Η Αθήνα σβήνει τα φώτα και συμμετέχει στην Ώρα της Γης. Η Ακρόπολη αλλά και η Βουλή των Ελλήνων είναι μεταξύ των σημαντικών σημείων της χώρας που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία για την μάχη κατά της κλιματικής κρίσης.
Η «Ώρα της Γης» είναι ένα ετήσιο γεγονός, κατά το οποίο άνθρωποι, επιχειρήσεις, αλλά και κυβερνήσεις καλούνται να σβήσουν τα φώτα και να απενεργοποιήσουν τις ηλεκτρικές συσκευές για μία ώρα, με σκοπό να συμμετάσχουν στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής και να δείξουν έμπρακτα τη στήριξή τους στην προστασία του περιβάλλοντος.
Το κίνημα «Ώρα της Γης» (Earth Hour) είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία, που ξεκίνησε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Προστασίας της Φύσης (WWF) το 2007, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για τα ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.
Απόψε, μεταξύ άλλων η Όπερα του Σίδνεϋ, το Empire State Building στη Νέα Υόρκη και η Sagrada Familia στη Βαρκελώνη, αλλά και εδώ, στην Αθήνα το Προεδρικό Μέγαρο και μέρος του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος θα σβήσουν τα φώτα τους στις 8:30 μ.μ και για μία ώρα.
Φωτογραφίες
Η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων
Κλείσιμο
Δώσε μια Ώρα στο Δάσος.
Η φετινή ώρα της Γης εστιάζει στο δάσος.
Σβήσαμε τα φώτα του Δημαρχιακού Μεγάρου και άλλων δημοτικών κτιρίων σήμερα για μία ώρα, ως μια συμβολική κίνηση για να θυμηθούμε την αξία του δάσους και της προστασίας του.
Δώσε μια Ώρα στο Δάσος.
Η φετινή ώρα της Γης εστιάζει στο δάσος.
Σβήσαμε τα φώτα του Δημαρχιακού Μεγάρου και άλλων δημοτικών κτιρίων σήμερα για μία ώρα, ως μια συμβολική κίνηση για να θυμηθούμε την αξία του δάσους και της προστασίας του.#EarthHour2024pic.twitter.com/qfhAyEILrB
Σύμφωνα με τη WWF, η «Ώρα της Γης» όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, απευθύνει ένα κάλεσμα σε όλους, ένα μήνυμα αφιερωμένο στα δάση και την προστασία τους.
Η «Ώρα της Γης» έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο κίνημα που ενώνει τους ανθρώπους παγκοσμίως και τους ωθεί να ενημερωθούν και να αναλάβουν δράση για τα περιβαλλοντικά ζητήματα.
Η πρωτοβουλία ανήκε στην περιβαλλοντική οργάνωση WWF και τη διαφημιστική εταιρεία Λίο Μπέρνετ.
Όταν η συζήτηση για τις απάτες στο διαδίκτυο φτάνει να αποτελεί ρουτίνα στα βραδινά δελτία των ειδήσεων, σημαίνει ότι δεν μιλάμε για πρόβλημα, αλλά για… πανδημία!