Συνάντηση Ιερωνύμου με τον Γενικό Γραμματέα της Παγκόσμιας Μουσουλμανικής Λίγκας: Να σταματήσει ο πόλεμος

Συνάντηση Ιερωνύμου με τον Γενικό Γραμματέα της Παγκόσμιας Μουσουλμανικής Λίγκας: Να σταματήσει ο πόλεμος

Εκτενής αναφορά έκανε στην ιστορία της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και στις προσπάθειες του Μακαριώτατου για την ενίσχυση της ειρήνης σε όλο τον κόσμο

13052024mouslim1
Μήνυμα για παύση των εχθροπραξιών και έναρξη των συζητήσεων για ειρήνη απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την συνάντηση που είχε σήμερα, 13 Μαϊου, με τον Γενικό Γραμματέα της Παγκόσμιας Μουσουλμανικής Λίγκας Δρα Mohammad bin Abdul Karim Al-Issa.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε ανταπόδοση εκείνης, που είχε λάβει χώρα από τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) στην έδρα της Παγκόσμιας Μουσουλμανικής Λίγκας, προσβλέποντας σε διάλογο, που θα οδηγήσει σε μία καρποφόρα συνεργασία. Όπως τόνισε δε ο Γενικός Γραμματέας της Δ.Σ.Ο. κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, «το εν λόγω εγχείρημα έχει ουσιώδη σημασία στις μέρες μας, όπου διεξάγονται, στην ευρύτερη γειτονιά μας, αιματηροί πόλεμοι, τους οποίους η Διεθνής Κοινότητα αδυνατεί να σταματήσει και να επιβάλλει την οδό της διπλωματίας για την επίλυση των διαφορών». Ο ίδιος, αναφέρθηκε επίσης, στο σημαντικό ρόλο, που επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδος και ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά τον Αρχιεπίσκοπο για την θερμή υποδοχή και την υποστήριξή του στο έργο της Δ.Σ.Ο.

Τη χαρά του για τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο, εξέφρασε, στη συνέχεια, ο Επικεφαλής της Λίγκας. Εκτενή αναφορά έκανε στην ιστορία της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και στις προσπάθειες του Μακαριώτατου για την ενίσχυση της ειρήνης σε όλο τον κόσμο. «Ο κόσμος οπωσδήποτε χρειάζεται πρόσωπα σαν και εσάς, άτομα τα οποία πρεσβεύουν τα ιδανικά ιδεώδη», είπε χαρακτηριστικά.

13052024mouslim6
13052024mouslim8
13052024mouslim7
13052024mouslim4
13052024mouslim3
Κλείσιμο


Ο Γραμματέας της Παγκόσμιας Μουσουλμανικής Λίγκας έκανε λόγο και για τις ιστορικές σχέσεις του Ισλάμ με την Ορθοδοξία, υπογραμμίζοντας πως όταν πραγματοποιούνται επισκέψεις, όπως αυτές, ενισχύονται οι σχέσεις μεταξύ Ισλαμικού και Ορθόδοξου κόσμου, στέλνοντας ένα μήνυμα ενότητας προς όλες τις πλευρές που πρεσβεύουν οποιαδήποτε μορφή μίσους και λανθασμένων αντιλήψεων που μπορεί να υπάρχουν. Όπως τόνισε: «ευελπιστούμε πολλά από την επίσκεψή μας στην Ελλάδα».

Ο Αρχιεπίσκοπος, κατά την αντιφώνηση του, αφού καλωσόρισε την αντιπροσωπεία και εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση, αναφέρθηκε στις συναντήσεις, που είχε στην Αρχιεπισκοπή, όταν ξεκίνησαν οι ταραχές. Μίλησε, ακόμη, για τις επαφές και τις συζητήσεις, που είχε με μητέρες αγνοουμένων και ακαδημαϊκούς. Εστιάζοντας στα βασικά σημεία, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στο ρόλο, που μπορούν να παίξουν οι ακαδημαϊκοί αυτές τις δύσκολες ώρες.

Δεν παρέλειψε να επισημάνει τα εξής: «Οι Θρησκευτικοί ηγέτες, περισσότερο από άλλες εποχές, δεν είναι μόνο για το κήρυγμα, την θεωρία, τα βιβλία και τα συγγράμματα, αλλά για το πώς είναι δυνατόν όλα αυτά να γίνουν καθημερινή πράξη» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος, θεωρώντας πως αν όσα γράφονται δε γίνουν πράξη στην καθημερινή ζωή τότε είναι άχρηστα.

Ιδιαίτερη έκκληση έκανε ο ίδιος στην ανάγκη να μην χρησιμοποιούνται ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά στην πρώτη γραμμή του πολέμου, να επιστρέψουν στα σπίτια τους όλοι οι αιχμάλωτοι. Πάνω απ’όλα, όμως, «να πάψουν οι πόλεμοι και να αρχίσουν αμέσως οι συζητήσεις για ειρηνική αντιμετώπιση του θέματος».

Καταλήγοντας, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση που αγωνίζεται για την ειρήνη στον κόσμο όπως και τα μέλη της Δ.Σ.Ο. για το έργο της:
«Η εποχή μας χρειάζεται να οπλιστούμε όλοι με υπομονή και να μην απασχολούν το μυαλό μας πράγματα που μας χωρίζουν, αλλά να διαλέγουμε και να ζούμε πράγματα τα οποία μας ενώνουν», δήλωσε.

Την αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Μουσουλμανικής Λίγκας συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Σύμβουλος κ. Κώστας Μυγδάλης, ενώ παρόντες ήταν ο Επίσκοπος Τανάγρας κ. Απόστολος, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Παπαμικρούλης, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων.

Ειδήσεις σήμερα:

Λαθρεμπόριο ρωσικού πετρελαίου: Μεγαλώνει ο «σκοτεινός στόλος» του Πούτιν (και συνεχίζει τις δουλειές έξω απ’ τον Λακωνικό Kόλπο)

Βροχές σήμερα και από Πέμπτη... καλοκαίρι - Έρχονται 35άρια, οι προβλέψεις των μετεωρολόγων


Ο βασιλιάς Κάρολος αποκάλυψε ότι έχασε την αίσθηση της γεύσης κατά τη διάρκεια της θεραπείας για τον καρκίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης