Λαμία: 63 καταγεγραμμένα κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης από σχολικά γεύματα σε μαθητές επτά Δημοτικών Σχολείων

Ο αριθμός θεωρείται ενδεικτικός, καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πόσοι άνθρωποι ασθένησαν – «Μόλις το παιδί έφαγε το σχολικό γεύμα, άρχισε να διπλώνεται στα δύο» καταγγέλλει μητέρα μαθητή

Συνολικά 63 μαθητές από τα επτά Δημοτικά Σχολεία της Λαμίας εκδήλωσαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, μετά την κατανάλωση σχολικού γεύματος, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά και την καταμέτρηση που έκαναν οι διευθυντές των σχολείων.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το LamiaNow, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που ασθένησαν, καθώς τα σχολικά γεύματα διανέμονται μεν στα σχολεία, αλλά οι μαθητές τα καταναλώνουν στο σπίτι τους.

Την ίδια ώρα, μεγάλος αριθμός των γευμάτων είτε καταναλώνεται από άλλα μέλη της οικογένειας, οπότε κάποιοι έχουν ασθενήσει αλλά δεν έχουν καταγραφεί, είτε κάποιες οικογένειες τα διαθέτουν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, είτε στα συσσίτια.

Στον εισαγγελέα Λαμίας οι γονείς


Γονείς βρέθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Λαμίας για να καταγγείλουν τα όσα συνέβησαν. «Κάθε πέντε λεπτά στις ομάδες μας, ενημερωνόμασταν και για ένα ακόμη κρούσμα. Κοινός παρανομαστής σε όλα τα περιστατικά ήταν το σχολικό γεύμα, αφού όσα παιδιά αρρώστησαν είχαν καταναλώσει το ίδιο φαγητό που μοιράστηκε στο σχολείο τους. Στην συνέχεια ενημερωθήκαμε ότι το ίδιο παρατηρήθηκε και σε άλλα σχολεία της πόλης, με παιδιά να εμφανίζουν τα συμπτώματα μόλις έφαγαν τις μερίδες τους. Από το πρώτο κιόλας περιστατικό ενημερώσαμε τον Διευθυντή του Σχολείου μας, ο οποίος σήμερα έκανε καταγραφή των περιστατικών και όπως μας ενημέρωσε, πρόκειται για 17 παιδιά» δήλωσε λίγο πριν την είσοδο της στον εισαγγελέα η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας Μαρία Ζωγράφου.

Τα συμπτώματα άρχισαν αμέσως μόλις έφαγαν οι μαθητές έφαγαν τις μερίδες των σχολικών γευμάτων με μακαρόνια, με αποτέλεσμα οι μαθητές να εκδηλώσουν εμετούς και διάρροιες. Στην αρχή οι γονείς νόμιζαν ότι πρόκειται για γαστρεντερίτιδα, ωστόσο όταν άρχισαν να επικοινωνούν μεταξύ τους κατάλαβαν ότι επρόκειτο για τροφική δηλητηρίαση.




Αποκαλυπτική ήταν η κυρία Μαρία Τριανταφύλλου, που το παιδί της ήταν ένας εκ των μαθητών που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση.

«Μόλις το παιδί έφαγε το σχολικό γεύμα, άρχισε να διπλώνεται στα δύο από τον πόνο. Μετά άρχισαν οι εμετοί και η διάρροια. Το παιδί βασανίζονταν μας έλεγε πως μουδιάζει το κεφάλι του. Περάσαμε ένα μαρτύριο», είπε.

Άγνωστος ο αριθμός των ατόμων που υπέστησαν δηλητηρίαση

Την ίδια ώρα, άγνωστος παραμένει ο αριθμός των ατόμων που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση, καθώς, όπως αναφέρουν γονείς, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα γεύματα τα μοιράζουν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό ή στα συσσσίτια.

«Μιλάμε για αριθμό παιδιών που παρουσίασαν συμπτώματα δηλητηρίασης αλλά πραγματικά δεν γνωρίζουμε πόσοι μπορεί να έχουν ασθενήσει. Τα περισσότερα σχολικά γεύματα δεν καταναλώνονται από μαθητές. Οι γονείς τα μοιράζουν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό ή στα συσσίτια». Δήλωσε ο Γιώργος Πράππας, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.



Ο κ. Πράππας μάλιστα αναφέρει ότι οι γονείς από την αρχή της χρονιάς είχαν διαπιστώσει ότι κάποιες φορές τα γεύματα μύριζαν περίεργα, δεν είχαν καλή όψη και το είχαν συζητήσει, τόσο σε επίπεδο συλλόγου όσο και σε επίπεδο γονέων, μεταξύ τους.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών 4 άτομα βρέθηκαν με συμπτώματα στο Νοσοκομείο Λαμίας ενώ ακόμη συνεχίζεται η καταγραφή από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.




Ειδήσεις σήμερα:

Ισόβια σε γονείς-τέρατα που μισούσαν την 3χρονη κορούλα τους και τη βασάνιζαν για μέρες πριν πεθάνει

Ο Φίτσο βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου μετά την απόπειρα δολοφονίας του, λέει ο Ορμπάν

Φωτογραφίες: Η εντυπωσιακή ομοιότητα του Μπίλι Ζέιν με τον Μάρλον Μπράντο στην ταινία για τον μεγάλο ηθοποιό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr