Κύπρος: Ενέδρα στον «Αλεξούι» μετά τη δολοφονία του Καλογερόπουλου

Άγνωστοι πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον Αλέξη Μαυρομιχάλη ο οποίος απασχολεί εδώ και αρκετά χρόνια την αστυνομία - Στο παρελθόν είχαν επιτεθεί εναντίον και με αντιαρματικό βλήμα!

Άγνωστοι έστησαν καρτέρι στον Αλέξη Μαυρομιχάλη, γνωστό ως «Αλεξούι», έξω από το σπίτι του στη Λευκωσία, λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ της Τρίτης. Οι δράστες έριξαν αριθμό πυροβολισμών εναντίον του, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μόνο μία σφαίρα βρήκε τον στόχο της. 

Ο Μαυρομιχάλης απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια την αστυνομία, για διάφορες σοβαρές υποθέσεις, ενώ υπήρξε στόχος εγκληματικών ενεργειών αρκετές φορές. Μάλιστα μια από αυτές χρησιμοποιήθηκε αντιαρματικό βλήμα για να δολοφονηθεί. Ο ίδιος διέφυγε τον θάνατο αλλά όχι και ένας 20χρονος φρουρός του.

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση.

Ο Αλέξης Μαυρομιχάλης

Η απόπειρα φαίνεται πως έγινε από ελεύθερο σκοπευτή, ο οποίος βρισκόταν σε ταράτσα σπιτιού απέναντι από αυτό του Μαυρομιχάλη. Ο Μαυρομιχάλης βγήκε στο μπαλκόνι και δέχθηκε πυροβολισμό. Οι πληροφορίες για τη κατάσταση της υγείας του είναι συγκεχυμένες. Αν και αρχικώς είπώθηκε ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση.



Λίγη ώρα μετά την απόπειρα, σημειώθηκε εμπρησμός αυτοκινήτου στο Πέρα Χωρίο Νήσου, έξω από τη Λευκωσία. Εικάζεται πως το αυτοκίνητο είναι αυτό που χρησιμοποίησαν οι δράστες.



Η Αστυνομία θεωρεί βέβαιη τη σύνδεση της απόπειρας κατά του Μαυρομιχάλη, με τη χθεσινή δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου στη Γερμασόγεια, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο οι δράστες να κινήθηκαν με οδηγίες από τον ίδιο εντολέα. Και ο Καλογερόπουλος απασχόλησε πολλές φορές τις αρχές για σοβαρές υποθέσεις ενώ ανακρίθηκε κάποιες εξ αυτών για φόνους.

Άλλο σενάριο θέλει την απόπειρα, να είναι «απάντηση» στη δολοφονία Καλογερόπουλου. Η σκηνή της απόπειρας έχει αποκλειστεί και διεξάγονται έρευνες.


Ειδήσεις σήμερα:


Πόλεμος στο Ισραήλ - Από τις 7 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί 31 δημοσιογράφοι

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την Πλεύση Ελευθερίας η Αρετή Παπαϊωάννου, μητέρα του Μιχάλη Χουρδάκη

Τι προβλέπει το Ελληνικό Σχέδιο Δράσης για την άνοια και τη νόσο Alzheimer
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr