Μία… κεραία δέσμευσε 640 στρέμματα στον Υμηττό
Ενα σχέδιο του Δήμου Βούλας για την δημιουργία πάρκου αναψυχής στην περιοχή του Υμηττού ναυάγησε για να φιλοξενήσει κεραία του υπουργείου Μεταφορών!
Η παραπάνω ενέργεια ξεκίνησε στις αρχές του 2008, όταν μέλη του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) εντόπισαν στην περιοχή οργασμό κατασκευαστικών εργασιών από συνεργεία του υπουργείου στο οποίο έχουν εκχωρηθεί εδώ και τρεις περίπου δεκαετίες από το υπουργείο Α
Ενα σχέδιο του Δήμου Βούλας για την δημιουργία πάρκου αναψυχής στην περιοχή του Υμηττού ναυάγησε για να φιλοξενήσει κεραία του υπουργείου Μεταφορών!
Η παραπάνω ενέργεια ξεκίνησε στις αρχές του 2008, όταν μέλη του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) εντόπισαν στην περιοχή οργασμό κατασκευαστικών εργασιών από συνεργεία του υπουργείου στο οποίο έχουν εκχωρηθεί εδώ και τρεις περίπου δεκαετίες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης περίπου 640 στρέμματα δάσους στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Λίγο λιγότερη έκταση δηλαδή από εκείνη που κάηκε το καλοκαίρι στην περιοχή των Γλυκών Νερών.
Μέχρι και το 1985, σύμφωνα με μέλος του ΣΠΑΥ, ο χώρος εξυπηρετούσε εγκαταστάσεις της ΥΠΑ στις οποίες ήταν τοποθετημένη κεραία για τη λειτουργία του αεροδρομίου του Ελληνικού. Εκτοτε όμως οι εγκαταστάσεις εγκαταλείφθηκαν, χωρίς κανείς να μπορεί να τις αξιοποιήσει.
Αθίγγανοι λεηλάτησαν την περιοχή και έκοψαν τα συρματοπλέγματα, ενώ ναρκομανείς μέχρι και πρόσφατα είχαν μετατρέψει σε στέκι τον προαύλιο χώρο του κτιρίου.
Ο Δήμος Βούλας, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια καθάριζε, κλάδευε και φύλαγε τις εγκαταστάσεις δαπανώντας ετησίως περί τα 30.000 ευρώ, ζήτησε την παραχώρηση της έκτασης ώστε να τη μετατρέψει σε κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και πάρκο αναψυχής.
Μετά από συνεχείς πιέσεις στο υπουργείο Μεταφορών, το τελευταίο αποφάσισε να δεσμεύσει το χώρο, δημιουργώντας υπερσύγχρονες κτιριακές υποδομές, που σύμφωνα με το Δήμο Βούλας φιλοξενούν «κεραία επικοινωνίας δήθεν των οχημάτων του υπουργείου Μεταφορών». «Λες και δεν υπάρχει άλλος χώρος πιο κατάλληλος για αντίστοιχες υποδομές όπως η Πάρνηθα, η Πεντέλη κ.ά.», υποστηρίζει ο κ. Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου και πρώην αντιδήμαρχος και προσθέτει ότι η ανακατασκευή των κτιρίων έγινε χωρίς να υπάρχουν οικοδομικές άδειες, σε έκταση που βρίσκεται μέσα στο δάσος και είναι πλημμυρισμένη από σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Το μόνο που κατάφερε ο Δήμος Βούλας είναι να τοποθετήσει δικά του λουκέτα στην κεντρική είσοδο του απόρθητου φρουρίου, ώστε σε περίπτωση πυρκαγιάς να μπορούν να διέλθουν από τις εγκαταστάσεις οχήματα της Πυροσβεστικής.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr