Ντοκιμαντέρ για τα Παραολυμπιακά Αθλήματα από μαθητές Δημοτικού – Αφορμή η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Τα παιδιά παρουσίασαν και συμμετείχαν σε παραολυμπιακά αθλήματα , όπως το γκόλμπολ, η μπότσια, η σφαίρα, το ακόντιο και η ξιφασκία

Με στόχο να παρουσιάσουν τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία το Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο και το Δημοτικό Σχολείο Σοφικού ανέλαβαν την οργάνωση και υλοποίηση ενός ντοκιμαντέρ-ταινίας μικρού μήκους όπου παρουσιάζονται παραολυμπιακά αθλήματα με τη συμμετοχή παιδιών από τις σχολικές.

Η πρωτοβουλία έχει ως αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.

Δείτε το ντοκιμαντέρ που ετοίμασαν οι μαθητές:



Συντονιστές της δράσης ήταν η Θεοδώρα Κουρεμένου, διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Σοφικού και ο Σταμάτης Γκούμας, διευθυντή Δημοτικού του Αριστοτελείου Κορινθιακού Εκπαιδευτηρίου.

Στο ντοκιμαντέρ αυτό παρουσιάζονται παραολυμπιακά αθλήματα (γκόλμπολ, μπότσια, επιτραπέζια αντισφαίριση, σφαίρα, ακόντιο, 100 μ., ξιφασκία, σφαίρα F-32) στο οποίο συμμετέχουν μαθητές των δύο σχολείων.

Σκοπός της δράσης ήταν η επίτευξη συγκεκριμένων παιδαγωγικών στόχων, όπως η καλλιέργεια του ευ αγωνίζεσθαι, η επίτευξη της συνεργασίας, η ομαδικότητα, η καλλιέργεια της αξίας της συμπερίληψης με απώτερους στόχους τη μεγιστοποίηση της αποδοχής και της συμμετοχής, την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη και προσωπική επιτυχία των παιδιών αλλά και την ελαχιστοποίηση των διακρίσεων.



Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με την υιοθέτηση του Προγράμματος Δράσης για τα Άτομα με Αναπηρία τον Δεκέμβριο του 1992. Η ημέρα δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Οι δύο σχολικές μονάδες ευχαριστούν την Ελληνική Παραολυμπική Επιτροπή και τον παραολυμπιονίκη κολύμβησης, Κωνσταντίνο Καραούζα για την αγαστή συνεργασία και συμμετοχή όπως και το σωματείο ΑμεΑ Κορινθίας για την πολύτιμη βοήθεια κι αρωγή αλλά κι όλους όσοι συνέβαλαν για την επίτευξη του εγχειρήματος.



Ειδήσεις σήμερα:

Πέραμα: Πώς έπεσε η 14χρονη από τον 3ο όροφο του σχολείου - «Ακούσαμε ένα μπαμ» λέει συμμαθήτριά της

Euro 2024: Με Πορτογαλία, Τουρκία, Τσεχία θα παίξει η Ελλάδα εάν προκριθεί στα τελικά

Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,6 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr