Κάνουμε «REACT» και αντιδρούμε για έναν Καλύτερο Κόσμο

Κάνουμε «REACT» και αντιδρούμε για έναν Καλύτερο Κόσμο

Το πρώτο επεισόδιο της digital σειράς «React Docuseries» από την Κωτσόβολος, αναλύει το ζήτημα της προσβασιμότητας και μας καλεί σε δράση.

kedriki_kotsovolos

Sponsored content

Θέλεις να είσαι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Θέλεις να είσαι ενεργό μέλος της κοινωνίας και όχι αμέτοχος θεατής. Θέλεις να κάνεις «REACT». Με λίγα λόγια, έχεις την ανάγκη να ενημερωθείς για όλα αυτά που απασχολούν τους ανθρώπους γύρω σου, και για τους τρόπους που μπορείς να βάλεις το λιθαράκι σου για έναν προσβάσιμο και βιώσιμο κόσμο. Γι΄ αυτό τον σκοπό, η Κωτσόβολος δημιούργησε την ανατρεπτική digital «React Docuseries» με παρουσιαστή τον Γιώργο Λέντζα και όραμα να μας εμπνεύσει.
REACT DOCUSERIES  | 1ο Επεισόδιο για την Προσβασιμότητα
Κλείσιμο
Αναπηρία, κυκλική οικονομία, περιβάλλον, εθελοντισμός και συμπερίληψη είναι ορισμένα από τα θέματα που αναλύονται διεξοδικά κάθε μήνα στα επεισόδια της σειράς, την οποία μπορούμε να παρακολουθήσουμε στο YouTube κανάλι της Κωτσόβολος. Data, videos, trends, quotes, puns, συνεντεύξεις με πρόσωπα-κλειδιά για το εκάστοτε θέμα και όχι μόνο, το «React Docuseries» παρέχει όλα τα εργαλεία που χρειαζόμαστε για να εμβαθύνουμε και να δούμε τον κόσμο με άλλα μάτια. Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, μαθαίνουμε για το ζήτημα της αναπηρίας και της προσβασιμότητας στην πόλη, και βλέπουμε πώς κάθε τι μικρό που προσπερνάμε αδιάφορα μπορεί να είναι ένα τεράστιο εμπόδιο για κάποιους συνανθρώπους μας.
DMR27947
Πρώτη καλεσμένη του παρουσιαστή της σειράς Γ. Λέντζα είναι η Γεωργία Καλτσή, αθλήτρια ξιφασκίας και μπάσκετ και εκπαιδεύτρια ΑμεΑ, η οποία τα τελευταία χρόνια κινείται και η ίδια με αμαξίδιο. Με χαμόγελο και αισιοδοξία μας καλεί να κάνουμε «REACT» και μαζί με την Κωτσόβολος να βάλουμε το λιθαράκι μας για ίση πρόσβαση σε όλους. Η Γεωργία απαντά σε όλα: για το αν βιώνει διακρίσεις, τι είναι αυτό που τη δυσκολεύει στην καθημερινότητά της, τι θέλει από τον κόσμο γύρω της, τι βήματα έχουμε κάνει ως κοινωνία για την προσβασιμότητα, ενώ παρακινεί τον κόσμο να μην μένει αμέτοχος αλλά να συμμετέχει ενεργά κάθε στιγμή.
DMR28017
Παράλληλα, το επεισόδιο που ανοίγει τον κύκλο του «React Docuseries» θέτει μια σειρά από πολλούς και σημαντικούς προβληματισμούς για το ζήτημα της αναπηρίας, όπως είναι για παράδειγμα το γεγονός ότι το 24,3% του πληθυσμού της Ελλάδας άνω των 16 ετών έχει κάποια μορφή αναπηρίας, με το 50% να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Ή ότι 8 στα 10 ΑμεΑ δεν συμμετέχουν τακτικά σε δραστηριότητες αναψυχής, όπως αθλητικές δραστηριότητες, συναυλίες κ.ά. ενώ το 48% βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπο με άδικη μεταχείριση ή δεν έχει ίσες ευκαιρίες.
DMR28178
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κωτσόβολος μέσα από το ESG πρόγραμμά της «REACT», υλοποιεί δράσεις που έχουν στον πυρήνα τους τον άνθρωπο. Με καινοτόμες πρωτοβουλίες και σημαντικά προγράμματα για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και τον Άνθρωπο, θέλει να ενημερώσει, να εκπαιδεύσει και να εμπνεύσει το κοινό να αντιδράσει μαζί της σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Το «REACT» αντικατοπτρίζει την πεποίθησή της, ότι κάτι φαινομενικά απλό, όπως το πέταγμα μίας πεταλούδας, μπορεί να «ταρακουνήσει τα νερά» και να ασκήσει μεγαλύτερη επιρροή απ’ όση μπορεί κανείς να φανταστεί.

Ξεκινώντας από το ίδιο της το «σπίτι» και στο πλαίσιο του προγράμματος «Τεχνολογία χωρίς εμπόδια», η εταιρεία «αντιδρά» έμπρακτα για έναν καλύτερο κόσμο για όλους. Με ποιόν τρόπο; 14 καταστήματα του δικτύου της έχουν αναβαθμιστεί ώστε να είναι φιλικά σε άτομα με κινητική δυσκολία σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ και άλλα 11 σε συνεργασία με την ομάδα TheHappyAct, έχουν χαρτογραφηθεί και διαθέτοντας αισθητηριακές πληροφορίες γι’ αυτά μέσα από το site της, όπως τους αισθητηριακούς χάρτες, η εταιρεία έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μία ασφαλή περιήγηση στα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού.
REACT_DOCUSERIES_KOTSOVOLOS_1ST_EPISODE_2
Επιπλέον, μέσω του website της, με κλήση video, εξυπηρετεί στη Νοηματική με την υποστήριξη πιστοποιημένων εκπροσώπων της, ενώ έχει προχωρήσει στην απόδοση ενημερωτικών ασφαλιστικών εντύπων, καθώς και του Πλάνου Δόσεων Κωτσόβολος σε γραφή Braille, η επιμέλεια των οποίων πραγματοποιήθηκε από την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών. Αυτές είναι μόνο ορισμένες από τις πρωτοβουλίες που η εταιρεία κάνει πράξη προκειμένου να εξασφαλίσει ίση πρόσβαση στην τεχνολογία χωρίς εμπόδια, για όλους!

Με βασικό στόχο να ενημερώσει, να εκπαιδεύσει και να εμπνεύσει το κοινό να αντιδράσει μαζί της σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, η Κωτσόβολος μας υπενθυμίζει ότι όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο και να εξασφαλίσουμε ένα πιο υγιές μέλλον για εμάς και τις επόμενες γενιές. Γι΄ αυτό κάνουμε τώρα REACT.

REACT. Μαζί για έναν καλύτερο κόσμο!

Δείτε εδώ το trailer της σειράς και stay tuned για τα επόμενα επεισόδια που έρχονται!

#REACTtogether #REACTdocuseries
REACT_DOCUSERIES_KOTSOVOLOS_1ST_EPISODE_1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης