Εξάρχεια: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το μετρό - Παρουσία των ΜΑΤ οι εργασίες

Δείτε εικόνες από τις εργασίες που γίνονται σήμερα το πρωί στα Εξάρχεια με το κόψιμο δέντρων στα πλαίσια της προετοιμασίας για το σταθμό του μετρό

Οι εργασίες με το κόψιμο των δέντρων συνεχίζεται στα Εξάρχεια παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ, αλλά και πολιτών που εξακολουθούν να διαμαρτύρονται. 

Δείτε εικόνες από τις εργασίες, αλλά και τις διαμαρτυρίες του κόσμου έξω από το εργοτάξιο της κοπής των δέντρων:



Υπό αυτό το κλίμα έντασης που επικρατεί τις τελευταίες μέρες για τα έργα του Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων και την κοπή των δένδρων, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε χθες την αίτηση 50 κατοίκων της περιοχής που ζητούσαν να ανασταλούν οι σχετικές αποφάσεις της Πολιτείας με τις οποίες δόθηκε το πράσινο φως για την κατασκευή του επίμαχου σταθμού του Μετρό.

Παράλληλα, αναμένεται η έκδοση απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχουν καταθέσει οι 50 Εξαρχιώτες και ήδη έχει συζητηθεί στο Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ. Στο μεταξύ, προηγουμένως από το ίδιο Τμήμα είχε απορριφθεί το αίτημα των κατοίκων για την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία να παγώνουν άμεσα τα έργα.

Υπενθυμίζεται, ότι στην πλατεία Εξαρχείων έχει προγραμματιστεί η κατασκευή σταθμού του Μετρό για το τμήμα Άλσος Βεΐκου - Γουδή της νέας Γραμμής 4.

Ειδικότερα, μεταξύ των άλλων, οι κάτοικοι ζητούσαν να ανασταλούν οι αποφάσεις της Πολιτείας με τις οποίες εγκρίθηκε η κατάληψη της πλατείας Εξαρχείων για την κατασκευή του σταθμού στις οδούς Στουρνάρη και Σπύρου Τρικούπη και η τεχνική περιβαλλοντική μελέτη.


Ειδήσεις σήμερα:

Τα λάθη που οδήγησαν στον θάνατο του βρέφους που παρασύρθηκε από μηχανή στον Βόλο

Φαίη Μπακογιώργου: Οι άγριοι ξυλοδαρμοί, η εκμετάλλευση και η δράση της μαστροπού Παγώνας

Ο πανηγυρισμός του Γιάννη μετά από κάρφωμα τον έστειλε στα αποδυτήρια με δεύτερη τεχνική ποινή - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr