«ΑνθίΖω»: Λεύκωμα με φωτογραφίες για τις τέσσερις εποχές της φύσης με τον φακό μιας ογκολόγου

«ΑνθίΖω»: Λεύκωμα με φωτογραφίες για τις τέσσερις εποχές της φύσης με τον φακό μιας ογκολόγου

Το λεύκωμα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντη, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη στις 19.00 στην Αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

anthizw-cover-arthrou
«ΑνθίΖω». Ένα λεύκωμα της φύσης στις τέσσερις εποχές του χρόνου που μας καλεί να συνειδητοποιήσουμε ότι για ν’ ανθίσουμε πρέπει να ζούμε σε αρμονία με τη φύση.

Το «ΑνθίΖω» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντη θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 19.00 στην Αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος» (πρώην Πολυχώρος) του Συλλόγου «Οι φίλοι της Μουσικής» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Για το λεύκωμα θα μιλήσουν η ηθοποιός, στιχουργός και συγγραφέας Ελένη Ζιώγα, ο Ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ Παύλος Σακκάς και η Ογκολόγος/ακτινοθεραπευτής & Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Σταυρούλα Χριστοφιλέα. Οργανικό σύνολο υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μανόλη Ανδρουλιδάκη θα αποδώσει ρεπερτόριο εμπνευσμένο από τη φύση.

anthizw-eswt__1_
anthizw-eswt__3_
Κλείσιμο


«ΑνθίΖω» ο τίτλος του και αποτελεί επιστέγασμα της επιστημονικής και κοινωνικής προσφοράς της Ογκολόγου/Ακτινοθεραπευτή Δρος Δέσποινας Κατσώχη η οποία ως Πρόεδρος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας ΑΚΟΣ, εδώ και δώδεκα χρόνια αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης για πολλά και ποιοτικά χρόνια ζωής ενώ παράλληλα στηρίζει με δράσεις, τους αποθεραπευμένους από τον καρκίνο. ΑΚΟΣ στα αρχαία ελληνικά σημαίνει θεραπεία.

Ορμητήριο για το φωτογραφικό ταξίδι που προσφέρει το λεύκωμα, το Πήλιο και η γοητεία του όλες τις εποχές του χρόνου. Κάθε φωτογραφία και μία μικρή ιστορία. Τα χρυσάνθεμα του Οκτώβρη, τα κυκλάμινα του Δεκέμβρη, οι καμέλιες του Φλεβάρη, οι τουλίπες και οι γαρδένιες του Απρίλη, τα τριαντάφυλλα του Μάη, ο ιβίσκος και οι μανόλιες του Ιούνη, οι ορτανσίες του Ιούλη, οι πανσέδες της άνοιξης και του φθινοπώρου και, βέβαια, αγριολούλουδα κάθε εποχής.

Ωστόσο, το λεύκωμα δεν είναι ένα ανθολόγιο, αλλά ένα εργαλείο για να σκεφτούμε ευρύτερα, πέρα από τα στενά καθημερινά όρια και τις αγωνίες μας. Είναι μία έκκληση να ζούμε σε αρμονία με τη φύση, να είμαστε σε εγρήγορση με όλες μας τις αισθήσεις και παρόντες με επίγνωση για να βιώσουμε έναν κύκλο ζωής με ενσυναίσθηση, αγάπη και αρμονία με τον εαυτό μας, τη φύση και τους ανθρώπους.

anthizw-eswt__5_
anthizw-eswt__6_
anthizw-eswt__7_
anthizw-covers


Με οδηγό την αγάπη της για τη φύση και τη φωτογραφία, η Δρ. Κατσώχη θέλησε να μιλήσει για το παιχνίδι μας με τον χρόνο. Κάθε άνθος διαγράφει τον δικό του κύκλο και κρύβει τη δική του γοητεία σε όλες τις φάσεις της διαδρομής του, γι’ αυτό και δεν φωτογράφισε λουλούδια μόνο στο απόγειο της άνθισής τους. Όπως σημειώνει στον πρόλογο της έκδοσης: «Ένας κήπος είναι και η ζωή κι εμείς τα λουλούδια του. Καθένας με τα χαρίσματα και την ξεχωριστή προσωπικότητά του. Γεννιόμαστε, βλασταίνουμε, ανθίζουμε και κάνουμε τον κύκλο μας. Μία διαδρομή που μοιάζει με την ίαση που κι αυτή θέλει υπομονή και χρόνο: όπως όταν φυτεύεις έναν σπόρο ή έναν βολβό και περιμένεις».

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του λευκώματος θα διατεθούν για τους σκοπούς της ΑΚΟΣ.

Λίγα λόγια για την ΑΚΟΣ:

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΚΟΣ αφενός αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης στον καρκίνο (με σημαντικό πυλώνα την υιοθέτηση υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής και στάσης ζωής) και αφετέρου στηρίζει τους αποθεραπευμένους από τη νόσο. Στις δράσεις της συγκαταλέγονται επιστημονικά συνέδρια, έρευνες που σκιαγραφούν τις στάσεις και τις αντιλήψεις των πολιτών σε θέματα αιχμής της δημόσιας υγείας, πανελλαδικές εκστρατείες ενημέρωσης και εκδηλώσεις με κοινωνικό πρόσημο που προάγουν την αξία της υγιεινής και ισορροπημένης ζωής.

Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε βίντεο: Ο Κασσελάκης υποσχέθηκε να αλλάξει και τον… καιρό - Ο διάλογος με πολίτη στην Κηφισιά

Έσπασαν με κλωτσιά το τζάμι της καμπίνας οδηγού του ΟΑΣΘ όταν τους έκανε παρατήρηση επειδή άναψαν τσιγάρο στο λεωφορείο


Μαρινάκης στο «Πρώτο Θέμα» για το φορολογικό των επαγγελματιών: «Θα διορθώσουμε τις αδικίες, αλλά δεν κάνουμε πίσω»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης