Ολονυxτία φοιτητών σε Προπύλαια και Λευκό Πύργο για την Παλαιστίνη: Δεκάδες φαναράκια στον ουρανό - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ολονυxτία φοιτητών σε Προπύλαια και Λευκό Πύργο για την Παλαιστίνη: Δεκάδες φαναράκια στον ουρανό - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Οι φοιτητές θα παραμείνουν στα Προπύλαια μέχρι το πρωί - Έστησαν σκηνές μπροστά από το Πανεπιστήμιο και τον Λευκό Πύργο

6220134
Με σκοπό να ενώσουν τις φωνές τους με τους φοιτητές σε όλον τον κόσμο, δείχνοντας αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν απόψε έξω από τα Προπύλαια στο κέντρο της Αθήνας και τον Λευκό Πύργο.

Οι φοιτητές άφησαν δεκάδες φαναράκια στον ουρανό σε ένδειξη αλληλεγγύης τους στον παλαιστινιακό λαό!

Το παρών έδωσε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι φοιτητές άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τα Προπύλαια και τον Λευκό Πύργο λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ, έστησαν σκηνές και σκοπεύουν να παραμείνουν εκεί μέχρι το πρωί της Τρίτης. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες


Κλείσιμο
Όλα έτοιμα για την ολονύχτια διαμαρτυρία στα Προπύλαια ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού

6219919
6219906
6219917
6219920
6219913


Νωρίτερα, το απόγευμα μέλη του ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα, φώναξαν συνθήματα και άπλωσαν πανό αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. 

Δείτε βίντεο

Λευτεριά στην Παλαιστίνη  free palestine ακούγεται έξω από την Ισραηλινή Πρεσβία

presbia_israil_p_10
presbia_israil_09


Έστησαν σκηνές μπροστά στον Λευκό Πύργο 

Σκηνές μπροστά από τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης έστησαν το απόγευμα της Δευτέρας μέλη φοιτητικών συλλόγων και εργατικών σωματείων στο πλαίσιο της ολονύχτιας διαμαρτυρίας.

Κρατώντας πανό και σημαίες της Παλαιστινης οι φοιτητές και οι συμμετέχοντες στην διαμαρτυρία εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον παλαιστινιακό λαό.

Δείτε βίντεο

Θεσσαλονίκη: Έστησαν αντίσκηνα μπροστά στον Λευκό Πύργο (1)

Θεσσαλονίκη: Έστησαν αντίσκηνα μπροστά στον Λευκό Πύργο (2)

Θεσσαλονίκη: Έστησαν αντίσκηνα μπροστά στον Λευκό Πύργο (3)


"Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Παρακολουθούμε εδώ και μήνες τη γενοκτονία που συντελείται από το κράτος - δολοφόνο, Ισραήλ, στην Παλαιστίνη. Παρακολουθούμε τις εικόνες με τα νεκρά παιδιά και τις μανάδες να κλαίνε τα παιδιά τους. Είναι εικόνες φρίκης και οργής και για αυτό το λόγω βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να δείξουμε για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη μας και να βροντοφωνάξουμε να σταματήσει η χώρα μας να εμπλέκεται στη σφαγή αυτού του λαού», δήλωσε η Χριστίνα Σταμούλη, πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δείτε φωτογραφίες

thessaloniki-__2_
thessaloniki-__3_
thessaloniki-__4_
thessaloniki-__5_
thessaloniki-__1_


Στη διαμαρτυρία, η οποία σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα ολοκληρωθεί στις 6 το πρωί εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, συμμετέχουν και μέλη των εργατικών σωματείων της Θεσσαλονίκης, της ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος, της Επιτροπής για τη Γυναικεία Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης και της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης.

«Η σημερινή εκδήλωση είναι εναντίον της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή στη Λωρίδα της Γάζας είναι γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και δεν είναι πόλεμος εναντίον της Χαμάς. Τα παιδιά της Παλαιστίνης έχουν σκοτωθεί από τα όπλα της Αμερικής, της Γερμανίας και της Αγγλίας. Η νίκη στο τέλος θα είναι δική μας. Δεν υπάρχει περίπτωση το αίμα που χύθηκε από τον παλαιστινιακό λαό να πάει άδικα», δήλωσε ο Ασσόκι Σέντκι, εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλαδος, που δίνει σήμερα το παρών στη συγκέντρωση.

Δείτε φωτογραφίες

6219846
6219847
6219859
6219858



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης - Ερντογάν: Live κόντρα για μειονότητα, Μονή της Χώρας και Χαμάς - Συμφωνίες σε Οικονομικά, Πολιτική Προστασία

Διαδικτυακό shopping: Απάτη ή όχι; Οδηγός επιβίωσης στη ζούγκλα των ψηφιακών αγορών

Θεσσαλονίκη: Κλείδωσε την πεθερά του στο υπόγειο και φώναζε «εδώ θα ψοφήσεις»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης