Το νέο τεύχος του Olive που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή στις 17 Δεκεμβρίου μαζί με το Πρώτο Θέμα, είναι αφιερωμένο στα ξεχωριστά Ρεβεγιόν της Ελλάδας!

Ένα τεύχος αφιερωμένο στα πιο γιορτινά γεύματα της χρονιάς, στα ξεχωριστά εδέσματα που φιλοξενούνται σε τραπέζια και μπουφέδες, στα σπίτια όλων μας

Στο νέο τεύχος του Olive:

Οι σεφ του Olive μοιράζονται μαζί μας 80 εξαιρετικά εορταστικές συνταγές που θα δώσουν λάμψη αστέρων στα καλέσματα με φίλους και οικογένεια!

Ξεφυλλίστε τις σελίδες του ανανεωμένου Olive και απολαύστε:

Food talks

Τα ρεβεγιόν στην Ελλάδα
Από τις μεγάλες σάλες των ξενοδοχείων στα νυχτερινά κέντρα, από
εκεί στα μπουζούκια και στη συνέχεια στα κλαμπ, η Πρωτοχρονιά
πάντα γιορτάζεται με φαγητό και γλέντι μέχρι πρωίας.

10 + 1 μυστικά για να στήσετε το πιο μαγικό ρεβεγιόν στο σπίτι σας
Λίστα καλεσμένων, ποιος θα καθήσει δίπλα σε ποιον, τι ποτά θα σερβίρουμε, πόσα πιάτα πρέπει να έχει ο μπουφές, τι θα γίνει με τα παιδιά και τις διατροφικές ιδιαιτερότητες των φίλων; Σοβαρές ερωτήσεις αναζητούν απαντήσεις για ένα
καθ' όλα επιτυχημένο ρεβεγιόν.

Φέτος προσφέρουμε “μονάκριβες” γεύσεις αγάπης
Προϊόντα από Έλληνες παραγωγούς που τιμούν τη δουλειά τους και σέβονται τους
καταναλωτές μπαίνουν στη λίστα με τα καλύτερα δώρα μας.

Της γης το χρυσάφι
Μονοποικιλιακά και ξεχωριστά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα από όλη την Ελλάδα, για τα φετινά δώρα πολυτελείας.

Lunch with Tina
Νεκτάριος Ντάλλας: Κάθε ρεβεγιόν κρύβει μια μυστική τελετουργία
Ένας παρ’ ολίγον ακαδημαϊκός της Θεολογικής Φιλοσοφίας εγκαταλείπει τα πάντα για να αφιερωθεί στη φιλοξενία, την οποία αντιμετωπίζει με θρησκευτική ευλάβεια αφιερώνοντάς της ολόκληρη τη ζωή του.

Φαινόμενο: Στον μαγεμένο Αυλό το παραμύθι συνεχίζεται
Το εστιατόριο-θρύλος της Αθήνας ανοίγει τις πόρτες του στο Olive και θυμάται τις πιο απίθανες Πρωτοχρονιές του.

Ενώ εμείς γιορτάζουμε
Πέντε άνθρωποι της εστίασης μας περιγράφουν πώς είναι να δουλεύεις τις ημέρες των γιορτών.

Debate: Ρεβεγιόν στις κουζίνες
Οι σεφ Κρίστυ Καραγεώργου και Αλέξανδρος Τσιοτίνης μας ανοίγουν την καρδιά τους για τη δουλειά τις μέρες των γιορτών, το φαγητό και τη δουλειά τους.

Τι θα πιούμε στα γιορτινά τραπέζια
(μερικές καθόλου δεσμευτικές ιδέες)
Ανοίγουμε σαμπάνιες, κόκκινα, ροζέ και λευκά κρασιά, μαζί και επιδόρπιους οίνους, για επιτυχημένα ζευγαρώματα με τα πιο εκλεκτά εδέσματα των ημερών.

Τα παγκόσμια συλλογικά γενέθλια
Το νόημα του ρεβεγιόν είναι το ότι γίνεσαι μάρτυρας μιας στιγμιαίας, μικρής, μαγικής αλλαγής, απόλυτα σημαντικής για κάποιους και παράλληλα απόλυτα ασήμαντης για άλλους, που σου υπενθυμίζει πως ο μόνος τρόπος που θα την κάνεις να αξίζει είναι να την περάσεις με όσους αγαπάς και θεωρείς οικογένεια σε αυτή τη ζωή.

Μνήμες και αρώματα μέσα στις σελίδες του “οδηγού μαγειρικής” της γιαγιάς
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ξεφυλλίζουμε τις σελίδες του παλιού τετράδιου σε μέγεθος τσέπης, αναζητώντας εκείνες τις συνταγές τις ντυμένες με τα «καλά» γράμματα για το γιορτινό μας τραπέζι. Σκούντηγμα γευστικής μνήμης, τρυφερό άγγιγμα των φύλλων της καρδιάς μας.

Farm to table
Montanema: εκεί που γεύεσαι την ψυχή του βουνού με όλο σου το είναι, στο Μουζάκι Καρδίτσας

Κάστανα, οι μεγαλειώδεις καρποί του χειμώνα
Κάποτε ήταν το φαγητό και το ψωμί της αγροτικής κουζίνας. Σήμερα, κάστανα ψητά, σε γεμίσεις και σε σούπες, γλασαρισμένα και ντεγκιζέ, κάνουν τον χειμώνα μας ομορφότερο και απολαυστικότερο.

Vegan: Πώς είναι να είσαι vegan, Κωνσταντίνε;
Ο Mr. Beets me, Κωνσταντίνος Δήμουλας, δεν τρώει μόνο μαρούλια. Είναι vegan από επιλογή και ηθική, γι’ αυτό δεν θα έβρισκε συντροφιά σε κανέναν κρεατοφάγο! Δημιουργεί βίντεο με vegan συνταγές, γράφει βιβλία και κυκλοφορεί πάντοτε με λευκό μπλουζάκι για να τον αναγνωρίζουν.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σερβιριστείτε!
Δέκα νόστιμοι και λόγοι που τα ρεβεγιόν αγαπούν τον μπουφέ,από τους Γκίκα Ξενάκη και Φάνη Μαϊκαντή.

Σουφλέ γραβιέρας με προσούτο Ευρυτανίας, Τάρτα με κολοκύθα, μπλε τυρί & φουντούκια σε καστανό βούτυρο, Κροκέτες μανιταριών με κρέμα από ξινοτύρι & ρόδι, Σαλάτα αθηναϊκή με σφυρίδα σε τραγανά ψωμάκια, Μοσχάρι ρολό στο πήλινο με δαμάσκηνα & μπράντι, Σαλάτα με λάχανο, ραντίτσιο, καραμελωμένα αμύγδαλα, ψητά μήλα & μανούρι, Ψητά αχλάδια γεμιστά με ροκφόρ, μέλι ελάτης & καρύδια, Λαζάνια με ραγκού μανιταριών, λάχανο & γραβιέρα Κρήτης, Πουρές γλυκοπατάτας αρωματισμένος με φασκόμηλο, Ορτύκια μαγειρεμένα με μαυροδάφνη, κρεμμυδάκια του στιφάδου & κάστανα.

Ένα πάρτι σε μπουκιές
Κάνουμε παιχνίδι με κρύος και ζεστούς μεζέδες, πλατό τυριών και αλλαντικών με τα εξαιρετικά αποστάγματα που τα συνοδεύουν...

Ετοιμάζουμε από Πατάτες γεμιστές, Μανιτάρια γεμιστά, Μπρουσκέτες μαργαρίτα, Σύκα γεμιστά με κατίκι & προσούτο μέχρι Λωτό με μοτσαρέλα & βασιλικό, Καμπαμπέρ με μαρμελάδα, Σολομό μπουκιές, Γαρίδες με τσιπς, Πατάτες baby με βούτυρο & παρμεζάνα και Τάκος με κοτόπουλο.

Καλή χρονιά!
Ρεβεγιόν γύρω από ένα τραπέζι με το πιο νόστιμο μενού για αγαπημένους φίλους από τον Δημήτρη Τζιοβάρα.

Γεμιστά κυδώνια, Σούπα από γαρίδες, Σεβίτσε από αιγαιοπελαγίτικο φαγκρί, Κατσικάκι με μέλι, δυόσμο & πατάτες στον φούρνο, Προφιτερόλ με κάστανα

Κάλεσμα κυρίων
Μια πρόσκληση στο σπίτι με αποστάγματα και τους συνοδευτικούς μεζέδες του Γρηγόρη Χέλμη!

Αυγοτάραχο με μέλι & λεμόνι, Καπνιστό χέλι με πατάτα, κρέμα ξινόμηλο & άνηθο, Ροκφόρ με σοκολάτα & πορτοκάλι, Σύκα ξερά με παρμεζάνα, καρύδια & βασιλικό, Ανανάς καραμελωμένος με γκοργκοντζόλα, τσίλι & δυόσμο, Ταλιάτα μοσχαρίσια με μέλι & ελληνικό καφέ

Το brunch της 1ης μέρας του χρόνου
Η Εύα Μονοχάρη ετοιμάζει brunch με τα πεντανόστιμα leftovers του ρεβεγιόν και είναι απολαυστικά πρωτότυπο...

Κεφτεδάκια ρυζιού με leftovers, Κοτόσουπα με καλαμπόκι, Κροκ μαντάμ & μεσιέ με βασιλόπιτα τσουρέκι, Σάντουιτς με φιλέτο & 3 διαφορετικές σάλτσες, Ρολά γεμιστά με κρέμα λεμονιού, Ομελέτα ρολό γεμιστή με μορταδέλα & κατσικίσιο τυρί, Πατατόπιτα στο τηγάνι με χωριάτικο λουκάνικο & γραβιέρα

Tea Time
Εορταστικό απόγευμα με τσάι (ή και καφέ), και τα συνοδευτικά τους, γλυκά και αλμυρά, από Ελλάδα και Αγγλία, μέχρι Γαλλία, Ρωσία και Ισπανία, σε συνταγές του Γιώργου Δημητρακόπουλου.

Σερβίρουμε από Κέικ μαρμπρέ με γλάσο σοκολάτα, Εργολάβους, Δίπλες, Παραδοσιακά zakouski γεμιστά με τη σαλάτα του Olivier, Scones με κρέμα και μαρμελάδα φράουλας και Christmas mince pies μέχρι ισπανικά Τσούρος με σοκολάτα, Polvorones, Crema catalana, Aχλάδι με κρέμα ροκφόρ & προσούτο και brioche με μάντολες.

Γλυκό 2024!
Υποδεχόμαστε το νέο έτος με σοκολατένια, φρουτένια και πολύ αρωματικά επιδόρπια του pastry chef Μπάμπη Ζιντίλη.

Bitter cremeux με crumble κακάο & μαρμελάδα κόκκινων φρούτων, Red Velvet, Αχλαδόπιτα, Καρυδόπιτα με ναμελάκα λευκής σοκολάτας & καραμελωμένα καρύδια, Τσουρέκι με κρέμα τυριού, πατέ κάστανο & πορτοκάλι

Ρεπορτάζ: 18 κρεοπωλεία προτείνουν
Cupcakes με μοσχαρίσιο κιμά, γεμιστά ρολά με ξηρούς καρπούς και φρούτα, χοιρινά κότσια σε μαρινάδες, αλλά και πολλά ακόμα μπορείτε να βρείτε στις βίτρινες των κρεοπωλείων για το τραπέζι.

Olive!
Φαγητό με ψυχή!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr