Αποκατάσταση ιερέα από τον Μητροπολίτη Δαμασκηνό και την Ιερά Σύνοδο

Αποκατάσταση ιερέα από τον Μητροπολίτη Δαμασκηνό και την Ιερά Σύνοδο

Ευχαριστήρια επιστολή απο τους ενορίτες της Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου με επικεφαλής τον δικηγόρο Ανδρέα Τσώκο

damaskinos
Την αποκατάσταση του ιερέα Χριστόφορου Μουτάφη αποφάσισε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός, μετά απο ανάλογη ετυμηγορία των αρμοδίων οργάνων της Ιεράς Συνόδου.

Ο πατήρ Χριστόφορος ιερουργούσε στον ναό της Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου και πριν μια πενταετία περίπου είχε έρθει σε σύγκρουση με τον τότε Μητροπολίτη, ο οποίος τον έθεσε σε αργία.

Μετά την αποκατάσταση ο δικηγόρος Ανδρέας Τσώκος, εκ μέρους των ενοριτών της Αγίας Βαρβάρας, έστειλε δημόσια ευχαριστήρια επιστολή στον Μητροπολίτη Δαμασκηνό. Σε αυτή μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Με την παρούσα δημοσίευση εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την αποκατάσταση μιας μεγάλης αδικίας του παρελθόντος που είχε διανοιχθεί, αναίτια και κακόβουλα, στο σώμα της τοπικής Εκκλησίας, ώστε να αναπαυθεί η συνείδηση και ο λογισμός των πιστών και η πίστη στον δικαιοκρίτη Θεό να μην κλονισθεί.

Πρόκειται για την εκκλησιαστική, ποιμαντική, ηθική και γι’ αυτό θεάρεστη αποκατάσταση του λευίτη ιερέα π. Χριστοφόρου Μουτάφη, ο οποίος χωρίς να διαπράξει κάποιο αδίκημα ως άνθρωπος και ιδιαίτερα ως ιερεύς, αδίκως δυσφημίστηκε, κατακρίθηκε, διώχθηκε, δοκιμάστηκε, αλλά, παρά ταύτα, η ανθρώπινη δικαιοσύνη τον δικαίωσε
».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης