Propeller Club, Port Of Piraeus: 90 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στην ελληνική κοινωνία και τη ναυτιλία

Η εκδήλωση παρουσία του πρεσβευτή των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη και οι προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η ελληνική ναυτιλία

Σε μια γλυκιά βραδιά, στην αίθουσα «Φάρος» του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, συγκεντρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες σημαίνοντα στελέχη της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας για την εκδήλωση υποδοχής νέων μελών στο Propeller Club, Port Of Piraeus.

Παρόντες ήταν ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνης ως επίτιμος πρόεδρος του club, ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος δύο εισηγμένων στην αμερικανική κεφαλαιαγορά ναυτιλιακών εταιρειών, της Seanergy Maritime Holdings και της United Maritime Corporation, ενώ ως κύριος ομιλητής προσκλήθηκε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Αγγελικούση Σβάινουνγκ Γ.Σ. Στόλε ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε πόσο περήφανοι είναι όλοι στον όμιλο γιατί τα πλοία φέρουν την ελληνική σημαία και την ταξιδεύουν στα πέρατα του κόσμου, ενώ έδωσε συμβουλές για το σωστό μάνατζμεντ σε δύσκολες εποχές όπως αυτές που ζούμε.

Το Propeller Club του Πειραιά, το οποίο συμπληρώνει 90 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στην ελληνική κοινωνία και ναυτιλία, καλωσόρισε 200 νέα μέλη.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος γιατί βλέπω χρόνο με τον χρόνο το Club μας να εξελίσσεται και να μεγαλώνει. Οχι μόνο ποσοτικά, αλλά κυρίως ποιοτικά», επεσήμανε ο πρόεδρος Κωστής Φραγκούλης και πρόσθεσε: «Ως διοικητικό συμβούλιο δουλεύουμε μεθοδικά και αδιάλειπτα προς αυτή την κατεύθυνση. Διότι χτίζουμε πάνω στα ισχυρά μας θεμέλια οδηγώντας το Propeller Club στην επόμενη μέρα».

Με αφορμή, δε, την παρουσία του Αμερικάνου πρεσβευτή, ο πρόεδρος τόνισε: «Η προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας – Αμερικής στη ναυτιλία, αλλά και η ανάπτυξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, σε επίπεδο κοινωνικό, πολιτιστικό και οικονομικό, βρίσκονταν ανέκαθεν στο επίκεντρο των σκοπών μας ως Club και το γεγονός ότι οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται στο πιο υψηλό επίπεδο, μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. Αυτό δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την άψογη συνεργασία και τη συνεχή υποστήριξη ολόκληρης της ομάδας της πρεσβείας, με επικεφαλής βέβαια τον πρεσβευτή». Στη συνέχεια έκανε ειδική αναφορά στη συμμετοχή του Club στην έκθεση «Ποσειδώνια», με περίπτερο στο American Pavillion, ενώ στις 6 Ιουνίου θα είναι εκ των συνδιοργανωτών του 4ου σεμιναρίου «Trading in U.S. Waters‘ μαζί με το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, την αμερικάνικη πρεσβεία, τη NAMEPA και τo Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος.

Από την πλευρά του ο κ. Τσούνης είπε: «Εδώ και έναν αιώνα, το Propeller Club υποστηρίζει τις πολυδιάστατες θαλάσσιες σχέσεις μας, χτίζοντας γέφυρες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας… Εχοντας τον μεγαλύτερο, νεότερο και πιο σύγχρονο στόλο στη ναυτιλία και μια τόσο δυναμική ναυτιλιακή κοινότητα, είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον της ναυτιλιακής βιομηχανίας στην Ελλάδα».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Οι επίορκοι εφοριακοί στη Χαλκίδα έκαναν μαθήματα εκβιασμών ο ένας στον άλλο - «Αν δεν πάθει πατατράκ αυτή, δεν μαζεύεται»

Νέα ανησυχία για την Κέιτ Μίντλετον: Πιθανό να μην εμφανιστεί ξανά δημόσια μέχρι το 2025

Κυνική ομολογία τρομοκρατών της Χαμάς: Πρώτα τη βίασε ο πατέρας μου, μετά εγώ και ο ξαδερφός μου, αφού τελειώσαμε τη σκοτώσαμε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr