Ηράκλειο: Του έταξε αποζημίωση 26.000 ευρώ και του «έφαγε» 2.000

Ηράκλειο: Του έταξε αποζημίωση 26.000 ευρώ και του «έφαγε» 2.000

Πώς ένας απατεώνας κατάφερε να εξαπατήσει τηλεφώνησε σε έναν 65χρονο

tilefoniki-apati
Φαίνεται ότι γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις ο απατεώνας που τηλεφώνησε σε έναν 65χρονο στο Ηράκλειο και του είπε ότι έχει εγκριθεί η αποζημίωσή του με 26.000 έπειτα από δικαστική προσφυγή στην οποία είχε προχωρήσει μαζί με την σύζυγό του για προσωπική τους υπόθεση.

Μέσα στην χαρά του, το θύμα δεν σκέφτηκε ότι πρόκειται για απάτη όταν ο άγνωστος συνομιλητής του τού είπε ότι για να τους καταβληθεί το ποσό θα έπρεπε ο ίδιος και η σύζυγός του να καταβάλλουν από 1.000 ευρώ ο καθένας σε λογαριασμό της εφορίας για φόρο. Αφού κατέθεσαν το ύψους 2.000 ευρώ ποσό, διαπίστωσαν ότι η αποζημίωση που περίμεναν δεν μπήκε ποτέ στον λογαριασμό τους.

Μετά την καταγγελία που έκανε στην Ασφάλεια ο 65χρονος, διαπιστώθηκε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο κατέθεσε τα χρήματα δεν ανήκε στην εφορία, αλλά σε έναν 66χρονο Αλβανό που κατοικεί σε περιοχή του Μαλεβιζίου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου.

Απάτη με κρατικό επίδομα

Θύμα ενός άγνωστου άνδρα, ο οποίος της τηλεφώνησε παριστάνοντας τον... σύζυγο της λογίστριάς της, έπεσε μια 35χρονη γυναίκα από τις Μοίρες του Ηρακλείου, η οποία πείστηκε ότι δικαιούται κρατικό επίδομα. Ο απατεώνας της ζήτησε τους κωδικούς του e-banking της με το πρόσχημα ότι θα φρόντιζε να καταβληθεί το επίδομα στον λογαριασμό της, αλλά μετέφερε από αυτόν σε άλλον λογαριασμό το ποσό των 650 ευρώ. Η Ασφάλεια Ηρακλείου ερευνά για να διαλευκάνει την απάτη και σχημάτισε δικογραφία σε βάρος αγνώστου.

Ειδήσεις σήμερα:

Η γεωμαγνητική καταιγίδα που πλήττει τη Γη είναι η ισχυρότερη των τελευταίων 165 ετών

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο πατέρας πετά το βρέφος στα σκουπίδια στη Βραυρώνα

Το θρίλερ με τον χαμένο Καραβάτζιο και η αναζήτηση για την κλεμμένη «Γέννηση»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης