Χάρης Δούκας: Προσηλωμένος στον στόχο να δοθεί στην κυκλοφορία η Βασιλίσσης Όλγας

Χάρης Δούκας: Προσηλωμένος στον στόχο να δοθεί στην κυκλοφορία η Βασιλίσσης Όλγας

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων επικαλείται επιχειρήματα του επικεφαλής της εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» Χάρη Ακριτίδη – Είπε ότι ο δρόμος μπορεί να δοθεί ανά πάσα στιγμή στην κυκλοφορία

xaris_doukas1
Προσήλωση στον στόχο να δοθεί στην κυκλοφορία η Βασιλίσσης Όλγας δείχνει ο Χάρης Δούκας, ο οποίος συνεχίζει τις επαφές του με τους αρμόδιους φορείς και τους βασικούς «πυλώνες» στον Δήμο Αθηναίων.

Ειδικά για το «γρίφο» της Βασιλίσσης Όλγας, οι σημερινές δηλώσεις του Χρόνη Ακριτίδη, Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» φαίνεται ότι «κουμπώνουν» με τρία βασικά επιχειρήματα του νεοεκλεγέντα Δημάρχου. Με συνέντευξή του στο Talk Radio ο κ. Ακριτίδης παραδέχεται καταρχάς ότι η Βασιλίσσης Όλγας μπορεί να δοθεί ανά πάσα στιγμή στην κυκλοφορία, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Δεν πεζοδρομείται, αλλά αναπλάθεται»

«Πρώτα από όλα η Όλγας δεν πεζοδρομείται, αλλά αναπλάθεται. Μετά το τέλος του έργου θα κυκλοφορούν τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία, τα οχήματα έκτακτης ανάγκης και το τραμ που θα παραμείνει. Όπως προβλέπεται να κατασκευαστεί το έργο, μπορεί (η Β. Όλγας να ξαναδοθεί στην κυκλοφορία). Αφού υπάρχει διάδρομος κίνησης οχημάτων. Σας λέω ότι περνάει τρόλεϊ και λεωφορείο.»

Δεύτερον, επιβεβαιώνει το υπέρογκο κόστος του έργου της ανάπλασης της Βασιλίσσης Όλγας, επισημαίνοντας: «Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 5,8 εκατομμύρια ευρώ.»

Για τα αρχαιολογικά ευρήματα

Τρίτον, αναφορικά με τις ανακοινώσεις της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, αποκαλύπτει ότι η ύπαρξη αρχαίων στη συγκεκριμένη περιοχή ήταν ήδη γνωστή και ότι τα μέχρι τώρα ευρήματα δεν βρίσκονται στη Βασιλίσσης Όλγας, αλλά στον παρακείμενο χώρο.

Στην τοποθέτησή του, σημειώνει: «Εμείς έχουμε προβλέψει ένα πολύ μεγάλο κονδύλι για τα αρχαία, επειδή ήξερα ότι θα βρούμε κάτι. Ένα κονδύλι της τάξης των 600.000 ευρώ. Το ότι βρέθηκαν πολλά ευρήματα το ξέραμε, αφού όπου και να σκάψεις υπάρχουν. Και εκεί είναι μία περιοχή πολύ σημαντική αρχαιολογικά. Κάποια από αυτά έχουν ήδη αποκαλυφθεί και είναι κοντά στο συντριβάνι του Ζαππείου και κοντά στο άγαλμα του Βύρωνα.»



Ειδήσεις σήμερα:

Ο Σκουρλέτης πήγε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ

Συγκλόνισε η μητέρα της 40χρονης που σκοτώθηκε στο τροχαίο με λεωφορείο του ΟΑΣΘ: «Μη φεύγεις αγάπη μου, γύρνα σπίτι»

Κύκλωμα έφτιαχνε «μαϊμού» πίνακες γνωστών ζωγράφων και τους πουλούσε για αληθινούς - Λεία πάνω από 6 εκατ. ευρώ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης