Ανδρεάδης στο Greece Talks: Πρέπει να σχεδιαστεί ένα νέο Υπουργείο Τουρισμού εκ του μηδενός

Ο Επίτιμος Πρόεδρος ΣΕΤΕ είπε ότι για τον τουρισμό «πρέπει να εστιάσουμε στους μικρούς και στη δραστηριοποίησή τους»

«Σε όλη μου τη ζωή ασχολήθηκα με τον τουρισμό και ζω στη Θεσσαλονίκη, το συνέδριο ακουμπάει στο κέντρο των πραγμάτων που αγαπώ. Όταν βρέθηκα στο Πιεμόντε της Ιταλίας λίγους μήνες πριν, σε ένα μικρό χωριό ανάμεσα σε τρατορίες και καφέ βρέθηκε μπροστά σε μια πινακίδα που με εξέπληξε. Έγραφε: Στον τουρισμό του μέλλοντος όλα αρχίζουν με τους ντόπιους, την ποιότητα ζωής τους, τον σεβασμό στη γη που ζουν. Ο τουρίστας μετά θα βρει τον δρόμο του, δήλωσε ο Σταύρος Ανδρεάδης, Επίτιμος Πρόεδρος ΣΕΤΕ, Πρόεδρος ΠΕΕΒΕ, στο πάνελ με θέμα «Η Θεσσαλονίκη ως ο επόμενος μεγάλος προορισμός», στο πλαίσιο του συνεδρίου «Greece Talks – Προορισμός: Θεσσαλονίκη», το οποίο διεξάγεται σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με την υπογραφή του Travel.gr και σε συνεργασία με το Protothema.gr.



«Θα μείνω σε δύο πράγματα που αφορούν τον μεσογειακό τουρισμό και θα έλθω έπειτα στη Θεσσαλονίκη. Ο τουρισμός δεν είναι βιομηχανία, είναι πρωτοβουλία και ενέργεια των πολλών. Οι 100 μεγαλύτερες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό συγκεντρώνουν το 15% του προϊόντος. Πρώτον, πρέπει να εστιάσουμε στους μικρούς και στη δραστηριοποίησή τους. Πρέπει λοιπόν, και έρχομαι στο δεύτερο στοιχείο, να αλλάξουμε τη σχέση του κράτους με το τουριστικό προϊόν. Το κράτος είναι επιφορτισμένο με την ανάπτυξη του δημόσιου χώρου, την εικόνα της Θεσσαλονίκη προς τους πολίτες και τους επισκέπτες. Στον τουρισμό το κράτος είναι συνδημιουργός του τουριστικού προϊόντος. Υποδομές, καθαριότητα, δημόσιοι χώροι επηρεάζουν την εμπειρία του επισκέπτη. Αυτά τα θέματα πρέπει να δούμε για να βελτιώσουμε το προϊόν μας.» συνέχισε και συμπλήρωσε:

«Eίναι ένα σύνθετο ζήτημα πως οι πολλοί και μικροί θα προσεγγιστούν από την πολιτεία, πως θα τον βοηθήσει να γίνει καλύτερος, πως θα του μεταδώσει γνώση. Πιστεύω πως επειδή ο τουρισμός είναι ένα πολύ σημαντικό πράγμα για τη χώρα πρέπει να σχεδιαστεί ένα νέο Υπουργείο Τουρισμό εκ του μηδενός. Είναι μέγα λάθος ένα μικρό υπουργείο με μικρό προϋπολογισμό. Απαιτείται μια νέα δομή που θα φτιάχνει συνέργεια με τον ιδιωτικό τομέα, αποκεντρωμένη και με ομάδες κατάλληλα στελεχωμένες με τεχνοκράτες που θα πλησιάσουν τον κάθε δήμαρχο και κοινοτάρχη να μάθει πως να αξιοποιεί τα εργαλεία που χρειάζονται. Με αυτές τις προϋποθέσεις ο ελληνικός τουρισμός θα απογειωθεί. Θα χρειαστούν χρήματα αλλά είναι αστεία σε σχέση με τα μεγέθη του ελληνικού τουρισμού.


Ειδήσεις σήμερα:

O Κιμ Γιονγκ Ουν οδήγησε τανκ κατά τη διάρκεια προσομοίωσης μάχης - Δείτε φωτογραφίες

Μητσοτάκης σε συζήτηση με τον Καπουτζίδη: Ζητήματα που αφορούν δικαιώματα δεν μπορούν να μπαίνουν σε δημοψηφισματικές λογικές


Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός που παραβίασε STOP στο τροχαίο με τον τραγουδιστή Γιάννη Ξανθόπουλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr