δείτε εικόνες και βίντεο

Ο χώρος αποδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές, ενώ, παράλληλα με την επιχείρηση, οι αστυνομικοί συνέδραμαν τις αρμόδιες υπηρεσίες που πραγματοποίησαν εργασίες αποκατάστασης - Αιχμές του πρύτανη για κάποιους που συντηρούν με τη στάση τους την απαράδεκτη κατάσταση

Μετά από μια μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. εκκενώθηκε κατάληψη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Ανδρέας Μπουντουβής σε ανακοίνωσή του αποκαλύπτει την ύπαρξη σοβαρών περιστατικών που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας ενώ αφήνει αιχμές για  αυτούς που με «τη σιωπή, την ανοχή, τη δαιμονοποίηση της αντιμετώπισης, τις κατευναστικές προσεγγίσεις και τα σενάρια (αναγκαστικής) συνύπαρξης,  που προτείνουν ευθέως ή εμμέσως αποδεδειγμένα συντηρούν επί δεκαετίες και επιδεινώνουν μια απαράδεκτη κατάσταση».
Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει την εφαρμογή ειδικών επιχειρησιακών δράσεων με σκοπό την εκκένωση κατειλημμένων δημόσιων χώρων και την απόδοσή τους στους υπεύθυνους, με στόχο την αντιμετώπιση εστιών παραβατικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης σε χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι) καθώς και ομάδες της ΔΙ.ΑΣ., ΔΡΑΣΗ και Ο.Π.Κ.Ε..
  

Ο χώρος αποδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές, ενώ, παράλληλα με την επιχείρηση, οι αστυνομικοί συνέδραμαν τις αρμόδιες υπηρεσίες που πραγματοποίησαν εργασίες αποκατάστασης.

Δήλωση του Πρύτανη ΕΜΠ Α. Μπουντουβή για τις πρόσφατες επεμβάσεις κατά των καταλήψεων

«Κατειλημμένοι χώροι, όπως στο ΕΜΠ και άλλα πανεπιστήμια της χώρας, γίνονται ορμητήρια ομάδων που καταστρέφουν, βανδαλίζουν, απειλούν, προκαλώντας μεγάλη ζημιά και αναστάτωση.  Αυτή η κατάσταση αντιμετωπίζεται με προσφυγή στη δικαιοσύνη και επέμβαση της αστυνομίας. Η σιωπή, η ανοχή, η δαιμονοποίηση της αντιμετώπισης, οι κατευναστικές προσεγγίσεις και σενάρια (αναγκαστικής) συνύπαρξης,  που προτείνονται ευθέως ή εμμέσως από κάποιες πλευρές, αποδεδειγμένα συντηρούν επί δεκαετίες και επιδεινώνουν μια απαράδεκτη κατάσταση που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία για λειτουργία και εικόνα πανεπιστημίων.
Πρόσφατα και παλιότερα σοβαρά περιστατικά, που δεν λαμβάνουν όλα ευρεία δημοσιότητα, μαζί με «σκληρές» εικόνες είναι σε γνώση των αρμοδίων αρχών».


Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Δείτε εικόνες:




Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση Guardian: Ο Νετανιάχου ετοιμάζεται να πέσει κατευθείαν στην παγίδα της Χαμάς

Έπιασαν τον διαρρήκτη που άνοιξε το σπίτι του Καλλιάνου - Ανήκει σε «πολυεθνική» συμμορία

Έλενα Ακρίτα: Γιατί ψήφισα δεξιό δήμαρχο στην περιοχή μου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr