Κύπρος: Εντοπίστηκε ολόκληρο οπλοστάσιο μέσα σε τάφο

Κύπρος: Εντοπίστηκε ολόκληρο οπλοστάσιο μέσα σε τάφο

Η Αστυνομία ισχυρίζεται ότι πρόλαβε και απέτρεψε εγκληματική ενέργεια με τον εντοπισμού οπλισμού και εκρηκτικών που ήταν κρυμμένα κάτω από ταφόπλακα σε νεκροταφείο

opla-tafos-kypros
Ο πόλεμος του υποκόσμου στη Κύπρο μετά τις πρόσφατες δολοφονίες σημαντικών παικτών του οργανωμένου εγκλήματος, είναι σε εξέλιξη σε μια προσπάθεια επικράτησης των διάφορων ομάδων.

Η κυπριακή Αστυνομία ισχυρίζεται ότι πρόλαβε και απέτρεψε εγκληματική ενέργεια με τον εντοπισμού οπλισμού και εκρηκτικών, τα οποία ήταν κρυμμένα κάτω από ταφόπλακα σε νεκροταφείο.

Στο νέο κοιμητήριο της Ορόκλινης, κοντά στη Λάρνακα σε τάφο ο οποίος είχε τεθεί υπό συνεχή παρακολούθηση κατόπιν πληροφοριών, βρέθηκαν, ένα στρατιωτικό τυφέκιο, ένα αντιαρματικό, δύο βλήματα, τρία προωθητικά βλημάτων, μία συσκευασία με φυσίγγια, ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος περιείχε υψηλής ισχύος εκρηκτική ύλη, ποσότητα εκρηκτικής ύλης υψηλής ισχύος, ένα πιστόλι, σφαίρες, δύο σιγαστήρες και ένα κινητό τηλέφωνο.

Εικάζεται πως ο οπλισμός και τα εκρηκτικά θα χρησιμοποιούντο σε εγκληματική ενέργεια.

Κλείσιμο
Τα όπλα και τα υπόλοιπα είχαν κρυφτεί κάτω από την μαρμάρινη πλάκα του τάφου μέσα σε πλαστικές σακούλες. Συνελήφθη ένας 46χρονος την ώρα που σήκωνε την πλάκα για αν πάρει τον οπλισμό και ένας 35χρονος που βρισκόταν στο νεκροταφείο χωρίς να μπορεί να δώσει επαρκείς δικαιολογίες για την παρουσία του στον χώρο. Η Αστυνομία πιστεύει πως ο 35χρονος θα παραλάμβανε τον οπλισμό.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο δικαστήριο για να ζητηθεί διάταγμα προφυλάκισης τους, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν και άλλες συλλήψεις.


Ειδήσεις σήμερα:

Κατασκευασμένο στις ΗΠΑ το 1994 το μοιραίο ελικόπτερο για τον Ραϊσί - Τα σενάρια για την απόκτησή του από το Ιράν

Νορβηγικό πλοίο έκανε έρευνες για φυσικό αέριο νότια της Κρήτης - Διάβημα της Λιβύης στον Έλληνα πρέσβη

Ο οδηγός που βίασε την 27χρονη υπάλληλο στον Ασπρόπυργο αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης