Το success story ενός ιστορικού ελληνικού Σχολείου

Το success story ενός ιστορικού ελληνικού Σχολείου

Πώς η καινοτομία και η σύγχρονη προσέγγιση της μάθησης, ανέδειξαν τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη σε ένα από τους σημαντικότερους σχολικούς οργανισμούς

kaisaris_3

Sponsored content

Όλοι θυμόμαστε τα χρόνια που περάσαμε στο σχολείο, τους φίλους και τους συμμαθητές, τους δασκάλους και τους καθηγητές, τα διαγωνίσματα, τις επιτυχίες και τις παιδικές σκανδαλιές. Άλλοι νοσταλγούμε αυτά τα χρόνια της αθωότητας και άλλοι όχι τόσο πολύ, όμως όλοι αναγνωρίζουμε την ισχυρή επίδραση που είχε στη ζωή μας το σχολείο. Πλέον, ως ενήλικες μπορούμε να εστιάσουμε στην ουσιαστική αξία της μάθησης και θέλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας την καλύτερη δυνατόν εκπαίδευση. Αυτός είναι ο λόγος, που όταν έρθει η ώρα να διαλέξουμε το εκπαιδευτήριο των παιδιών μας βάζουμε πολύ ψηλά τον πήχη, ζυγίζοντας καλά όλα αυτά που προσφέρει το κάθε ένα.
kaisaris_kids
Κλείσιμο
Όμως, πώς διαλέγουμε ένα καλό σχολείο; Η πορεία ενός εκπαιδευτηρίου μέσα στο χρόνο είναι το πιο σημαντικό κριτήριο για μια τέτοια απόφαση, καθώς ένα σχολείο δοκιμασμένο που μετρά δεκαετίες επιτυχιών όπως είναι τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη, μπορεί να προσφέρει σιγουριά σε εμάς και τα παιδιά μας. Η ιστορία των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη ξεκίνησε το 1960, όταν ο Ανδρέας Καίσαρης οραματίστηκε ένα σχολείο το οποίο να διατηρεί προσωπική σχέση με τους μαθητές αλλά και τους γονείς τους, μια μοντέρνα προσέγγιση που μέχρι τότε συναντούσαμε κυρίως στο εξωτερικό. Με αργά και σταθερά βήματα, κατάφερε να χτίσει αυτή τη σχέση εμπιστοσύνη επάνω σε γερά θεμέλια, κρατώντας αναλλοίωτες τις αξίες και τη φιλοσοφία στο πέρασμα του χρόνου. Αυτό αποδείχτηκε ότι ήταν το μυστικό της επιτυχίας, και έτσι τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να αναδειχθούν σε έναν από τους πιο σημαντικούς σχολικούς οργανισμούς.

Το 1995 είναι μια χρονιά ορόσημο, καθώς η ανάγκη για ένα σχολείο που να ανταποκρίνεται στη σύγχρονη εποχή οδήγησε στη μετεγκατάσταση των Εκπαιδευτηρίων στη Βάρη Αττικής, σε μία ιδιόκτητη καταπράσινη έκταση 50 στρεμμάτων, όπου μέχρι και σήμερα καλύπτονται όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης, από παιδικό σταθμό έως και λύκειο. Η αλλαγή κτιριακών εγκαταστάσεων έφερε και μεγάλες αλλαγές στην εκπαιδευτική διαδικασία, αφού σε αυτό το εξοχικό περιβάλλον ακόμα και η ίδια η Φύση γίνεται ένα ανοιχτό εργαστήρι βιωματικής μάθησης και πιο ευρείας κριτικής σκέψης.
kaisaris_lab_2
Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων, οι μαθητές λαμβάνουν πολύπλευρη και πολυδιάστατη εκπαίδευση, καθώς οι αίθουσες διδασκαλίας πληρούν τις προδιαγραφές του ψηφιακού σχολείου και είναι εξοπλισμένες με τεχνολογικά μέσα τελευταίας γενιάς όπως υπολογιστές, διαδραστικούς πίνακες, ηχεία, περιφερειακές συσκευές και σύνδεση με το διαδίκτυο και όλα αυτά, εφαρμόζονται σε κάθε τάξη και βαθμίδα του σχολείου. Έτσι, προωθείται η ουσιαστική και ενεργή συμμετοχή των μαθητών στη μαθησιακή διαδικασία και αναπτύσσουν πολύπλευρη σκέψη, δεξιότητες και γνώσεις υψηλού επιπέδου. Ένα παράδειγμα είναι το τμήμα Ρομποτικής που ξεκινά από το Νηπιαγωγείο και στην πορεία εξελίσσεται σε μια καλά οργανωμένη ομάδα με το όνομα iRobot, η οποία αποσπά παγκόσμιες διακρίσεις κατακτώντας την 1η και 2η θέση.
new_kaisaris_fysi_2
Στα 63 χρόνια της καινοτόμου πορείας, το διδακτικό προσωπικό και οι σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι, οδήγησαν τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη στη νέα εποχή και τα ανέδειξαν σε σχολικό οργανισμό υψηλών προδιαγραφών. Αυτή η μοντέρνα προσέγγιση, έγινε η βάση για ένα σχολείο που στοχεύει στην ολοκληρωμένη κατάκτηση της γνώσης και την ενστάλαξη θεμελιωδών αξιών, ενώ παράλληλα εστιάζει στην ενίσχυση της δημιουργικότητας και τη βιωματική, ομαδοσυνεργατική μάθηση. Σε αυτή την προσπάθεια, ο ρόλος και η ενεργή παρουσία των εκπαιδευτικών έχει αποδειχτεί κρίσιμης σημασίας, καθώς είναι επιφορτισμένοι να ενισχύουν με εξατομικευμένη βοήθεια την προσπάθεια των μαθητών, να φροντίζουν για την ψυχοσυναισθηματική ισορροπία τους, πάντα σε ένα πλαίσιο άριστης επικοινωνίας με την οικογένεια. Άλλωστε, ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους είναι να ανακαλύπτουν τα παιδιά μας τη χαρά της μάθησης μέσα από μια βιωματική και διαδραστική διαδικασία και να μην περιορίζονται σε ξεπερασμένες πρακτικές όπως είναι η αποστήθιση, ή πιο απλά η «παπαγαλία».
kaisaris_kaisaris_2
Ο ιδιοκτήτης των Εκπαιδευτηρίων κ. Ηλίας Καίσαρης, αναφέρθηκε στην αξία της σύγχρονης μάθησης: «Επιδιώκουμε οι μαθητές μας να είναι πολίτες του κόσμου, είναι σημαντικό να είναι και ενημερωμένοι και ευαισθητοποιημένοι για αυτά που συμβαίνουν. Για αυτό κάνουμε συχνά σχετικά project, δράσεις και διαθεματικά μαθήματα που οδηγούν σε έναν παραγωγικό διάλογο με την ενεργό συμμετοχή και των παιδιών. Από τις μικρότερες κιόλας ηλικίες ενισχύουμε σημαντικά την ενσυναίσθηση προς τους συνανθρώπους, τα ζώα και τη φύση με βιωματικές δραστηριότητες», ενώ επισήμανε ότι προέχει το αίσθημα ασφάλειας: «Η ασφάλεια στο περιβάλλον του σχολείου είναι μια καθημερινή και συνεχής προσπάθεια που επιτυγχάνεται με τη βοήθεια της ομάδας ψυχολόγων μας, η οποία κινείται μέσα στη ζωή της σχολικής μας κοινότητας. (…) Οι ψυχολόγοι μας έχουν ενεργό συμμετοχή στη σχολική ζωή με βιωματικές «προληπτικές» δράσεις κοινωνικοσυναισθηματικού χαρακτήρα που απευθύνονται προς όλους τους μαθητές μας».

Αποφοιτώντας από ένα σχολείο όπως τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη, τα παιδιά μας περνούν μέσα από μια ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία, η οποία εγγυάται ότι ο δρόμος του μέλλοντος είναι στρωμένος με επιτυχία και πάνω από όλα με ευτυχία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης