Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ομοφοβική επίθεση στα τρανς άτομα - Βίντεο και φωτογραφίες

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ομοφοβική επίθεση στα τρανς άτομα - Βίντεο και φωτογραφίες

Περί τα 30 άτομα με κουκούλες επιτέθηκαν στη συγκέντρωση - Όταν τους είδαν οι αναρχικοί, τους κυνήγησαν και οι κουκουλοφόροι απομακρύνθηκαν

thessaloniki_diamartiria_arthrou
Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας με αφορμή τη χθεσινοβραδινή επίθεση σε τρανς άτομα στην πλατεία Αριστοτέλους.

Συλλογικότητες, αναρχικοί και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν ρατσιστικές και ομοφοβικές επιθέσεις, πραγματοποιώντας, το απόγευμα της Κυριακής (10/3), συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αριστοτέλους όταν δέχθηκαν επίθεση από κουκουλοφόρους που ήταν περίπου 30 άτομα. Όταν τους είδαν οι αναρχικοί, τους κυνήγησαν και οι κουκουλοφόροι απομακρύνθηκαν.

Η Αστυνομία αναζήτησε τα άτομα που έκαναν την επίθεση και πραγματοποίησε 16 προσαγωγές, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενώ μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ανήλικοι.

Βίντεο και φωτογραφίες από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας:

Συγκέντρωση ΛΟΑΤΚΙ στη Θεσσαλονίκη
Κλείσιμο


Συγκέντρωση ΛΟΑΤΚΙ : Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη


Συγκέντρωση ΛΟΑΤΚΙ : Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη (2)


Συγκέντρωση ΛΟΑΤΚΙ : Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη (3)



Δηλώσεις στη διαμαρτυρία  ΛΟΑΤΚΙ στη Θεσσαλονίκη (2)

Δηλώσεις στη διαμαρτυρία  ΛΟΑΤΚΙ στη Θεσσαλονίκη

thessaloniki_loatki__2__2
thessaloniki_loatki__3__2
thessaloniki_loatki__4__2
thessaloniki_loatki__5__2

Άγνωστοι κινήθηκαν απειλητικά κατά του Κασσελάκη, τραυμάτισαν αστυνομικό

Άγνωστοι που συμμετείχαν στη συγκέντρωση αποδοκίμασαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στεφάνο Κασσελάκη, την ώρα που έφτασε στο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στον κινηματογράφο «Ολύμπιον».

Οι άγνωστοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος συνοδευόταν από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο και τη Δώρα Αυγέρη. Άμεσα παρενέβη αξιωματικός που βρισκόταν στην είσοδο του Ολύμπιον με αποτέλεσμα να επιτεθούν σε βάρος του.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ένας από τους αγνώστους χτύπησε στο πρόσωπο τον αστυνομικό με το κράνος που κρατούσε, καταφέρνοντας να αρπάξουν το πηλήκιό του. Στο «Ολύμπιον» έσπευσε όχημα ταχείας επέμβασης του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών στον αστυνομικός. Ο τραυματίας αστυνομικός θα μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους στο 424 ΓΣΝΕ.

Δείτε βίντεο με την επίθεση στον αστυνομικό:



Μηνύματα κατά της τρανσομοφοβίας

Ηχηρό μήνυμα κατά της κοινωνικής περιχαράκωσης και ενάντια στην τρανσομοφοβία έστειλαν διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν και έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης.

«Είναι ανατριχιαστικό και πρωτάκουστο. Το μήνυμά μας είναι ότι η Θεσσαλονίκη δεν τα ανέχεται αυτά. Δεν φοβόμαστε πια, βγαίνουμε μπροστά και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, το δικαίωμα να υπάρχουμε και για αυτό είμαστε εδώ» σημείωσε ο Αποστόλης Καραμπαΐρης, εκπρόσωπος Thessaloniki Pride.

«Ήταν σοκαριστική η επίθεση, θεωρούσαμε ότι η Θεσσαλονίκη ήταν μια πόλη ασφαλής, υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά και μεμονωμένες ομάδες ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να διαταράξουν την ηρεμία και εμείς δεν θα το αφήσουμε αυτό να περάσει, θα τιμωρηθούν όπως πρέπει και με το νόμο», τόνισε η Φιλομένη Λιάτσα, εκπρόσωπος τύπου του Thessaloniki Pride.

«Είμαστε όλα εδώ και θα είμαστε εδώ και όταν χτυπούν μία ή ένα από εμάς θα απαντάμε όλα», υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Βαγγής, μέλος της ομάδας παραγωγής Thessaloniki Pride.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό, είμαστε δίπλα σε όλα τα άτομα που καταπιέζονται και που αντιμετωπίζουν βία στην καθημερινότητά τους, η πόλη μας είναι ανοιχτή και έτσι θα παραμείνει», σχολίασε διαδηλώτρια εκ μέρους της Νέας Αριστεράς.

Η πορεία ολοκληρώθηκε στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ενάμιση χρόνο η λειτουργία των πρώτων μη κρατικών ΑΕΙ - Πώς ενισχύονται τα δημόσια πανεπιστήμια

Δείτε βίντεο: Με drone η αστυνομία παρακολουθούσε το κύκλωμα νοθείας καυσίμων

Φυλακές Κορυδαλλού: Σωφρονιστικός υπάλληλος έκρυβε κινητά και ναρκωτικά σε διπλό πάτο κατσαρόλας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης