Γιατί λέμε όχι στα σοδόνερα και πίνουμε μόνο φυσικώς ανθρακούχο νερό

Το αγνό νερό, που φτάνει στο ποτήρι μας ακριβώς όπως το δημιούργησε η ίδια η φύση, είναι σαφώς ανώτερο από οποιοδήποτε άλλο που έχει υποστεί βιομηχανική επεξεργασία.


Sponsored content

Κάποιοι το προτιμούν απλό, άλλοι μεταλλικό, ορισμένοι με φυσαλίδες ή αρωματισμένο με βότανα. Ο λόγος για το νερό, το πολυτιμότερο στοιχείο για τη σωστή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού αφού όπως γνωρίζουμε όλοι, έχει σημαντικό ρόλο στη σωστή λειτουργία του εντέρου, την κυκλοφορία και τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Ωστόσο όπως και αν προτιμάμε το νερό μας, είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε ακριβώς τι περιέχει και να μην αφήνουμε την ποιότητά του στην τύχη. Όμως ας μιλήσουμε για τα νερά με φυσαλίδες που βοηθούν ιδιαίτερα στην πέψη και δίνουν μια αίσθηση αναζωογονητικής δροσιάς. Τα νερά με φυσαλίδες χωρίζονται σε σοδόνερα και φυσικώς ανθρακούχα, και πολλοί είναι αυτοί που τα μπερδεύουν μεταξύ τους, ενώ στην πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετικά είδη με το χάσμα να είναι… αγεφύρωτο.
Τα πράγματα είναι απλά: κανένα σοδόνερο δεν είναι φυσικό προϊόν, αλλά απλό νερό, μεταλλικό ή όχι, το οποίο περιέχει διοξείδιο του άνθρακα (CO2) σε ελεύθερη μορφή, δηλαδή ανθρακικό που προστίθεται μετά την άντλησή του από την πηγή με βιομηχανική επεξεργασία. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι όταν πίνουμε ανθρακικό που δεν είναι συνδεδεμένο με μέταλλα, όπως γίνεται με τα φυσικώς ανθρακούχα φυσικά μεταλλικά νερά, αυτό απελευθερώνεται βίαια και επιθετικά στο στομάχι με αποτέλεσμα ο εγκέφαλός μας να λαμβάνει λανθασμένα το μήνυμα της χώνεψης, αφού δεν αντιστέκεται στην οξύτητα του γαστρικού οξέος. Έτσι σε βάθος χρόνου, η αλόγιστη κατανάλωση σοδόνερων οδηγεί σε αύξηση της γαστρικής οξύτητας, η οποία στη συνέχεια μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως η υπέρταση, η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και το έλκος
Και φτάνουμε στα φυσικώς ανθρακούχα φυσικά μεταλλικά νερά που μόνο ωφέλημα είναι για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτά τα νερά αναβλύζουν κατευθείαν από την πηγή περιέχοντας ήδη CO2, δηλαδή δεν υποβάλλονται σε βιομηχανική επεξεργασία για να τους προστεθεί ανθρακικό εκ των υστέρων όπως στα σοδόνερα. Επίσης περιέχουν διττανθρακικά άλατα (διττανθρακικο νάτριο, διττανθρακικό ασβέστιο, διττανθρακικό μαγνήσιο κλπ.) τα οποία σταδιακά απελευθερώνουν στο στομάχι το διοξείδιο του άνθρακα.

Αυτό σημαίνει ότι τα διττανθρακικα άλατα, τα οποία είναι βασικά αλκαλικά στοιχεία που έχουν την ιδιότητα να μας βοηθούν να χωνέψουμε ομαλά, αντισταθμίζουν την οξύτητα του γαστρικού οξέος μέσω μιας απόλυτα φυσικής διαδικασίας. Αυτό ακριβώς είναι και το βασικό πλεονέκτημα των φυσικώς ανθρακούχων φυσικών μεταλλικών νερών σε σύγκριση με τα σοδόνερα. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ακόμα και αν διαλέξουμε ένα φυσικώς ανθρακούχο νερό αντί για ένα σοδόνερο, είναι σημαντικό να προσέξουμε την ποιότητά του και η επιλογή να μην είναι τυχαία, αλλά να γίνει βάσει των ποιοτικών χαρακτηριστικών του. Η περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, διττανθρακικά, νάτριο και τέλος το ελαφρώς αλκαλικό PH, είναι ο συνδυασμός που κάνει τη διαφορά δίνοντας στον οργανισμό μας όλα τα απαραίτητα οφέλη.
Για ένα καλό νερό με φυσαλίδες, επιλέγουμε το Φυσικώς Ανθρακούχο Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica που αναβλύζει από τα Καρπάθια Όρη συμπυκνώνοντας όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα αγνό φυσικώς ανθρακούχο νερό. Ας τα δούμε αναλυτικά για να μπορούμε να αποκρυπτογραφούμε με ευκολία την ετικέτα της συσκευασίας που κρατάμε στα χέρια μας:

Κατ΄ αρχάς έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα (NO3-) τα οποία είναι φυσικές οξειδωτικές χημικές ουσίες που έχουν συνδεθεί με διάφορα προβλήματα υγείας και χρησιμοποιούνται για την παρασκευή λιπασμάτων. Το Φυσικώς Ανθρακούχο Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica φτάνει στο ποτήρι μας πεντακάθαρο και με παντελή έλλειψη νιτρικών, γεγονός που οφείλεται στη γεωλογική δομή της περιοχής.

Είναι πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία (Ca++, Mg++). Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη ασβεστίου είναι 1.000 mg για τους ενήλικες και 1.200 mg για τις εγκύους και τα γαλακτοκομικά, τα ψάρια, τα λαχανικά αλλά φυσικά το νερό είναι σημαντική πηγή πρόσληψης ασβεστίου. Το Φυσικώς Ανθρακούχο Νερό της AQUA Carpatica καλύπτει το 29% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ασβεστίου για τους ενήλικες και το 20,6% στις γυναίκες σε εγκυμοσύνη (NHS). Και στην περιεκτικότητα του μαγνησίου το AQUA Carpatica ξεχωρίζει, αφού καλύπτει το 21,2% για τους άνδρες και το 27,2% για τις γυναίκες.

Είναι φτωχό σε νάτριο/αλάτι (Na+), με τους ειδικούς να συνιστούν ως ημερήσια πρόσληψη περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού. Η χαμηλή περιεκτικότητα του AQUA Carpatica σε νάτριο το καθιστά κατάλληλο για όλες τις ηλικίες (4,85 mg/ l) και μπορούμε να το καταναλώσουμε άφοβα.

Το ελαφρώς αλκαλικό PH (Ph>7) του Φυσικώς Ανθρακούχου Μεταλλικού Νερού AQUA Carpatica βοηθά στην ομαλή πέψη και τη λειτουργία του μεταβολισμού, και φυσικά του δίνει την απαράμιλλη γεύση που ξέρουμε. Το καλύτερο PH του πόσιμου νερού βρίσκεται ακριβώς στη μέση, δηλαδή στο 7 σε μια κλίμακα μέτρησης μέτρησης μεταξύ 6,5 και 8,5.

Έχει υψηλά ποσοστά φυσικών διττανθρακικών (HCO3), στα μεταλλικά νερά που προέρχονται από περιοχές πλούσιες σε ασβεστόλιθο. Ο ρόλος τους στη ρύθμιση των οξέων και τη διασφάλιση της ευχάριστης γεύσης είναι σημαντικός.
Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη, ειδικά όταν πρόκειται για το νερό που είναι τόσος σημαντικό για την υγεία μας. Η ποιότητα του AQUA Carpatica είναι αδιαμφισβήτητη και τα 99 διεθνή βραβεία που έχει αποσπάσει μέχρι τώρα είναι η μεγαλύτερη απόδειξη των μοναδικών χαρακτηριστικών του. Άλλωστε, ταξιδεύει για δεκαετίες μέσα από υπόγεια πετρώματα όπου φιλτράρεται και εμπλουτίζεται με μεταλλικά στοιχεία για να φτάσει στο ποτήρι μας αγνό και πεντακάθαρο, χωρίς νιτρικά, με τις δροσιστικές φυσαλίδες του να μας ξεδιψούν αφήνοντας μια μοναδική γεύση.
www.aquacarpatica.gr
Facebook: AQUA.Carpatica.GR
Instagram: aquacarpatica.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr