Save the Day, μια πρωτοβουλία που σώζει ζωές

Η Anytime προσφέρει περισσότερη ασφάλεια όχι μόνο μέσα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, αλλά και με το θετικό αποτύπωμα που μπορεί να δημιουργήσει στη ζωή των ανθρώπων και στην κοινωνία


Sponsored Content

Υπάρχει μια πραγματικότητα που είναι δύσκολο να παραβλέψουμε: Δυστυχώς, ο δείκτης τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας ήταν και παραμένει πολύ υψηλός. Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), δείχνουν ότι μόνο για τον μήνα Ιούλιο του 2023, τα οδικά τροχαία ατυχήματα με θύματα, αυξήθηκαν κατά 22,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022. Τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει αυτό;


Σύμφωνα με έρευνες, το 90% των τροχαίων ατυχημάτων οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος. Όπως έχει αποδειχθεί, ακόμα και άνθρωποι με πολυετή οδηγική εμπειρία κάνουν λάθη που μπορούν να αποβούν μοιραία. Επιπλέον, κάθε 2 λεπτά ο μέσος οδηγός εκτίθεται σε 400 διαφορετικά ερεθίσματα, λαμβάνει 40 αποφάσεις και κάνει 1 λάθος. Ο δρόμος είναι απρόβλεπτος, αλλά αν γνωρίζουμε καλά το όχημά μας και έχουμε τον πλήρη έλεγχό του, μπορούμε να αποφύγουμε έως και 100% κάποιο δυνητικό ατύχημα. Με λίγα λόγια, χρειαζόμαστε πιο προσεκτική οδήγηση, εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης όταν αυτό είναι απαραίτητο, ασφαλείς ταχύτητες και διαύγεια στο τιμόνι.


Η Anytime θεωρεί ευθύνη της να προσφέρει περισσότερη ασφάλεια σε όλους, όχι μόνο με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, αλλά και με το γενικότερο θετικό αποτύπωμα που μπορεί να φέρει στη ζωή των ανθρώπων και στην κοινωνία, πέρα από την ασφάλιση. Μια από τις πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την ασφαλή οδήγηση, είναι το «Save the Day». Πρόκειται για μια σειρά δράσεων που μας παροτρύνουν να «σώσουμε την κάθε μέρα» στους δρόμους και να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε την οδήγηση, ενισχύοντας τις οδηγικές μας ικανότητες, ενδυναμώνοντας τις γνώσεις μας και προωθώντας μια θετική οδηγική κουλτούρα.

Η πρώτη δράση έγινε σε συνεργασία με την Driving Academy, τη μεγαλύτερη σχολή ασφαλούς οδήγησης, και αφορούσε την προσφορά δωρεάν σεμιναρίων στους εργαζομένους της Anytime αλλά και σε άλλους οδηγούς. Η εκπαίδευση εστίασε στην ανάγκη βελτίωσης των οδηγικών ικανοτήτων, σε άτομα με μικρή αλλά και με μεγάλη εμπειρία.

Στόχος ήταν να θυμηθούν όλοι ότι η οδήγηση δεν είναι ένα παιχνίδι επίδειξης ικανοτήτων αλλά γνώση και υπεύθυνη συμπεριφορά. Πως οδική ασφάλεια σημαίνει: σωστό παιδικό κάθισμα μέχρι την ηλικία των 12, να φοράμε πάντα κράνος όταν οδηγούμε μηχανή, να ελέγχουμε τα λάστιχα και τα λάδια αλλά και όλο το αυτοκίνητο πριν από κάθε ταξίδι. Σημαίνει να μην οδηγούμε επιθετικά, να μην μιλάμε στο κινητό, και πολλά ακόμη.

Η δεύτερη δράση έδωσε βαρύτητα στην ασφάλεια μετά από τις βραδινές εξόδους. Έτσι, η Anytime σε συνεργασία με τη FREENOW, προσέφερε 2.000 ασφαλείς διαδρομές, σώζοντας όχι μόνο τη μέρα αλλά και τη νύχτα στους δρόμους.



Στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης γυρίστηκε όμως και η νέα σειρά Small Talk by Anytime με τον Λάμπρο Φισφή που συζητά με τα παιδιά για το μεγάλο θέμα της οδικής ασφάλειας. Οι ερωτήσεις του Λάμπρου Φισφή περιελάμβαναν ερωτήσεις του τύπου «Τι σημαίνει ΚΟΚ;», «Τι κάνει ο αερόσακος;», «Από πού κάνουμε προσπέραση;», «Ποιος επιλέγει τη μουσική στο αμάξι, ο οδηγός ή ο συνοδηγός;». Οι απαντήσεις ήταν ξεκαρδιστικές: Ο ΚΟΚ είναι ένας κύριος από την Ισπανία, προτού ξεκινήσουμε για ένα οδικό ταξίδι φροντίζουμε να πάρουμε το μαγιό μας, οι αερόσακοι μας βοηθούν να κοιμηθούμε καλύτερα, αν δεν φοράμε ζώνη το αυτοκίνητο μας πετάει έξω, και προσπέραση κάνουμε από επάνω! Ταυτόχρονα όμως τα παιδιά είπαν με τον δικό τους τρόπο πως πρέπει να κυκλοφορούμε υπεύθυνα και προσεκτικά και πως πάντα πρέπει να τους δίνουμε το καλό παράδειγμα για να είμαστε όλοι ασφαλείς.

Τέλος, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης του κοινού, η Anytime δημιούργησε μια καμπάνια ενημέρωσης στο μετρό, ενθαρρύνοντας τη χρήση και άλλων τρόπων μετακίνησης, ειδικά σε στιγμές που η οδήγηση μπορεί να αποβεί μοιραία, αλλά και ένα βίντεο που υπογραμμίζει την ανάγκη να έχουμε τον «σωστό» οδηγικό τρόπο σκέψης.
Οι δράσεις βέβαια συνεχίζονται, με στόχο να κατανοήσουμε όλοι ότι κάθε στιγμή στην οδήγηση χρειάζεται συγκέντρωση, σωστές αποφάσεις και ασφάλεια. Και η Anytime, φροντίζει να μας υπενθυμίζει να σώζουμε την κάθε μας ημέρα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr