Σεμινάριο Ασφαλούς Οδικής Συμπεριφοράς

Σεμινάριο Ασφαλούς Οδικής Συμπεριφοράς

Διοργανώθηκε από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με την ΄΄Ιαβέρης Σ.Ο.Σ.΄΄

odigisi
Μια πρωτοβουλία με μεγάλη εκπαιδευτική αξία και ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 στις εγκαταστάσεις του OTE Academy, με θέμα «Οδική Συμπεριφορά», που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με την ΄΄Ιαβέρης Σ.Ο.Σ.΄΄ (Σχολή Οδικής Συμπεριφοράς).

Τέτοιες δράσεις βοηθούν και προάγουν ουσιαστικά την συνεργασία μεταξύ φορέων και αναπτύσσουν την εμπιστοσύνη μεταξύ Ελληνικής Αστυνομίας και κοινωνίας γενικότερα προάγοντας την εκπαιδευτική κουλτούρα και τη συμπεριφορά των οδηγών.
troxaia-2
Αντίστοιχη σειρά ενημέρωσης είχε πραγματοποιηθεί κατά τη σχολική περίοδο 2023 – 2024 από τον Αστυνόμο Β´ Παλαιολόγο Ανδρέα και τους συνεργάτες του με επισκέψεις σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - μετά από πρόσκληση των Διευθυντών – παρουσιάζοντας σε μεγάλο αριθμό μαθητών το πρόγραμμα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Διεύθυνσης Τροχαίας «Στον Δρόμο Ασφαλώς Κυκλοφορώ».

Κλείσιμο
Δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηρίσουμε την Οδική Ασφάλεια - Εκπαίδευση ως ένα εθνικό ζήτημα και η αναβάθμισή της απαιτεί τη συστράτευση όλων των συναρμόδιων φορέων, της Αστυνομίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των επιστημονικών φορέων. Κυρίως όμως, απαιτεί τη συνεργασία των πολιτών και την καλλιέργεια μιας διαφορετικής νοοτροπίας στην οδηγική συμπεριφορά όλων μας. Ρόλος της πολιτείας είναι να συμβάλλει με οργανωμένες δράσεις για την επίτευξη αυτού του στόχου και η συγκρότηση της κυβερνητικής επιτροπής αποτελεί ακριβώς την αφετηρία αυτής της προσπάθειας».
troxaia-3
Οι εργασίες του σεμιναρίου καθήλωσαν το κοινό έως την ολοκλήρωσή τους, με θεματολογία που σκοπό είχε τη βελτίωση της οδικής κουλτούρας, της νοοτροπίας και την ανάπτυξη του πολιτισμού των πολιτών-συνανθρώπων μας και κατ' επέκταση την ελαχιστοποίηση των δυστυχημάτων, σε ένα τραγικά επικίνδυνο οδικό περιβάλλον.

Ομιλητές του σεμιναρίου ήταν ο κ. Τάσος ΙΑΒΕΡΗΣ ΜΑΡΚΟΥΪΖΟΣ, Οδηγός Αγωνιστικών Αυτοκινήτων (Κεντρικός Ομιλητής), ο Αστυνόμος Β΄ κ. Ανδρέας ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ, Αξιωματικός του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής & Επικεφαλής Ομάδας Οδικής Ασφάλειας και ο κ. Κωνσταντίνος ΙΑΒΕΡΗΣ ΜΑΡΚΟΥΪΖΟΣ, Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφέρειας Αττικής, για θέματα Οδικής Ασφάλειας & Υπεύθυνος Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας.

Η τοποθέτηση του Αστυνόμου Β´ Παλαιολόγου Ανδρέα του Τμήματος Τροχαίας Αγίας Παρασκευής, αφορούσε την σπουδαιότητα των τροχονομικών ελέγχων και το γεγονός ότι, η κατάσταση ευνομίας και ευταξίας μιας χώρας, δεν καθορίζεται μόνο από τους δείκτες της λεγομένης «βαριάς εγκληματικότητας», αλλά από τομείς όπως είναι η οδική ασφάλεια. Παράλληλα τόνισε ότι, «οι τροχαίες παραβάσεις είναι μια από τις ύψιστες μορφές, όχι απλώς παραβατικής, αλλά αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Όποιος παρανομεί οδηγικά, δεν θέτει απλώς τη ζωή κάποιων αθώων ανθρώπων σε κίνδυνο, αλλά περιφρονεί με τρόπο προκλητικό και βάναυσο απέναντι στην έννομη τάξη και στην οργανωμένη κοινωνία».
troxaia-4
Όπως τόνισε ο κος Ανδρέας Παλαιολόγος κλείνοντας τις εργασίες του σεμιναρίου, τέτοιες δράσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την κοινωνία αφού που προτεραιότητά τους έχουν, την ευαισθητοποίηση των νέων - μαθητών αλλά και όλων των κοινωνικών ομάδων με μοναδικό σκοπό την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, δεδομένου ότι, «Ο σωστός ενήλικας οδηγός είναι ο σωστά εκπαιδευμένος ανήλικος».

Το σεμινάριο τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών κα. Λουκία Κεφαλογιάννη, η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κα. Βασιλική Καβαλάρη, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος κ. Κωνσταντίνος Τσίγκας. Το παρών έδωσαν η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κα. Κλεοπάτρα Τριανταφυλλίδου ο πρώην Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ κ. Νικόλαος Σερέτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Γεώργιος Χαλκιαδάκης ως εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, ο Διοικητής του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Β/Α Αττικής Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Ιωάννης Κιούσης, ο Αναπληρωτής Διοικητής του 5ου Τμ. ΔΙ.ΑΣ. Β/Α Αστυνόμος Α’ Σοφοκλής Χατζόπουλος, αξιωματικοί Αστυνομικών Υπηρεσιών της Βορειοανατολικής Αττικής και πλήθος συναδέλφων και πολιτών οι οποίοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης