Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση ενός έτους με αναστολή στους δύο νεαρούς για τον ξυλοδαρμό ποδοσφαιριστή και φίλου του

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση ενός έτους με αναστολή στους δύο νεαρούς για τον ξυλοδαρμό ποδοσφαιριστή και φίλου του

Στο εδώλιο έκατσαν δύο άντρες, 23 και 24 ετών, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης

dikastirio
Ποινές φυλάκισης ενός έτους επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε δύο κατηγορούμενος για τον άγριο ξυλοδαρμό του νεαρού ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Β' και του φίλου του, στο λιμάνι της πόλης.

Στο εδώλιο έκατσαν δύο άντρες, 23 και 24 ετών, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Το δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και αποφάσισε η ποινή τους να έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι παραμένουν εκτός φυλακής.

Το περιστατικό ωμής βίας με θύμα τον 19χρονο, τότε, ποδοσφαιριστή και τον συνομήλικο φίλο του, σημειώθηκε το βράδυ της 30ης Οκτωβρίου του 2022, όταν ο νεαρός περπατούσε στην προβλήτα Α’ του λιμένα Θεσσαλονίκης, μαζί με τον φίλο του και δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από τέσσερις άγνωστους άντρες. Ενδεικτικό της αγριότητα του περιστατικού είναι ότι οι κατηγορούμενοι τους χτυπούσαν με γροθιές και λακτίσματα κυρίως στο πρόσωπο και το κεφάλι, ενώ μόλις έφτασαν οι αστυνομικοί και τα στελέχη του λιμενικού, ο ένας από τους δύο 19χρονους ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και δε μπορούσε να αντιληφθεί πού βρίσκεται και τι είχε συμβεί.

Μάλιστα, κοπέλα που ήταν παρούσα στο περιστατικό, φαίνεται να απομονώθηκε στην αρχή από τους δράστες, προκειμένου να ξυλοκοπήσουν άγρια και χωρίς αφορμή τους δύο νεαρούς, ενώ στη συνέχεια έπεσε επάνω στον φίλο της για να τον προστατεύσει έτσι ώστε να μη δεχθεί τελειωτικά χτυπήματα.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού που έφτασε πρώτος στο σημείο, μέχρι να αναλάβει το Λιμενικό που έχει την αρμοδιότητα, στην αρχή εντόπισε τους δύο κατηγορούμενος έξω από τον λιμένα και πιστεύοντας ότι μαλώνουν μεταξύ τους σταμάτησε για να πραγματοποιήσει έλεγχο. Τότε, τους πλησίασαν πολίτες και τους είπαν ότι οι δύο άντρες είχαν χτυπήσει άσχημα δύο νεαρούς. «Άκουσα τον έναν να λέει στον φίλο του "άσε με να τους τελειώσω". Τότε προχώρησα στη σύλληψή τους». Στη συνέχεια ο αστυνομικός αποκάλυψε όλα όσα είδε στο σημείο με τα άτομα να είναι αιμόφυρτα, ενώ σχεδόν αμέσως βρήκε υλικό από κάμερες ασφαλείας που έδειχναν καρέ καρέ το περιστατικό.

«Οι παθόντες ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Κατά την παραμονή μας στο σημείο ερχόντουσαν και άλλοι άνθρωποι για να μας υποδείξουν ότι δεν ήταν μόνο οι δυο τους που χτύπησαν αλλά και άλλα δύο άτομα που τραμπούκιζαν και εκείνους. Οι κατηγορούμενοι δε συνεργαζόταν και δε μας έλεγαν ποιοι ήταν» ανέφερε αρχικά.

«Τα δύο παλικαράκια ήταν με τις κοπέλες τους, οι άλλοι δύο ερχόντουσαν από απέναντι, κατά επάνω. Ο ένας εκ των κατηγορουμένων κάτι είπε στο ένα θύμα και εκεί ξεκίνησε η αναίτια επίθεση. Και οι τέσσερις χτυπούσαν. Ο ένας του έριξε κλωτσιά στα μούτρα και ο άλλος τον χτυπούσε πολύ βίαια με το χέρι του στο κεφάλι. Δε θα το ξεχάσω ποτέ. Με κλωτσιές και μπουνιές τον χτύπησαν και οι δύο. Πραγματικά ο Θεός μας έστειλε εκεί εκείνο το βράδυ... Όση ώρα ήμασταν εκεί, ανά ένα λεπτό, άλλαζε σχήμα το κεφάλι του θύματος από τα χτυπήματα που είχε δεχθεί. Καλούσα στο ΕΚΑΒ και έλεγα να κάνουν γρήγορα. Δεν είχε συνείδηση, δε μπορούσα να επικοινωνήσω μαζί του. Όλα τα χτυπήματα ήταν στο κεφάλι. Ήταν τέσσερις, δε μπορέσαμε να πιάσουμε τους άλλους δύο, τους παρακαλούσαμε να μας πούνε ποιοι είναι αλλά οι κατηγορούμενοι ήταν επιθετικοί απέναντί μας» κατέθεσε ο αστυνομικός.

Συμπλήρωσε, δε, ότι «οι κατηγορούμενοι έδρασαν σαν αγέλη και επιτέθηκαν στο θύμα τους. Μόλις έφτασα δεν είχε συνείδηση, δε μπορούσε να καταλάβει, δεν ήταν όμως λιπόθυμος. Είχε κάτσει σε ένα σημείο και δε μπορούσε να καταλάβει. Και ο άλλος δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι».

Στην απολογία του ο πρώτος κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη, ενώ υποστήριξε πως ήταν εκνευρισμένος εκείνο το βράδυ και ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. «Ξεκίνησε μια λογομαχία, γυρνάει και είπε "σε μένα το είπες". Τότε έγινε συμπλοκή, είχε τυλίξει το χέρι γύρω από το λαιμό μου, κυλιόμασταν κάτω. Με χτύπησαν και οι τέσσερις (θύματα) και μάρτυρες. Στην αρχή του είπα "φύγε ρε φίλε έχεις και την κοπέλα σου", αλλά τελικά έγινε συμπλοκή» είπε, μεταξύ άλλων.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν χτύπησε τα δύο θύματα, παρά μόνο μια κλωτσιά και με τον αγκώνα και ότι ο ρόλος του ήταν μόνο να χωρίσει τους εμπλεκόμενους στην επίθεση. Σημειώνεται ότι και οι δύο αρνήθηκαν ότι γνώριζαν τα άλλα δύο άτομα που δε συνελήφθησαν ποτέ όμως συμμετείχαν ενεργά στον ξυλοδαρμό των θυμάτων.

Ειδήσεις σήμερα:

Η βιογραφία του Βασίλη Καρρά: Η απαγωγή στον δρόμο για το πανηγύρι, το σπίτι που χάθηκε στα ζάρια, η γνωριμία με τον Εθνάρχη

Πορνό: Πόσο βλέπουν οι Έλληνες και ποιες είναι οι αγαπημένες κατηγορίες σε κάθε πόλη

Δείτε πώς ο Πιρς Μόργκαν στρίμωξε τον εκπρόσωπο της ισραηλινής κυβέρνησης για τους νεκρούς αμάχους στη Γάζα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης