Στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας βρέθηκαν φοιτητές που μετέχουν σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά της ίδρυσης μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.
Λίγο μετά τις 16:00 μ.μ. αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας. Νωρίτερα, είχαν κλείσει Σταδίου και Πανεπιστημίου. από το ύψος της οδού Αμερικής, όπως και η Ακαδημίας.
Οι φοιτητές βρίσκονται στη Νομική, για να πραγματοποιήσουν πανελλαδικό συντονιστικό γενικών συνελεύσεων για το μέλλον των κινητοποιήσεων. Έξω από τη σχολή παραμένουν κάποια άτομα. Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται στη Σίνα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στο πανεκπαιδευτικό συλλαλλητήριο μετείχαν τουλάχιστον 15.000 άτομα.
Λίγο μετά τις 11 το πρωί, άναψαν τα αίματα ανάμεσα σε φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί στα προπύλαια, με θέμα αντιπαράθεσης το ποιος θα είναι στην κεφαλή της πορείας. Από τη σύγκρουση - μεταξύ μελών της φοιτητικής παράταξης του ΚΚΕ και αριστεριστών - υπήρξαν 8 τραυματίες.
Κλείσιμο
Παρόντες ήταν και οι Αλέξης Χαρίτσης, Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Σία Αναγνωστοπούλου και άλλοι βουλευτές της ΚΟ της Νέας Αριστεράς.
Η συμπλοκή των φοιτητών
Λίγο μετά τις 11 το πρωί σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε συγκεντρωμένους φοιτητές.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyzmh8jfwf75)
Σύμφωνα με πληροφορίες στα επεισόδια που κράτησαν λίγα λεπτά συμμετείχαν φοιτητές από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών που συγκρούστηκαν με άτομα από άλλες φοιτητικές παρατάξεις.
Στο σημείο βρέθηκαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τα οποία μετέφεραν συνολικά οχτώ τραυματίες στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Κατά πληροφορίες οι τραυματίες φέρουν χτυπήματα στο κεφάλι.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες αφορμή του καβγά αποτέλεσε το ποιος θα βρεθεί στην κεφαλή της πορείας φοιτητών, μαθητών και γονέων.
Στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έχουν δηλώσει συμμετοχή 150 φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και μέλη ΔΕΠ (Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό).
Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων, όπου εκφράζεται η αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για την Ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα: «Ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι θέτει σε διαβούλευση το νομοσχέδιο που τσακίζει τις σπουδές και τα πτυχία. Η κυβέρνηση αποτελεί μειοψηφία στους χώρους εκπαίδευσης και επιμένει να φέρει το νομοσχέδιο με όσα απορρίψαμε η πλειοψηφία των φοιτητών. Το νομοσχέδιο είναι ακόμα χειρότερο από ό,τι προβλέπαμε! Από την μία φέρνει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων με όλα τα κομφόρ και μπόλικη κοροϊδία περί «αυστηρών κριτηρίων» και τρόπων εισαγωγής, Φτάνει στο σημείο να προβλέπει δίδακτρα στα ελληνόφωνα προπτυχιακά (!) (υπάρχει ήδη στα ξενόγλωσσα) για τους αλλοδαπούς φοιτητές, ανοίγοντας το δρόμο για τη γενίκευσή τους! Τα «περί αναβάθμισης» των δημοσίων ΑΕΙ πάνε περίπατο αφού επιβεβαιώνεται ότι ακολουθείται ο ίδιος δοκιμασμένος δρόμος της ενίσχυσης της λειτουργίας των ΑΕΙ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια που φέρνει τζίρους για τους επιχειρηματίες και υποχρηματοδότηση, ελλείψεις και υποβαθμισμένα πτυχία για τους φοιτητές».
Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και 8 σύλλογοι μελών ΔΕΠ, οι οποίοι εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση: «Υπερασπιζόμαστε τα δημόσια πανεπιστήμια που, παρά την πάγια υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση, παράγουν υψηλής ποιότητας και διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο. Αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα τους ενάντια στην υποβάθμιση και την εμπορευματοποίηση της ακαδημαϊκής γνώσης», αναφέρουν μεταξύ άλλων.
Η πολυεπίπεδη αναπτυξιακή πορεία της GameTech εταιρείας μόνο απαρατήρητη δεν περνάει, λαμβάνοντας μάλιστα πρόσφατα διεθνή αναγνώριση από τους Financial Times μεταξύ του 10% των ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών στην Ευρώπη.
Το Β’ εξάμηνο του 2025 φέρνει τρεις καθοριστικούς γραπτούς διαγωνισμούς για το Δημόσιο – ευκαιρίες καριέρας με σταθερότητα, κύρος και προοπτική. Για να τις κατακτήσεις, χρειάζεσαι όχι απλώς διάβασμα, αλλά στρατηγική και στοχευμένη προετοιμασία