Δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους: Η κατάθεση του σκοπού που ήταν στο φυλάκιο - «Δεν έβλεπα καθόλου τα χέρια του»

Δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους: Η κατάθεση του σκοπού που ήταν στο φυλάκιο - «Δεν έβλεπα καθόλου τα χέρια του»

Όπως αναφέρει, άκουσε τον φίλο της να φωνάζει «την σπρώχνει» - Όταν απομακρύνθηκε από την Κυριακή ο 39χρονος, τότε «αντιλήφθηκα να κρατάει ένα μεγάλο μαχαίρι και να το τραβάει από την πλάτη της» - «Το κλώτσησα μακριά για να προστατεύσω όσους ήταν δίπλα μου, καθώς και τον εαυτό μου»

frouros-ag-anargyroi-1
Στο φως έρχεται η περιγραφή του σκοπού στο φυλάκιο του αστυνομικού τμήματος Αγίων Αναργύρων για τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής από τον πρώην σύντροφό της, έξω από το τμήμα.

Πολλά είναι τα ερωτήματα για τη στάση της Αστυνομίας στη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε η κοπέλα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να απαντηθεί μια σειρά βασικών ερωτημάτων που αφορούν στις ενέργειες που έγιναν στο αστυνομικό τμήμα. Αυτό που ερευνάται είναι αν εκτιμήθηκε σωστά ο κίνδυνος από τους αστυνομικούς και αν έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η κοπέλα να προστατευθεί.

Ενα από τα ερωτήματα που θα απαντηθεί, είναι γιατί η αξιωματικός υπηρεσίας δεν πήρε το 100 ώστε να ανοίξει σχετική κάρτα, ενώ στο μικροσκόπιο της έρευνας έχουν μπει και οι ενέργειες του σκοπού του τμήματος προκειμένου να ξεκαθαριστεί αν έπραξε ως όφειλε ή αν λειτούργησε με χρονοκαθυστέρηση.

Στην κατάθεσή του ο αστυνομικός σκοπός, ο οποίος είχε υπηρεσία από τις δέκα το βράδυ ως τις έξι το πρωί της επομένης, ανέφερε ότι ένα δεκάλεπτο μετά τις 22:00 η νεαρή Κυριακή και ο φίλος της πήγαν στο αστυνομικό τμήμα. «Η γυναίκα μου ανέφερε ότι φοβάται κάποιο άτομο και τους παρέπεμψα στον αξιωματικό υπηρεσίας του αστυνομικού τμήματος, προκειμένου να επιληφθεί. Μετά από δέκα λεπτά περίπου κατέβηκαν και οι δύο, με χαιρέτησαν και απομακρύνθηκαν».

Κλείσιμο
Μετά από λίγο, όπως συνεχίζει, «άκουσα τον άνδρα που συνόδευε την γυναίκα να λέει: ''Τη σπρώχνει''. Αμέσως βγήκα από τη σκοπιά και αντίκρισα τη γυναίκα και ένα άλλο άνδρα να βρίσκεται κολλημένος στο σώμα της από πίσω, να περπατούν αργά πλησιάζοντας προς την σκοπιά, χωρίς να βλέπω καθόλου τα χέρια του. Στη συνέχεια, ο έτερος άνδρας απομακρύνθηκε λίγο από τη γυναίκα και τότε αντιλήφθηκα να κρατάει ένα μεγάλο μαχαίρι, να το τραβάει από την πλάτη της, η γυναίκα να πέφτει κάτω με το πρόσωπο και να βγάζει αίμα από το στόμα και από το σώμα της».

Στη συνέχεια, ο 39χρονος έστρεψε το μαχαίρι εναντίον του και αυτοτραυματίστηκε. «Αστραπιαία, ο άνδρας αυτός με το μαχαίρι που κρατούσε, το έστρεψε στον εαυτό του, αυτοτραυματίστηκε στον λαιμό και αιμορραγούσε. Κρατούσε ακόμα το μαχαίρι, αλλά με το πόδι μου το κλώτσησα μακριά για να προστατεύσω όσους ήταν δίπλα μου, καθώς και τον εαυτό μου».

Αμέσως μετά, αστυνομικοί συνάδελφοί του που ήταν στον πρώτο όροφο του αστυνομικού τμήματος, κατέβηκαν κάτω: «Μετά από λίγο προσήλθε σταθμός
του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών, όπου διαπίστωσαν το θάνατο της γυναίκας, ενώ μετέφεραν τον δράστη στο νοσοκομείο. Άλλο κάτι δεν έχω να προσθέσω».

Εμπλοκή του αρχιφύλακα στο φυλάκιο σε εγκληματική οργάνωση

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, ο 48χρονος αρχιφύλακας, που ήταν στο φυλάκιο τη νύχτα της δολοφονίας της Κυριακής, εμπλέκεται σε υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης για πλαστογραφίες και για διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα, μαζί με άλλα άτομα.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης και τέθηκε σε διετή διαθεσιμότητα. Προσέφυγε στο Εφετείο και το 2021 ο εισαγγελέας διέταξε τη φυλάκισή του. Μεταφέρθηκε στις φυλακές της Λάρισας και έμεινε 12 μήνες. Το 2023 πήρε βούλευμα για αποφυλάκιση.

Με συνεχείς ενστάσεις στα πειθαρχικά, όταν αποφυλακίστηκε, επέστρεψε στην αστυνομία. Ο φάκελός του παρέμεινε ανοιχτός, ώσπου πριν από μερικές ημέρες καταδικάστηκε τελεσίδικα από τον Άρειο Πάγο και ξεκίνησε εκ νέου η διαδικασία της απόταξης.

Ο φρουρός του ΑΤ δεν είχε οπτική τη στιγμή της δολοφονίας, λέει η δικηγόρος του

Νωρίτερα, η δικηγόρος του φρουρού ο οποίος είχε βάρδια στο Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων το βράδυ της Δευτέρας (1/4), Σταματία Μάρκου, δήλωσε πως η δολοφονία έγινε από την πλευρά που δεν είχε οπτική επαφή ο φρουρός.

«Είναι συγκλονισμένος. Αυτό που μου μετέφερε από την πρώτη στιγμή είναι ότι όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Όταν υπέπεσε στην αντίληψή του αυτό που είχε συμβεί ήταν ήδη αργά. Με την κίνησή του αφόπλισε τον δράστη διότι κρατούσε ακόμα το μαχαίρι και ήταν έτοιμος να επιτεθεί και σε άλλους. Τουλάχιστον αυτή τη διάθεση έδειχνε. Ενώπιόν του αυτοτραυματίστηκε. Το σημείο που επιτέθηκε ο δράστης δεν είχε οπτική επαφή με το σημείο όπου βρισκόταν ο εντολέας μου, στην πρόσοψη του αστυνομικού μεγάρου. Ξεκάθαρα ο δράστης είχε στήσει καρτέρι» ανέφερε χαρακτηριστικά η δικηγόρος, μιλώντας στο Mega.

Και πρόσθεσε: «Ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι ένας έντιμος άνθρωπος. Ανεξαρτήτως της καταδίκης του, ο ίδιος δεν είχε δεχτεί ποτέ την ενοχή του για τις αποδιδόμενες σε αυτόν πράξεις. Δεν αντιλήφθηκε αυτό που έγινε. Από το σημείο που βρισκόταν, είναι αδύνατον να έχει αντίληψη ότι κάποιος έχει στήσει καρτέρι σε ένα άλλο άτομο, ότι φέρει μαχαίρι πάνω του και ότι έχει πρόθεση να σκοτώσει. Είναι αδύνατον. Ποια είναι η δουλειά του, να ελέγχει τον κάθε περαστικό σαν να είναι ύποπτος τέλεσης πράξης; Η πρόθεση του δράστη δεν είχε εκδηλωθεί ώστε να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε ότι είχε σκόπο να αφαιρέσει ζωή. Της επιτέθηκε πισώπλατα. Ο εντολέας μου έβλεπε το πρόσωπο της κοπέλας που ερχόταν προς το τμήμα και την ώρα που την έβλεπε δεν είχε αντιληφθεί ότι της είχε επιτεθεί πισώπλατα».

Ειδήσεις σήμερα:

Άγιοι Ανάργυροι: Πώς περιγράφει τη δολοφονία ο φίλος της Κυριακής που τη συνόδευσε στο Α.Τ. - Όλη η κατάθεσή του

Καιρός - meteo: Σε Κρήτη και Αττική οι υψηλότερες θερμοκρασίες σήμερα - Χάρτης με τις περιοχές

Γιοκαρίνης: Αγκαλιά με τη γυναίκα του μετά την αθώωσή του - «Υπήρξε ερωτική υπερχείλιση»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης