Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν πάνω από 300.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων - Συνελήφθησαν τρία άτομα

Οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί, αλλά και λοιπές επιβαρύνσεις, ξεπερνούν, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, το 1 εκατομμύριο ευρώ

Τρία άτομα μέλη εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθησαν χθες το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων. Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα συγκεκριμένα άτομα συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με δομημένη και διαρκή δράση, με σκοπό τη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους.

Για τον σκοπό αυτό αποθήκευαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων τις οποίες αφού επεξεργάζονταν και έκρυβαν επιμελώς μέσα σε συσκευασίες παραπλανητικών αντικειμένων, εξήγαγαν με διάφορα τεχνάσματα σε χώρες του εξωτερικού.



Στο πλαίσιο έρευνας σε αποθήκη που χρησιμοποιούσαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν τη στιγμή που φόρτωναν σε φορτηγό όχημα τόπια υφάσματος, που στο εσωτερικό τους έκρυβαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και με τη χρήση εικονικού τιμολογίου προορίζονταν να μεταφερθούν στο εξωτερικό.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 306.770 πακέτα τσιγάρων (δηλαδή 6.135.400 τεμάχια τσιγάρων), που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.



Το φορτηγό όχημα κατασχέθηκε, καθώς και το εικονικό τιμολόγιο που βρέθηκε μέσα σε αυτό.

Επίσης κατασχέθηκαν:

· όχημα τύπου κλαρκ,

· παλετοφόρο,

· κάμερα ασφαλείας και

· Ι.Χ.Ε. όχημα.

Τα κατασχεθέντα λαθραία τσιγάρα θα σταλούν στην αρμόδια τελωνειακή Υπηρεσία, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί, αλλά και λοιπές επιβαρύνσεις, ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ.


Ειδήσεις σήμερα:

Οι αγρότες «πολιορκούν» με πάνω από 1.000 τρακτέρ τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες - Δείτε live εικόνα

Πώς θα εισάγονται οι φοιτητές στα μη κρατικά πανεπιστήμια - Τι θα γίνει με την εξέλιξη των καθηγητών και τα ερευνητικά κονδύλια


Συμφωνία των 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr