Η εταιρεία που στηρίζει την κοινωνία με τη δύναμη της επιστήμης

Η Bayer Ελλάς συνεχίζει την κοινωνική και περιβαλλοντική της δράση, με στόχο έναν καλύτερο κόσμο.


Sponsored content

Δεν είναι λίγες οι φορές που προκύπτουν έκτακτες κοινωνικές ανάγκες μικρές ή μεγαλύτερες, οι οποίες δύσκολα καλύπτονται στο σύνολό τους από επίσημους φορείς. Αυτό το μεγάλο κενό επιχειρούν να καλύψουν εταιρείες που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την προσφορά και τη βιωσιμότητα, όπως είναι η Bayer Ελλάς, μια εταιρεία προσηλωμένη στη δημιουργία θετικού αντίκτυπου μέσα από όλες τις δραστηριότητες της.

Για την Bayer Ελλάς, η προσφορά προς την κοινωνία και το περιβάλλον βρίσκεται στον πυρήνα της φιλοσοφίας της. Γι’ αυτό και για μία ακόμα χρονιά, και το 2023 ανέπτυξε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αναγκών, ενώ παράλληλα, αναγνωρίζοντας τη σημασία της συνεργασίας με τις τοπικές κοινότητες, τους φορείς και τις οργανώσεις, συντόνισε τις ενέργειές της προκειμένου να επιτευχθούν οι κοινοί στόχοι.

Τον προηγούμενο Δεκέμβριο στήριξε τους κατοίκους της Θεσσαλίας, που υπέστησαν ανυπολόγιστες ζημιές από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Ανταποκρινόμενη στις άμεσες ανάγκες διέθεσε μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, συμπληρώματα, βιταμίνες και δερμοκαλλυντικά, προϊόντα που είναι άκρως απαραίτητα στους πληγέντες. Παράλληλα, διέθεσε 100 παλετοδεξαμενές ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα πόσιμου νερού σε χωριά και πόλεις που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα υδροδότησης και σε συνεργασία με την ΑMΚΕ ΔΕΣΜΟΣ, αποκατέστησε τον κατεστραμμένο εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Παλαμά. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι της εταιρείας συγκέντρωσαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία διέθεσαν στις πληγείσες περιοχές σε συνεργασία με την οργάνωση «Ο Άλλος Άνθρωπος».
Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που η Bayer Ελλάς πραγματοποίησε δράσεις με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής για ολόκληρη την κοινωνία και ιδιαίτερα για τις ευάλωτες ομάδες. Τον προηγούμενο Μάιο υποστήριξε για ενδέκατη χρονιά την Ομάδα Αιγαίου και συμμετείχε στον 29ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους. Η πολύχρονη συνεργασία με την Ομάδα Αιγαίου περιλαμβάνει μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες για τις τοπικές κοινότητες των ακριτικών νησιών, εμπνέοντας αισιοδοξία για το μέλλον. Τη χρονιά που πέρασε, μεταξύ σειράς δράσεων και δωρεών εξοπλισμού, η εταιρεία παρέδωσε στους κατοίκους του μικρού νησιού της Ανάφης και ένα αξιόλογο έργο, με την κατασκευή μίας ράμπας για μη υποβοηθούμενη πρόσβαση στη θάλασσα των ατόμων με κινητικά προβλήματα. Η ράμπα δίνει ισότιμη πρόσβαση για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και βέβαια δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας.

Ο τομέας του περιβάλλοντος είναι εξίσου σημαντικός για την Bayer Ελλάς και πραγματοποιεί δράσεις που αποσκοπούν σε ένα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη και την κοινωνία. Στο πλαίσιο της συνεχούς και επιτυχημένης συνεργασίας με την παγκόσμια οργάνωση We4all, ολοκλήρωσε τον περασμένο Οκτώβριο τη φύτευση 1.500 καρποφόρων δέντρων και μελισσοκομικών φυτών σε περιοχές της Βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν από πυρκαγιές και πλημμύρες. Στην ενέργεια συμμετείχαν εργαζόμενοι της Bayer, της We4all και οι τοπικές αρχές. Στόχος ήταν η αποκατάσταση του τοπικού οικοσυστήματος και της αγροτικής παραγωγής. Η προσπάθεια αυτή συνεισφέρει στη δημιουργία ενός καθαρού και υγιούς περιβάλλοντος και ταυτόχρονα συντελεί στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα της και για τις επόμενες γενιές. Όπως δήλωσε σχετικά ο Γιάννης Καστούρας, μέλος της ομάδας Εταιρικής Κοινωνικής Συμμετοχής και συντονιστής των εθελοντικών δράσεων των εργαζόμενων της Bayer Ελλάς: «Είμαστε υπερήφανοι για τα αποτελέσματα της συνεργασίας μας με τη We4All και σε αυτό το σημαντικό έργο. Στόχος μας είναι να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά, το κοινό μας σπίτι, τη γη, καταπράσινη, αλλά και να συμβάλλουμε στην αποκατάσταση της τοπικής οικονομίας, που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη γη και τους καρπούς της και σε αυτό προσανατολίζουμε όλες μας τις προσπάθειες και δράσεις».
Στην ίδια κατεύθυνση βρίσκονται και οι πρωτοβουλίες της Bayer Ελλάς στον τομέα της πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης. Συμμετέχει ως χορηγός στο πρόγραμμα «Green and Sustainable Development Accelerator» του οργανισμού HIGGS, του μεγαλύτερου κόμβου (hub) υποστήριξης οργανώσεων και δράσεων θετικού κοινωνικού και περιβαλλοντικού αντίκτυπου στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας το πόσο σημαντική είναι η ενδυνάμωση και καθοδήγηση των οργανισμών αυτών της χώρας μας. Το πρόγραμμα, εστιάζει στην παροχή βοήθειας σε ΜΚΟ, οι οποίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εκπλήρωση του σκοπού τους, φροντίζοντας για την επιτυχή εξέλιξήτους στην ελληνική αγορά, με παράλληλο στόχο την ανάδειξη του περιβαλλοντικού παράγοντα και της αειφόρου ανάπτυξης ως θέματα προτεραιότητας για την ελληνική κοινωνία. Για αυτή τη συνεργασία η κ. Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Bayer Ελλάς και υπεύθυνη των προγραμμάτων Βιωσιμότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Συμμετοχής αναφέρει: «Η Bayer Ελλάς αποδεικνύει με κάθε πράξη της την υποστήριξη και τη δέσμευσή της για την προώθηση της βιωσιμότητας στην Ελλάδα, καθώς η αειφορία και η καινοτομία αποτελούν βασικούς πυλώνες της στρατηγικής μας ώστε να επιτύχουμε στην αποστολή μας για Υγεία και Τροφή για Όλους».

Επιπλέον, η Bayer Ελλάς αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει και η επιστήμη στη σύγχρονη εποχή, αλλά και τις προκλήσεις τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει. Γι’ αυτό στηρίζει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της διασύνδεσης των νέων επιστημόνων με την αγορά. Σε αυτή την κατεύθυνση, η εταιρεία ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια και στη χώρα μας το πρόγραμμα Level-up|G4A, ένα πρόγραμμα υποστήριξης και συμβουλευτικής νεοφυών επιχειρήσεων, διαφορετικής ωριμότητας, με κύριο στόχο την ανάπτυξη Καινοτόμων ιδεών σε βιώσιμες επιχειρήσεις που μπορεί να αναπτυχθούν, είτε οργανικά, είτε μέσω της εξασφάλισης χρηματοδότησης. Παράλληλα, η εταιρεία στηρίζει πληθώρα πρωτοβουλιών που βοηθούν την ανάπτυξη του τοπικού οικοσυστήματος καινοτομίας, με στόχο την ανάδειξη των ερευνητικών επιτευγμάτων και των καινοτόμων λύσεων που αναπτύσσουν ελληνικές start-ups, τόσο στην τοπική, όσο και την ευρωπαϊκή αγορά, ώστε να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην άνθηση της Ελληνικής οικονομίας.

Μέσω των δραστηριοτήτων της, σε όλα τα επίπεδα, για τη Bayer Ελλάς προτεραιότητα έχει η συνεχής βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσα από την προστασία του περιβάλλοντος, την υποστήριξη της κοινωνίας και την ενίσχυση της οικονομίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr