Υπουργείο Εσωτερικών: Στο αρχείο τέθηκαν οι καταγγελίες περί διάρρηξης

Υπουργείο Εσωτερικών: Στο αρχείο τέθηκαν οι καταγγελίες περί διάρρηξης

Μετά την έρευνα της Αστυνομίας, αλλά και την έρευνα των εισαγγελικών Αρχών που είχε διαταχθεί από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο, δεν αποδείχθηκαν οι καταγγελίες περί διάρρηξης στο υπουργείο Εσωτερικών

YPES
Στο αρχείο τέθηκαν από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Γεώργιο Νούλη οι καταγγελίες περί διάρρηξης σε υπηρεσίες εκλογικής διαδικασίας στο υπουργείο Εσωτερικών στην οδό Ευαγγελίστριας στο κέντρο της Αθήνας.

Αναλυτικότερα, μετά την έρευνα της Αστυνομίας, αλλά και την έρευνα των εισαγγελικών Αρχών που είχε διαταχθεί από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο, δεν αποδείχθηκαν οι καταγγελίες περί διάρρηξης στο υπουργείο Εσωτερικών.

Με αποτέλεσμα, ο κ. Νούλης να θέση την υπόθεση στο αρχείο καθώς, δεν προέκυψε καμία τέλεση αξιοποίνων πράξεων. Ωστόσο, οι εισαγγελικές Αρχές θα προβούν σε νέα διερεύνηση για τον καταγγέλλοντα τη διάρρηξη, διευθυντή του αρμόδιου για την εκλογική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27.4.2024 το υπουργείου Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του ανέφερε τα εξής:

Κλείσιμο
«Αναφορικά με περιστατικό φερόμενης διάρρηξης στο υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνονται τα κάτωθι:

Κατά τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 26 Απριλίου υπήρξε καταγγελία η οποία αφορά σε φερόμενη διάρρηξη στο γραφείο του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκλογών το οποίο εδρεύει επί της οδού Ευαγγελιστρίας. Η είσοδος στο συγκεκριμένο κτήριο φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, ενώ κατά την είσοδο των επισκεπτών πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Αμέσως εκλήθη η Αστυνομία προκειμένου να διερευνήσει τα πραγματικά περιστατικά. Από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών ενεργοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, σε επίπεδο ασφάλειας δικτύων, ηλεκτρονικών μέσων και ελέγχων από το Τμήμα Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου, και δεν έχει προκύψει έως τώρα κάποιο στοιχείο.

Η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη. Το Υπουργείο Εσωτερικών εργάζεται απερίσπαστα για τη διενέργεια των εκλογών με τον άψογο τρόπο που πραγματοποιούνται όλα τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κασσελάκης χαϊδεύει σκυλάκι, κάνει χειραψία, σκουπίζεται και... ξαναβρίζει το Πρώτο Θέμα - Νέα ανάρτηση στα social media

«Τον σκότωσα γιατί βίασε τη σύντροφό μου» - Προφυλακίστηκε ο 51χρονος για την εν ψυχρώ δολοφονία στη Σταυρούπολη


Δύο αδέρφια από το ΜΙΤ «έσπασαν τον κώδικα» του Ethereum και έκλεψαν crypto $25 εκατ. μέσα σε δευτερόλεπτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης