Δωρεάν κατάψυξη ωαρίων και σπερματοζωαρίων από τον Όμιλο Γένεσις

Δωρεάν κατάψυξη ωαρίων και σπερματοζωαρίων από τον Όμιλο Γένεσις

«Είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί η γονιμότητα σε ανθρώπους που στην παρούσα φάση λόγω διαφόρων υποχρεώσεων δεν μπορούν να προχωρήσουν στην απόκτηση και το μεγάλωμα ενός παιδιού» ανέφερε στο protothema.gr, ο πρόεδρος του Ομίλου

ekdilwsi-5
Ένα «δώρο ζωής» προσέφερε στους εργαζόμενους του ο Όμιλος ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και ΓΕΝΕΣΙΣ ΚΡΗΤΗΣ, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να καταψύξουν δωρεάν τα ωάρια ή τα σπερματοζωάρια τους, προκειμένου να διαφυλάξουν τη γονιμότητά τους.

Την ανακοίνωση έκανε το βράδυ της Τετάρτης στη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης ο πρόεδρος του Ομίλου, μαιευτήρας - γυναικολόγος, εξειδικευμένος στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητας, κ. Κωνσταντίνος Πάντος, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή την πρωτοβουλία του να ακολουθήσουν σύντομα και άλλες εταιρίες στην χώρα μας.

ekdilwsi-1
Κωνσταντίνος Πάντος


Κλείσιμο
«Εμείς θα δώσουμε αυτή τη δυνατότητα στους 140 εργαζόμενους μας. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί η γονιμότητα σε ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες, που στην παρούσα φάση λόγω διαφόρων υποχρεώσεων δεν μπορούν να προχωρήσουν στην απόκτηση και το μεγάλωμα ενός παιδιού» ανέφερε στο protothema.gr, ο κ. Πάντος.

Η 34χρονη Πετρούλα, εργαζόμενη στον Όμιλο, δεν κρύβει τη χαρά της για την ευκαιρία που της δίδεται. «Είμαι σε μια ηλικία που μπορώ να καταψύξω τα ωάρια μου, σύμφωνα με τις επιστημονικές ενδείξεις. Θα ήθελα να αποκτήσω παιδί, αλλά η μητρότητα δεν είναι στον προγραμματισμό της επόμενης 5ετίας. Οπότε, η προσφορά της εταιρίας είναι ιδανική. Με καλύπτει και μου επιτρέπει να διαμορφώσω τις προτεραιότητες μου» εξηγεί η νεαρή γυναίκα.

ekdilwsi-2


Με βάση τα επιστημονικά δεδομένα οι γυναίκες ενδείκνυται να καταψύχουν τα ωάρια τους μέχρι την ηλικία των 35 χρόνων. Οι άνδρες πάλι, περισσότερο ευνοημένοι από τη φύση, μπορούν να καταψύχουν σπερματοζωάρια για μια επιπλέον δεκαετία, τουλάχιστον μέχρι τα 45 έτη. «Οι αποθήκες ωαρίων στον γυναικείο οργανισμό αδειάζουν με δραματικό ρυθμό μέχρι τα 35 έτη, ωστόσο αυτό δεν είναι κάτι που γνωρίζουν ευρέως οι γυναίκες. Γι αυτό επιμένουμε στην πρόσβαση των γυναικών στη γνώση και την ενημέρωση ώστε να μπορούν στη συνέχεια να κάνουν αναλόγως και τις επιλογές τους» σημειώνει ο κ. Πάντος.

Κι ενώ πριν από μερικά χρόνια το θέμα αυτό αφορούσε κυρίως ασθενείς με ογκολογικά νοσήματα, πλέον φαίνεται να αφορά πολλές γυναίκες ανεξάρτητα από θέματα υγείας, γυναίκες με κοινωνικές ή επαγγελματικές επιλογές που δεν συμβαδίζουν για κάποιο διάστημα με τις ευθύνες της μητρότητας. Η διάχυση της σωστής πληροφορίας και η ψύχραιμη επικοινώνηση ενός τόσο ιδιαίτερου ιατρικού θέματος αποδεικνύονται κρίσιμες παράμετροι για τις γυναίκες που θέλουν να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους. Μάλιστα, από πέρυσι οι ειδικοί σε αυτό το πεδίο, της κατάψυξης ωαρίων, βλέπουν μια εκτοξευση ενδιαφέροντος, αιτημάτων και τελικά διενέργειας κατάψυξης ωαρίων. Όσο περισσότερο επικοινωνείται αυτή η επιλογή από κάποιες επώνυμες, αναγνωρίσιμες γυναίκες, τόσο μεγαλώνει το ρεύμα προς τα Κέντρα συλλογής και φύλαξης ωαρίων.

ekdilwsi-3
ekdilwsi-4
ekdilwsi-5


«Ελπίζουμε να αποτελέσουμε παράδειγμα προς μίμηση για άλλες εταιρείες ώστε να προσφέρουν κάτι αντίστοιχο στους υπαλλήλους τους στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Στην Ελλάδα της υπογεννητικότητας τέτοιες πρακτικές είναι σημαντικές προκειμένου αφενός να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του ολοένα και περισσότερο φθίνοντος αριθμού γεννήσεων, αφετέρου να βοηθήσουν στη διατήρηση και ουσιαστικότερη εμπέδωση του δικαιώματος των γυναικών στις ενημερωμένες επιλογές» υπογράμμισε ο κ. Πάντος. Στο εξωτερικό εταιρίες κολοσσοί όπως η Google και η Microsoft έχουν προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, στην Ελλάδα φαίνεται ότι τώρα ανοίγεται ο δρόμος.

Την αξία της προσφοράς του Ομίλου ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και ΓΕΝΕΣΙΣ ΚΡΗΤΗΣ, εξήρε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης. «Σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο που το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας είναι οξυμμένο, πρωτοβουλίες όπως αυτή είναι πολύτιμες και αναγκαίες» είπε ο κ. Γεωργιάδης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση.


Ειδήσεις σήμερα:

Πλημμύρισε ο Φλοίσβος από τη βροχή - Κλειστές οι δύο λωρίδες στη Ποσειδώνος προς Πειραιά

Αποκαλύπτονται οι 177 φίλοι και τα θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν– Αγωνία στη Βρετανία που φτάνει μέχρι το Μπάκιγχαμ


Χαμόγελα στην Αθήνα για το μεταναστευτικό deal - Πώς θα λειτουργούν διαχωρισμός στα σύνορα και υποχρεωτική αλληλεγγύη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης