Έξι τα θύματα του «δράκου» των Εξαρχείων - Το βίντεο ντοκουμέντο από τη Γλυφάδα που τον πρόδωσε

Ο ξανθός νεαρός με τα γαλανά μάτια που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των γυναικών εκτός από το κέντρο των Αθηνών, δρούσε και στα νότια προάστια

Σε έξι συνολικά επιθέσεις σε βάρος γυναικών, πέντε στην Αθήνα και μία στη Γλυφάδα, εμπλέκεται o αποκαλούμενος και «δράκος» των Εξαρχείων D. I., ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης (21/11) στην πλατεία Κάνιγγος από αστυνομικούς της νοτιοανατολικής Αττικής.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο ξανθός νεαρός με τα γαλανά μάτια που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των γυναικών εκτός από το κέντρο των Αθηνών, δρούσε και στα νότια προάστια.

Ειδικότερα, στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, ο 23χρονος είχε επιτεθεί σε μία κοπέλα 18 ετών την ώρα που εκείνη είχε φύγει από μία φίλη της και περίμενε σε στάση λεωφορείου στη Γλυφάδα.

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 20.00 το απόγευμα, όταν ο νεαρός πλησίασε την κοπέλα και έκατσε δίπλα της. Τότε άρχισε να αυνανίζεται και όταν η κοπέλα σηκώθηκε να φύγει, εκείνος την ακολούθησε και, σε ένα παρακείμενο στενό, την έριξε στο έδαφος, της έκλεισε το στόμα και άρχισε να την θωπεύει. Εκείνη αντιστάθηκε, έβαλε τις φωνές και, για καλή της τύχη, την άκουσε ο πατέρας της φίλης της που είχε επισκεφθεί και βγήκε έξω, αναγκάζοντας τον δράστη να τραπεί σε φυγή.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το protothema.gr, φαίνεται ο άνδρας λίγο μετά την πράξη του να αποχωρεί κοιτώντας πίσω προφανώς φοβούμενος μήπως τον ακολουθούν. Πρόκειται για ένα από τα βίντεο που συνέβαλαν καταλυτικά στην αποκάλυψη της ταυτότητας του δράστη.

Δείτε το βίντεο:



Οι επιθέσεις στην Αθήνα

Εκτός όμως από την Γλυφάδα, ο D. I. είχε επιτεθεί και σε πέντε γυναίκες στην Αθήνα, μεταξύ αυτών και μία 13χρονη.

Το πρώτο περιστατικό έλαβε χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου (18/11) όταν ο άγνωστος προσέγγισε μία 13χρονη, την έπιασε από τη μέση και προσπάθησε να προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της. Ευτυχώς το κορίτσι έβαλε τις φωνές και κατάφερε να ξεφύγει.

Δύο ημέρες μετά, δηλαδή στις 20 Νοεμβρίου, μια κοπέλα 29 ετών μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας των Εξαρχείων και κατέθεσε ότι ενώ βρισκόταν στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Νικηταρά, ένας περίεργος άντρας με χρήση σωματικής βίας, την ακινητοποίησε, την πέταξε στο έδαφος και αφού της έκλεισε το στόμα, προέβη σε γενετήσιες πράξεις τις οποίες δεν ολοκλήρωσε καθώς το σημείο προσήλθαν κάτοικοι και διερχόμενοι πολίτες με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.

Την ίδια ημέρα, 10 λεπτά αργότερα, μάλλον ο ίδιος δράστης, έστησε καρτέρι και στην Ζωοδόχου Πηγής. Την ώρα που περνούσε από το σημείο μία 27χρονη της όρμησε και της έκλεισε το στόμα. Το θύμα προέβαλε αντίσταση και κατάφερε να ελευθερωθεί, με τον άνδρα να αποχωρεί τρέχοντας.

Αναλυτικά οι επιθέσεις του «δράκου» των Εξαρχείων

24 Οκτωβρίου 2023

Στις 20.15 ο δράστης επιτέθηκε σε 18χρονη η οποία περίμενε σε στάση λεωφορείου επί της Λ. Ποσειδώνος στη Γλυφάδα.

Ο δράστης ξεκίνησε να αυνανίζεται και αντιδρώντας η παθούσα διέφυγε από το σημείο, καλώντας τηλεφωνικά φιλικό της πρόσωπο.

Ο δράστης την ακολούθησε και προκειμένου την ακινητοποιήσει της επιτέθηκε, κλείνοντας της με το χέρι του το στόμα και τη μύτη, πλην όμως η παθούσα αντιστάθηκε με αποτέλεσμα την πτώση τους στο έδαφος, από την οποία προκλήθηκε ο ελαφρύς τραυματισμός της, ενώ ακολούθως ο δράστης διέφυγε τρέχοντας, καθώς στο σημείο προσέγγισε το φιλικό της πρόσωπο που είχε καλέσει σε βοήθεια.

15 Νοεμβρίου 2023

Στη συμβολή των οδών Παράσχου και Ασωπίου, μία 26χρονη στάθμευσε το αυτοκίνητό της και είδε τον 23χρονο να την κοιτά επίμονα και νόμιζε ότι θέλει να την κλέψει. Την ακολουθούσε πεζός επί 5 λεπτά παρά τον έντονο βηματισμό της κοπέλας και την παρότρυνση της να μην την ακολουθεί.

Μετά από λίγο η κοπέλα έβαλε τις φωνές και τρομοκρατημένος ο δράστης έφυγε πεζός.

16 Νοεμβρίου 2023

Στις 17.05 το απόγευμα ο δράστης ακολούθησε μία 52χρονη γιατρό που κινούνταν επί της οδού Στουρνάρη.

Όταν εισήλθε στην πολυκατοικία εισήλθε και αυτός μαζί της στον ανελκυστήρα. Τότε της έκλεισε το στόμα, της σήκωσε το φόρεμα και της θώπευσε τα οπίσθια.

Επειδή πατούσαν τα κουμπιά των ορόφων, ο δράστης και το θύμα , ο ανελκυστήρας ανεβοκατέβαινε ώσπου έφτασε στο ισόγειο όπου άνοιξε την πόρτα και ετράπη σε φυγή επειδή ανέμενε άλλο άτομο για να εισέλθει σε αυτό.

18 Νοεμβρίου 2023

Στις 14.05 το μεσημέρι ο δράστης επιτέθηκε σε μία 13χρονη που κινούνταν επί της οδού Βαλτετσίου και προέβη σε γενετήσιες πράξεις (θωπεία) παρά την θέληση της.

20 Νοεμβρίου 2023

Ο δράστης επιτέθηκε στις 7.15 το πρωί σε μία 29χρονη που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Μπενάκη και Νικηταρά.

Ο δράστης έριξε τη γυναίκα στο έδαφος και προέβη σε γενετήσιες πράξεις που ωστόσο δεν ολοκλήρωσε καθώς προσήλθαν περίοικοι στο σημείο.

Δέκα λεπτά αργότερα την ίδια ημέρα, ο 23χρονος προσπάθησε να ακινητοποιήσει μία 27χρονη επί της οδού Πηγής.

Η προέβαλε αντίσταση και κατάφερε να διαφύγει.

Δείτε βίντεο: Έξι τα θύματα του «δράκου» των Εξαρχείων - Το βίντεο ντοκουμέντο από τη Γλυφάδα που τον πρόδωσε


Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη ο «δράκος» των Εξαρχείων: Είναι 23χρονος Σύρος - Είχε καταδικαστεί για απόπειρα βιασμού στα Γρεβενά

Το Ισραήλ ενέκρινε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων με τη Χαμάς

Ξύλο από την αστυνομία στο «Μαρακανά» - Καθυστέρησε η σέντρα στο Βραζιλία-Αργεντινή - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr