Το Σχολείο που ανοίγει την πόρτα στο μέλλον

Το Σχολείο που ανοίγει την πόρτα στο μέλλον

Η σύγχρονη προσέγγιση και τα καινοτόμα εργαλεία των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη αποτελούν το εισιτήριο για όλα τα μεγάλα πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.

IMG_9801

Sponsored content

Από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας, κάνουμε όνειρα για το μέλλον και υποστηρίζουμε κάθε ιδέα επαγγελματικής αποκατάστασης που αισθανόμαστε πως μας ταιριάζει. Εάν έχουμε νιώσει από νωρίς ποια είναι η κλίση μας, προχωράμε προς την εκπλήρωση του στόχου μας. Κάποιοι άλλοι πάλι, δεν έχουμε ξεκάθαρη κλίση και αναζητούμε στην πορεία αυτό που θα μας καλύψει επαγγελματικά – όχι μόνο οικονομικά αλλά κυρίως συναισθηματικά. 

Η πορεία προς την επιτυχία όμως, είναι άθροισμα πολλών και διαφορετικών παραγόντων και ένας από αυτούς είναι το σχολείο, με κρίσιμο ρόλο στη ζωή κάθε ανθρώπου. Ένα καλό σχολείο μπορεί να δώσει τα απαραίτητα εφόδια για την υλοποίηση όλων των στόχων. Η συμβολή του ξεκινά από τις πολύ μικρές ηλικίες και καταλήγει στο καθοριστικής σημασίας Λύκειο, όπου ολοκληρώνεται η σχολική εκπαίδευση και τα παιδιά προετοιμάζονται σταδιακά για την είσοδό τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Κλείσιμο
εκπ__καισαρη_1
Τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη έχουν σχεδιάσει το πρόγραμμά τους με τρόπο που να κατευθύνει σωστά τους μαθητές, διευρύνοντας τους ακαδημαϊκούς ορίζοντες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μέσα από μια πληθώρα δράσεων και εργαλείων, δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να διερευνήσουν όλες τις επιλογές, να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, τις κλίσεις και τα ταλέντα τους με τη βοήθεια έμπειρων και καταρτισμένων συμβούλων.

Ειδικά όταν τα παιδιά ονειρεύονται να σπουδάσουν εκτός Ελλάδας, αυτό που χρειάζονται είναι ανθρώπους που να μπορούν να τα κατευθύνουν σωστά, καθώς οι σπουδές είναι έτσι και αλλιώς μια απόφαση ζωής - πόσο μάλλον όταν πρόκειται να φύγουν μακριά από την οικογενειακή εστία που παρέχει σιγουριά και ασφάλεια. Είναι σημαντικό λοιπόν, πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση, γονείς και παιδιά να έχουν μπροστά τους όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες και επιλογές. 
 

Οταν ένα τμήμα κάνει τη διαφορά
Το τμήμα Συμβουλευτικής των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη, ξεκινώντας από τη Γ’ γυμνασίου, δημιουργεί ένα εξατομικευμένο προφίλ του/της κάθε μαθητή/τριας, που διαμορφώνεται μέσω ειδικών τεστ και ατομικών συνεντεύξεων, και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα προαπαιτούμενα και δεδομένα των Πανεπιστημίων, έχει τη δυνατότητα να στηρίζει και να εποπτεύει την προετοιμασία και ολοκλήρωση του ατομικού φακέλου υποψηφιότητας.

Πιο συγκεκριμένα, το τμήμα παρέχει ατομική υποστήριξη και προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα επιλογής αντικειμένου σπουδών, Πανεπιστημίου και Σχολής, επικοινωνίας με τα Πανεπιστήμια, παροχής συστατικών επιστολών, συγγραφής βιογραφικού σημειώματος και personal statement. Επιπλέον, εξασφαλίζεται η έγκαιρη και σωστή ενημέρωση για τις προϋποθέσεις, τα χρονικά περιθώρια και τις διαδικασίες για σπουδές σε χώρες του εξωτερικού όπως Ολλανδία, Γαλλία, ΗΠΑ, Γερμανία κ.α.
Για το Ηνωμένο Βασίλειο, η κα James, έμπειρη πιστοποιημένη σύμβουλος UCAS, παρέχει ολοκληρωμένη κάλυψη στην διαδικασία των αιτήσεων.
WP_20180315_2
Το τμήμα Συμβουλευτικής Σπουδών και Καριέρας είναι σημαντικό κυρίως για όσους βρίσκονται στο κρίσιμο σταυροδρόμι της Γ’ λυκείου, όπου κι αν έχουν στοχεύουν να σπουδάσουν. Μέσω των πολυποίκιλων βιωματικών ομαδικών σεμιναρίων και workshops που πραγματοποιεί, οι μαθητές γνωρίζουν τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές προοπτικές, αναπτύσσουν interview skills και μαθαίνουν να συντάσσουν CV και Cover letter. Παράλληλα, το open door παρέχει εξατομικευμένη συμβουλευτική ώστε να εντοπιστούν όλες οι δεξιότητες. Μέσω του Career Gate Test K.17 διερευνώνται τα ατομικά χαρακτηριστικά και χαρτογραφούνται οι προτιμήσεις και τα επαγγέλματα που ταιριάζουν στον καθένα. Άλλο ένα σημαντικό εργαλείο είναι ο Οδηγός Σταδιοδρομίας, μια διαδικτυακή πύλη που αποτελεί έγκυρη και άμεση πηγή άντλησης πληροφορίας σχετικά με θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού. 
 
Όπως μας εξηγεί η υπεύθυνη του τμήματος κα Γιαννακούρα-Taylor, «η Συμβουλευτική αποτελεί μια διαδικασία που είναι ενσωματωμένη στο βασικό υποχρεωτικό πρόγραμμα των Εκπαιδευτηρίων μας. Αυτό σημαίνει, ότι όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές/μαθήτριες του Σχολείου μας επωφελούνται από τη συμβουλευτική διαδικασία και ανακαλύπτουν τις πιθανές επιλογές τους, τις κλίσεις, τα "θέλω" και τα "μπορώ" τους».

Νευραλγικής σημασίας είναι και η συνεργασία του σχολείου με τον Σύνδεσμο Επιχειρηματικότητας Νέων, το Learning Business, φορείς και ιδιώτες που συνοδεύεται από επισκέψεις σε πανεπιστήμια, ημερίδες και διαλέξεις εντός αλλά και εκτός σχολικού προγράμματος. «Καλεσμένοι καταξιωμένοι επαγγελματίες και επιστήμονες, που συχνά είναι και Απόφοιτοι του Σχολείου μας, δίνουν στα παιδιά μας χρήσιμες πληροφορίες από πρώτο χέρι για τα αντικείμενα που δραστηριοποιούνται. Ο Σύλλογος Αποφοίτων είναι ενεργός και πάντα παρών σε ό,τι αφορά τους μαθητές μας και το μέλλον τους», εξηγεί η κα Γιαννακούρα.

Η μοντέρνα και καινοτόμα αυτή προσέγγιση εγγυάται ότι κάθε παιδί θα βαδίσει με επιτυχία προς τον επόμενο στόχο, που είναι οι ανώτερες σπουδές οι οποίες ταιριάζουν στα ταλέντα, τις δεξιότητές και φυσικά τα όνειρά τους. Μια σιγουριά που έχει τις ρίζες της στην πολύχρονη εμπειρία των Εκπαιδευτηρίων και την αφοσίωση του διδακτικού προσωπικού στο όραμα του Σχολείου να προσφέρει ολοκληρωμένη και ουσιαστική γνώση με στόχο να οδηγηθεί η κοινωνία στη νέα εποχή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης