Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε 73χρονη που πέταξε νεογέννητα γατάκια σε κάδο απορριμμάτων - Πίστευε ότι είναι νεκρά

Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε 73χρονη που πέταξε νεογέννητα γατάκια σε κάδο απορριμμάτων - Πίστευε ότι είναι νεκρά

Το δικαστήριο αποφάσισε να μην καταδικάσει την 73χρονη, καθώς πείστηκε ότι δεν ενήργησε με δόλο, δεν είχε σκοπό να τα σκοτώσει ή να τα βλάψει

cat-paws
Αθώα κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης μια ηλικιωμένη γυναίκα που πέταξε τέσσερα νεογέννητα γατάκια μέσα σε κάδο απορριμμάτων, όταν τα βρήκε στην αυλή του σπιτιού στην περιοχή της Περαίας, στη Θεσσαλονίκη και πίστεψε ότι είναι νεκρά.

Το δικαστήριο αποφάσισε να μην καταδικάσει την 73χρονη, καθώς πείστηκε ότι δεν ενήργησε με δόλο, δεν είχε σκοπό να τα σκοτώσει ή να τα βλάψει και λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει προχώρησε σε αυτήν την πράξη, μη γνωρίζοντας ότι αποτελεί αδίκημα, πιστεύοντας πράγματι ότι τα γατάκια ήταν νεκρά.

Η καταγγελία για το περιστατικό έγινε στις 26 Μαρτίου του 2021, όταν μια κοπέλα – γειτόνισσα της ηλικιωμένης, επικοινώνησε με φιλοζωική και την ενημέρωσε ότι η 73χρονη είχε πετάξει τα νεογέννητα γατάκια μέσα σε κάδο απορριμμάτων έξω από το σπίτι της. Οι άνθρωποι της φιλοζωικής που έσπευσαν επί τόπου, συνάντησαν την ηλικιωμένη η οποία τους υπέδειξε τον κάδο και ύστερα από έρευνα προέκυψε ότι τα τρία γατάκια ήταν ζωντανά και το ένα νεκρό, όλα κάτω από σκουπίδια και στη μέση του κάδου απορριμμάτων.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία και σε βάρος της γυναίκας σχηματίστηκε σχετικά δικογραφία για βάναυση μεταχείριση ζώων.

Η απολογία

Κλείσιμο
Στην απολογία της η 73χρονη γυναίκα ανέφερε στους δικαστές ότι όλα έγιναν όταν βγήκε στην αυλή της για να σκουπίσει και αντίκρισε τρία νέκρα γατάκια ανάμεσα στα ξύλα για το τζάκι.

«Είχαν αίματα και δεν κουνιόντουσαν. Φοβάμαι τις ασθένειες. Τα έβαλα σε μια σακουλιτσα και τα έριξα στον κάδο. Εγώ είμαι κυρία και αγαπάω τα ζωάκια, δεν έχω δώσει ποτέ δικαιώματα. Τα είδα ότι ήταν νέκρα για αυτό τα πήγα στον κάδο», ανέφερε, τονίζοντας ότι λατρεύει το σκυλάκι του γιου της και γενικά τα ζώα.

«Κατάλαβα ότι ήταν νέκρα γιατί έτρεχαν αίματα από το στόμα τους και δεν κουνιόντουσαν καθόλου. Ούτε όταν τα έπιασα για να τα βάλω στη σακούλα κουνήθηκαν. Δεν έχω κάνει ποτέ κακό στη ζωή μου. Είμαι νοικοκυρά στο σπίτι μου. Τα αγαπάω πάρα πολύ τα ζώα» σημείωσε.

Αθώωση ζήτησε και ο εισαγγελέας

Την αθώωση της γυναίκας πρότεινε και ο εισαγγελέας της έδρας λέγοντας ότι η γυναίκα, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, δεν είχε κανέναν σκοπό να σκοτώσει τα γατάκια.

«Θεώρησε εσφαλμένα και λόγω μεγάλης ηλικίας, ότι τα γατάκια ήταν νέκρα, με αποτέλεσμα να τα ρίξει στον κάδο απορριμμάτων έχοντας άγνοια των πραγματικών περιστατικών. Δε προέκυψε ότι η κατηγορούμενη είχε σκοπό να τα σκοτώσει», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην αγόρευσή του.

Μετά την αθώωσή της η γυναίκα βγήκε συγκινημένη από το δικαστήριο και αγκάλιασε την οικογένειά της.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα βίντεο μετά το χάος από το τζιπ που μπήκε με 100 χλμ. στην Κεφαλληνίας - Πολίτες ακινητοποίησαν τον οδηγό

Γιατί ο καρκίνος ονομάζεται καρκίνος; Οι Αρχαίοι Έλληνες ίσως είχαν την απάντηση

Η Λόπεζ δεν ήθελε ούτε να την κοιτάζουμε, λέει η αεροσυνοδός που την «άδειασε» - Αγενής και η Άνιστον
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης