Image+Tech & Photovision 2024: Σεμινάρια, ανοιχτές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις

Image+Tech & Photovision 2024: Σεμινάρια, ανοιχτές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις

Η IMAGE+TECH & PHOTOVISION 2024, που άνοιξε τις πύλες της χθες, 5 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 7 Απριλίου, θα φιλοξενήσει ηγέτιδες εταιρίες του κλάδου του imaging ενώ θα λάβουν χώρα πολλά ενδιαφέροντα σεμινάρια και ανοιχτές εκδηλώσεις.

photovision2024
Αναλυτικά το πρόγραμμα σεμιναρίων περιλαμβάνει:

Φωτογραφία Μόδας
Σάββατο 11:30-13:30

Workshop Masterclass "Choices" για βιντεογράφους
Σάββατο 14:00-16:00

Workshop Masterclass The Wedding Film Quadrant: How do you craft your films?
Σάββατο 17:00-19:00

10 Μύθοι για την φωτογραφία Πορτραίτου
Σάββατο 14:00-16:00

Φωτογράφηση καλλιτεχνικού γυμνού
Σάββατο 17:00-19:00

Σεμινάριο Φωτογράφηση κοσμημάτων για e-shop
Σάββατο 17:00-19:00

Προτού ξοδευτείς σε διαφημίσεις...
Σάββατο 17:00-19:00

Adobe Lightroom: Εξερευνήστε τα νέα (AI) εργαλεία για απίστευτα αποτελέσματα!
Σάββατο 11:30-13:30

Σεμινάριο φωτογραφίας για Airbnb
Σάββατο 14:-16:00

Tomohiko-Funai



Βασικές αρχές φωτογράφησης προϊόντων μόδας - αξεσουάρ
Κυριακή 11:30-13:30

«Έχει πολύ ψωμί αυτή η δουλειά»
Κυριακή 11:30-13:30

Workshop Masterclass Κινηματογραφικού Φωτισμού
Κυριακή 14:00-16:00

Τεχνικές Πωλήσεων για Φωτογράφους
Κυριακή 14;00-16:00

Σεμινάριο Video για TikTok & Reels
Κυριακή 14:00-16:00

Εικόνα & Πραγματικότητα στις ανθρώπινες σχέσεις
Κυριακή 17:00-19:00

ChatGPT: Πρακτικές εφαρμογές για την μικρή φωτογραφική επιχείρηση
Κυριακή 17:00-19:00


Παράλληλα οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν και ανοιχτές εκδηλώσεις όπως:


ΑΙ στη φωτογραφία και το video: Συνθετική εικόνα & προβλήματα


Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα οι εφαρμογές Artificial Intelligence στον τομέα του Imaging εκεί που έμοιαζαν φουτουριστικές, έγιναν απτή πραγματικότητα. Το Midjourney και το Dall-E στις αλλεπάλληλες εκδόσεις τους στον τομέα των image generators παράγουν "συνθετικές φωτογραφίες" οι οποίες ανατρέπουν εντελώς την κατεστημένη αντίληψη περί αληθοφάνειας της φωτογραφίας και της χρήσης της ως τεκμήριο πραγματικότητας.

Κλείσιμο
Παραπέρα, το πολυσυζητημένο ρομποτάκι- παντογνώστης ChatGPT και η χρήση των ψηφιακών βοηθών σε επαγγελματικό επίπεδο αλλάζουν το τοπίο στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και της εργασίας. Και σα να μην αρκούσαν τα image generators, ήδη καταφθάνουν τα video generators όπως το Sora της OpenAl και το Lumiere της Google.

Ήδη απειλούνται ειδικότητες όπως product, food, travel, fashion photography κλπ. Παράπλευρα τρέχουν τα ζητήματα copyright ως προς το photo/video υλικό με το οποίο εκπαιδεύεται" η Artificial intelligence καθώς και για το καθεστώς πατρότητας των έργων παραγώγων της ΑΙ.

Τον διάχυτο προβληματισμό για τα τεκταινόμενα θα διερευνήσει η συζήτηση με τους ειδικούς του panel.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι φωτογράφοι Κώστας Κουτάγιαρ, Γιάννης Λάριος, η δικηγόρος Έλενα Σπυροπούλου ειδική σε θέματα ψηφιακής τεχνολογίας και copyright.

artificial-intelligence-photography


Φωτογραφία Δρόμου

Roundtable με εισηγητές τους φωτογράφους Λουκά Βασιλικό, Γιώργο Δεπόλλα & Πέτρο Κοτζαμπάση και τον δικηγόρο και νομικό σύμβουλο του οργανισμού ΦΟΙΒΟΣ Σεραφείμ Τσούκο. Η φωτογραφία δρόμου (street photography) είναι ένα από τα πιο απαιτητικά είδη, μια πραγματική πρόκληση για το δημιουργό που ακροβατεί ανάμεσα στο στιγμιότυπο, το ντοκουμέντο και το κοινωνικό σχόλιο.

Στο είδος έχουν μεγαλουργήσει διασημότητες όπως Henri Cartier-Bresson, Robert Doisneau, Willy Ronis, Garry Winogrand, Lee Friedlander, Andre Kertesz κλπ.

Η φωτογραφία δρόμου είναι κάτι πολύ παραπάνω από απλές snapshot και αν μελετήσει κανείς το έργο διάσημων εκπροσώπων του είδους θα δει στοιχεία όπως η διήγηση, η λεπτή ειρωνεία, το χιούμορ, το συναίσθημα κλπ.

Στις μέρες μας όμως η φωτογραφία δρόμου περιορίζεται ως και ακρωτηριάζεται από τις δρακόντειες προβλέψεις των διατάξεων περί προσωπικών δεδομένων που εμπλέκονται στην απεικόνιση ανθρώπων αλλά και άλλων στοιχείων (π.χ. κτήρια).

Οι προσκεκλημένοι φωτογράφοι θα παρουσιάσουν έργα τους αλλά και τον προβληματισμό τους ενώ τη νομική πλευρά θα αναλύσει ο δικηγόρος του πάνελ.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι φωτογράφοι Λουκάς Βασιλικός, Γιώργος Δεπόλλας & Πέτρος Κοτζαμπάσης και ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του οργανισμού ΦΟΙΒΟΣ Σεραφείμ Τσούκος

Έκθεση Φωτογραφίας «Σύγχρονοι Ιάπωνες Φωτογράφοι»

Η έκθεση “CONTEMPORARY JAPANESE PHOTOGRAPHERS” επισφραγίζει την ανάδειξη της Ιαπωνίας ως τιμώμενης χώρας κατά τη φετεινή διοργάνωση.

Η Ιαπωνία τιμάται ως κοιτίδα της βιομηχανίας του Imaging, για την συνολική προσφορά της στην εξέλιξη της φωτογραφίας και της εικόνας γενικότερα, εφόσον συγκεντρώνει το σύνολο σχεδόν των εταιριών παραγωγής φωτογραφικών μηχανών και οπτικών συστημάτων ενώ διαθέτει σημαντική επιρροή σε εγκατεστημένη βάση εργοστασίων παράπλευρων τομέων του imaging όπως εκτύπωση, γραφικές τέχνες, medical imaging κλπ.©Takeshi KameyamaΦωτ.: © Takeshi Kameyama

Την έκθεση μπορεί να επισκεφθεί το κοινό στους χώρους του Κλειστού Π. Φαλήρου (Tae Kwon Do) από την Παρασκευή 5 ως την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 και αποτελεί το κεντρικό σημείο για τον εορτασμό της Ιαπωνίας ως Τιμώμενης Χώρας. Η αναφορά στους ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΙΑΠΩΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥΣ φιλοδοξεί να συστήσει στο ελληνικό κοινό την οπτική και την αισθητική σημαντικών Ιαπώνων δημιουργών και να προσφέρει αντιπροσωπευτικά φωτογραφικά έργα με ευδιάκριτα στοιχεία τεχνοτροπίας, ύφους και περιεχομένου από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Στην έκθεση μετέχουν έργα των Ιαπώνων φωτογράφων: Τοmohiko Funai, Ηaseo, Τakeshi Kameyama, Kazutoshi Ono, Takahiro Toh.

Επιμέλεια έκθεσης: Μιχάλης Κυρζίδης | Περιοδικό ΦΩΤΟγράφος

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων κάνοντας κλικ εδώ

iaponiki-fotografia


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης