Εκδήλωση για τα άτομα με αναπηρία από το «Εργαστήρι Παναγία Ελεούσα»

Το Εργαστήρι λειτουργεί από το 1990 στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο, προσφερει υπηρεσίες σε 175 άτομα με νοητική υστερηση, αυτισμό και συνοδες αναπηρίες 

Το Εργαστήρι «Παναγία Ελεουσα» και η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας οργάνωσαν για το κοινό της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, μια μοναδική μουσική βραδιά, αφιερωμένη στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο Παπαστρατειο Μέγαρο η υψίφωνος Τζινα Φωτεινοπουλου και ο ηθοποιος-τραγουδιστής Παναγιώτης Πετρακης υπό τη συνοδεία και μουσική επιμέλεια του μαέστρου Παναγη Μπαρμπατη ταξίδεψαν τους Αγρινιωτες πάνω και πέρα από τον χρόνο, μακρυά από την καθημερινότητα με τραγούδια που αγαπήθηκαν.



Το Εργαστήρι «Παναγία Ελεουσα» το οποίο λειτουργεί από το 1990 στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο, προσφερει υπηρεσίες σε 175 άτομα με νοητική υστερηση, αυτισμό και συνοδες αναπηρίες από όλο το νόμο Αιτωλ/νιας, θεωρεί τη μουσική ως το ευγενέστερο και πιο αποτελεσματικό μέσο θεραπείας και κοινωνικοποίησης των αδύναμων συνανθρώπων μας.
Μεταξύ του κοινού την παράσταση παρακολούθησαν και οι διαμένοντες (άτομα με αναπηρία) στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του φορέα.

Οι άνθρωποι του Εργαστηρίου, αγωνίζονται καθημερινά, για μια κοινωνία ανοιχτή, με πλήρη προσβασιμότητα και με σεβασμό στη διαφορετικότητα στοχεύοντας στην καλλιέργεια της κουλτούρας της συμπερίληψης, της ενθάρρυνσης και της συνεργασίας μεταξύ ατόμων με και χωρίς αναπηρία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr