Ομόφυλα ζευγάρια: «Θα σεβαστούμε τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου χωρίς εξαιρέσεις» λέει ο εκπρόσωπος των κληρικών

«Αν μου έρθει ένα ζευγάρι γυναικών και μου ζητήσει μια ευχή θα τους την δώσω, αν μου ζητήσουν να βαπτίσω το παιδί τους, θα το βαπτίσω» δήλωσε ο πατήρ Γεώργιος Κωνσταντίνου

Ο πατήρ Γεώργιος Κωνσταντίνου, Εκπρόσωπος Τύπου του  Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, μίλησε σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 αναφέροντας πως εμμένουν στις αντιθέσεις της σχετικά με την ρύθμιση για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια «βάσει των ευαγγλεικών περικοπών και των διδασκαλιών της θρησκείας μας».

Όπως τόνισε, λόγω αυοτύ, οι κληρικοί θα σεβαστούν χωρίς εξαιρέσεις την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, η οποία θα ισχύει για όλους και θα γίνει σεβαστή από όλους.

Όπως επεσήμανε πάντως ο εκπρόσωπος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας, αν κάτι τέτοιο αποφασιστεί από την Πολιτεία, «εμένα αν μου έρθει ένα ζευγάρι γυναικών και μου ζητήσει μια ευχή θα τους την δώσω, αν μου ζητήσουν να βαπτίσω το παιδί τους, θα το βαπτίσω».

Ο π. Γεώργιος Κωνσταντίνου είπε πάντως ότι δεν πρόκειται να ληφθούν «μέτρα» κατά όσων βουλευτών υπερψηφίσουν την σχετική διάταξη, όπως πχ. η απαγόρευση εισόδου τους σε ναούς, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι »η Εκκλησία έχει τον δικό της τρόπο».


Ειδήσεις σήμερα:

Φωτογραφίες: Το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του 31χρονου Μπάμπη - Θα συνεχιστούν οι έρευνες για αποτυπώματα, DNA και την καραμπίνα του

Survivor 2024: Διχάστηκαν οι Διάσημοι, η Κρίστη Καθάργια στον τάκο - Δείτε βίντεο

Έκρηξη ανώνυμων και επώνυμων καταγγελιών για φοροδιαφυγή και «μαϊμού» αποδείξεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr