Πανεπιστήμιο Αθηνών: Πέντε ημέρες νωρίτερα είχαν ενημερώσει οι διοικητικοί υπάλληλοι για την κινητοποίηση που οδήγησε στο σαμποτάζ στον σέρβερ

Αντιδρούν οι φοιτητές για την κινητοποίηση που προκάλεσε το σαμποτάζ - «Πολύ δημοκρατικό να παραβιάζετε το δικαίωμά μας να συμμετάσχουμε στην εξεταστική»,«Ένα τεράστιο ‘Όχι’ σε σας και στην παθογένειά σας», γράφουν στα σχόλια

Νέα ερωτήματα για την αντίδραση της διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών προκαλεί το γεγονός ότι η κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων που οδήγησε στο σαμποτάζ στον σέρβερ του ΕΚΠΑ με αποτέλεσμα να τιναχθούν στον αέρα οι εξ αποστάσεως εξετάσεις, προκαλεί το γεγονός ότι η ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων είχε ανακοινώσει από τις 7 Φεβρουαρίου κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας.

Στην ανακοίνωση τους τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού ΑΕΙ (ΠΟΣΕΕΔΙΠ), είχαν προκηρύξει στάσεις εργασίας στα σημεία που οι συνάδελφοί τους αποφάσισαν τη μη διεξαγωγή ή συμμετοχή σε εξετάσεις σε ένδειξη συμπαράστασης στους φοιτητικούς συλλόγους και όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Δείτε την ανακοίνωση της 7ης Φεβρουαρίου



Μέλη ΔΕΠ, ύστερα από επικοινωνία με το protothema.gr δηλώνουν άγνοια σχετικά με την απόφαση να μπλοκαριστεί η διαδικτυακή εξεταστική, δεδομένου ότι «συνεχώς ανακοινώνουν "ηρωικές" κινητοποιήσεις, στις οποίες πλέον δεν δίνουμε σημασία».

Μετά το σαμποτάζ οι πρυτανικές Αρχές διέταξαν Ενορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα ζήτησαν να υπάρξει και μεγαλύτερη ασφάλεια στο κτίριο όπου στεγάζονται οι κρίσιμες υποδομές του πανεπιστημίου για τη διεξαγωγή των εξ αποστάσεως εξετάσεων. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κτίριο βρίσκεται εντός της Πανεπιστημιούπολης.

Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι παρότι διατάχθηκε ΕΔΕ, εντούτοις ο πρύτανης Γεράσιμος Σιάσος δεν προχώρησε σε καμία ανακοίνωση για το γεγονός που διατάραξε τη λειτουργία του πανεπιστημίου, σα να μην είχε συμβεί τίποτα. Ζήτησε πάντως, εκτός από την ΕΔΕ, να ληφθούν και επιπλέον μέτρα περιφρούρησης. Ερώτημα είναι πάντως, πώς θα γίνει κάτι τέτοιο.

Αντιθέτως, οι διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές που έριξαν τον σέρβερ προχώρησαν στη συνέχεια σε ανάρτησή τους στα social media όπου έκαναν λόγο για «εκβιαστικά μέτρα Υπουργείου πρυτανείας και Τμήματος που πάνε ενάντια στις συλλογικές μας αποφάσεις και υπονομεύουν τον αγώνα μας και τις καταλήψεις μας και δεν θα περάσουν!»

Αντιδρούν οι φοιτητές

Κάτως, πάντως, από την ανάρτηση της φοιτητικής οργάνωσης «Αντινομία-ΕΑΑΚ» που ανακοίνωσε το σαμποτάζ στον σέρβερ, τα σχόλια κυρίως από φοιτητές είναι επικριτικά για όσα συνέβησαν χθες.

Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα αναφέρουν στο prototohema.gr φοιτητές «όταν αποφασίζεται κάτι τέτοιο, μπορεί οι ίδιοι (οι υπάλληλοι) να ενημερώνουν αποκλειστικά τους φοιτητές, οι οποίοι είναι μέλη συγκεκριμένων κομματικών παρατάξεων και κανέναν άλλο. Εμείς, δεν είχαμε ενημερωθεί – αλλιώς, για ποιο λόγο να προσπαθούμε χθες να μπούμε στο e-class και να προσπαθούμε μάταια να αποκτήσουμε πρόσβαση στην πλατφόρμα για να γράψουμε; Ούτε οι καθηγητές μας είχαν ενημερωθεί, διαφορετικά θα μας το έλεγαν».



«Εκβιαστικά εσείς κινείστε. Πολύ δημοκρατικό να παραβιάζετε το δικαίωμά μας να συμμετάσχουμε στην εξεταστική. Βρείτε προσωπικότητα, φασίστες»,
«Είστε εξαιρετικά φασίστες, αφήστε μας να δώσουμε τα μαθήματά μας», «Αυτοί δεν είναι που δουλεύουν 2 ώρες την ημέρα και αν;», «Δεν υπάρχουν συλλογικές αποφάσεις. Είστε μία μειοψηφία, που λειτουργεί μαφιόζικα και σύντομα θα περάσετε στο χρονοντούλαπο. Τελειώσατε», «Ένα τεράστιο ‘Όχι’ σε σας και στην παθογένειά σας», «Ποιος έδωσε την εξουσιοδότηση να το κάνετε αυτό; Και το βασικό ερώτημα είναι ποιος έδωσε δικαίωμα στους δημόσιους υπαλλήλους του ΕΚΠΑ να προβούν σε αυτή την έκνομη ενέργεια; Μήπως να πάνε βόλτα πειθαρχικό;» γράφουν χαρακτηριστικά στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση της φοιτητικής οργάνωσης.

Ειδήσεις σήμερα:

«Θα τους σκοτώσω» φώναζε στην εταιρεία ο Αιγύπτιος - Αυτή είναι η καραμπίνα της τριπλής δολοφονίας στη ναυτιλιακή

Η ιστορία της οικογένειας Καρνέση: Η Ελευσίνα, οι δικαστικές διαμάχες και η απώλεια του 2011 που τάραξε τις ισορροπίες

Νίκος Γρυπάρης: Από «Caprice», «Sea Satin» και ακίνητα στη Μύκονο δεν του έμεινε τίποτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr