Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης 32 μηνών με αναστολή σε 67χρονο που πυροβόλησε και σκότωσε τον γιο του

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης 32 μηνών με αναστολή σε 67χρονο που πυροβόλησε και σκότωσε τον γιο του

Στην απολογία του, ο 67χρονος δήλωσε πως έχει μετανιώσει για την πράξη του ενώ περιέγραψε τα χρόνια προβλήματα που υπήρχαν με τον γιο του ο οποίος προκαλούσε συχνά καβγάδες

dikastirio
Εκτός φυλακής παραμένει και με απόφαση του Εφετείου ο 67χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα τον 32χρονο γιο του, ύστερα από οικογενειακό επεισόδιο που σημειώθηκε το 2020, στο οικογενειακό σπίτι όπου διέμεναν, στην περιοχή της Πυλαία στη Θεσσαλονίκη.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης του επέβαλε ποινή φυλάκισης 32 μηνών, με τριετή αναστολή, καθώς τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία με δόλο, την οποία τέλεσε εν βρασμώ ψυχικής ορμής, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (όπως πρωτοδίκως), ενώ του αναγνώρισε συνολικά τρία ελαφρυντικά- τον πρότερο σύννομο βίο, την ειλικρινή μεταμέλεια και την μεταγενέστερη καλή συμπεριφορά. Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος ο οποίος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία τους στον ανακριτή, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 ετών, με το δικαστήριο να του αναγνωρίζει μόνο ένα ελαφρυντικό, ενώ είχε αφεθεί ελεύθερος μέχρι το Εφετείο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το περιστατικό σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2020 όταν το 32χρονο θύμα που αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα, επιτέθηκε αρχικά και χτύπησε την μητέρα του, η οποία κάλεσε στο κινητό τον 67χρονο σύζυγό της και του, ζήτησε να επιστρέψει στο σπίτι. Μόλις ο κατηγορούμενος έφτασε στο σημείο, δέχθηκε και ο ίδιος επίθεση από τον γιο του στην αυλή του σπιτιού, ενώ από τα χτυπήματα έπεσε στο έδαφος. Κάποια στιγμή, μετά και από παρέμβαση γείτονα της οικογένειας, ο 67χρονος σηκώθηκε, μπήκε στο σπίτι για να πάρει την καραμπίνα και βγαίνοντας πυροβόλησε έξι φορές, από μικρή απόσταση, τον γιο του, τραυματίζοντας τον, μεταξύ άλλων, στο κεφάλι.

Στην απολογία του, ο 67χρονος δήλωσε πως έχει μετανιώσει για την πράξη του ενώ περιέγραψε τα χρόνια προβλήματα που υπήρχαν με τον γιο του ο οποίος προκαλούσε συχνά καβγάδες με αποτέλεσμα η οικογένεια να ζει υπό το καθεστώς τρόμου. Για την επίμαχη ημέρα ο κατηγορούμενος είπε στο δικαστήριο ότι τον κάλεσε η σύζυγός του στο τηλέφωνο λέγοντάς του «έλα, θα με σκοτώσει». Επιπλέον, υποστήριξε ότι δε θυμάται τη στιγμή που πυροβόλησε με την καραμπίνα και αφαίρεσε τη ζωή του γιου του.

Ειδήσεις σήμερα:

Ισόβια σε γονείς-τέρατα που μισούσαν την 3χρονη κορούλα τους και τη βασάνιζαν για μέρες πριν πεθάνει

Ο Φίτσο βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου μετά την απόπειρα δολοφονίας του, λέει ο Ορμπάν

Φωτογραφίες: Η εντυπωσιακή ομοιότητα του Μπίλι Ζέιν με τον Μάρλον Μπράντο στην ταινία για τον μεγάλο ηθοποιό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης