Συνταγές υψηλής γαστρονομίας και παραδοσιακές συνταγές στη μεγαλύτερη γιορτή ψαριού
24.02.2024
17:10
Από τις ελληνικές θάλασσες ….κατευθείαν στο πιάτο σας - Οι Γαλάζιοι Ορίζοντες του υπουργείου Ανάπτυξης
Φιλέτο τσιπούρας με ηπειρώτικα μπαχαρικά και ελαιόλαδο Ζαλόγγου, φιλέτο μυλοκόπι με κρέμα από όσπρια, φιλέτο λαβράκι με σαλάτα οσπριάδα, χταπόδι με παραδοσιακό πιλάφι μικρασιάτικο, μελιτζάνα με φιλέτο λαβράκι, φάβα με φιλέτο σαρδέλα, σάντουιτς με αθηναϊκή σαλάτα.
Αυτά είναι μερικά από τα πιάτα που εμπνεύστηκε και δημιούργησε με την ομάδα του ο καταξιωμένος σεφ Τάσος Τόλης, στο πλαίσιο των γαστρονομικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Συνέδριο Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας "Γαλάζιοι Ορίζοντες", που διοργάνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στις αποθήκες του Παλαιού Ελαιουργείου της Ελευσίνας.
Με τις οδηγίες του σεφ Τάσου Τόλη, δημιουργήθηκαν και σερβιρίστηκαν, σε όσους έσπευσαν στον χώρο του Συνεδρίου, πιάτα με ψάρια και θαλασσινά σε ιδιαίτερους συνδυασμούς, αγνές πρώτες ύλες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που εξέπληξαν ευχάριστα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Στις μαγειρικές επιδείξες συμμετείχαν μάγειρες από εστιατόρια της Ελευσίνας, σεφ από την αιγυπτιακή πρεσβεία και μαθητές από το ΙΕΚ Αναβύσσου, παρουσιάζοντας παραδοσιακές συνταγές, ιδιαίτερους μεζέδες, ιδέες για food style, αλλά και σωστό φιλετάρισμα ψαριών.
Τα εκλεκτά πιάτα συνόδευσε γευστικό ούζο και γλυκά.
Μια γιορτή ψαριού μοναδική που άφησε το αποτύπωμά της και δημιούργησε ιδιαίτερες προσδοκίες για την επόμενη διοργάνωση.
Αυτά είναι μερικά από τα πιάτα που εμπνεύστηκε και δημιούργησε με την ομάδα του ο καταξιωμένος σεφ Τάσος Τόλης, στο πλαίσιο των γαστρονομικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Συνέδριο Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας "Γαλάζιοι Ορίζοντες", που διοργάνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στις αποθήκες του Παλαιού Ελαιουργείου της Ελευσίνας.
Με τις οδηγίες του σεφ Τάσου Τόλη, δημιουργήθηκαν και σερβιρίστηκαν, σε όσους έσπευσαν στον χώρο του Συνεδρίου, πιάτα με ψάρια και θαλασσινά σε ιδιαίτερους συνδυασμούς, αγνές πρώτες ύλες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που εξέπληξαν ευχάριστα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Στις μαγειρικές επιδείξες συμμετείχαν μάγειρες από εστιατόρια της Ελευσίνας, σεφ από την αιγυπτιακή πρεσβεία και μαθητές από το ΙΕΚ Αναβύσσου, παρουσιάζοντας παραδοσιακές συνταγές, ιδιαίτερους μεζέδες, ιδέες για food style, αλλά και σωστό φιλετάρισμα ψαριών.
Τα εκλεκτά πιάτα συνόδευσε γευστικό ούζο και γλυκά.
Μια γιορτή ψαριού μοναδική που άφησε το αποτύπωμά της και δημιούργησε ιδιαίτερες προσδοκίες για την επόμενη διοργάνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr