Χειροπέδες σε «εισπράκτορα» σπείρας με μια απάτη και τρεις απόπειρες

Αναζητούνται οι δύο συνεργοί του

Έπειτα από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Ασφάλειας και οργανωμένη επιχείρηση που εκτελέστηκε σε περιοχή της Φλώρινας, συνελήφθη με τα χρήματα που είχε παραλάβει από μια ηλικιωμένη ο 54χρονος αλλοδαπός «εισπράκτορας» σπείρας που προσπάθησε να εξαπατήσει άλλους τρεις πολίτες.

Στην 77χρονη είχε τηλεφωνήσει νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου ένας άγνωστος άνδρας που παρίστανε τον γιατρό και της είχε ζητήσει χρήματα με το πρόσχημα ότι έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση μια φίλη της, την οποία ακουγόταν να προσποιείται μια συνεργός του. Η ηλικιωμένη πείστηκε και παρέδωσε το ποσό των 4.780 ευρώ στον 54χρονο.

Ωστόσο, η απάτη αποκαλύφθηκε αμέσως και οι αστυνομικοί εντόπισαν τον «εισπράκτορα» μέσα στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του το οποίο κατασχέθηκε μαζί με δυο κινητά τηλέφωνα, τον συνέλαβαν και βρήκαν στην κατοχή του τα 4.780 ευρώ, που αποδόθηκαν στην 77χρονη. Από την προανάκριση εξακριβώθηκε ότι οι δράστες αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους τρεις πολίτες στην ευρύτερη περιοχή και ερευνάται αν και άλλοι έπεσαν θύματά τους.

Ο 54χρονος αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας με την δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα κατά συναυτουργία που σχηματίστηκε σε βάρος του και σε βάρος των δύο συνεργών του, οι οποίοι αναζητούνται.






Ειδήσεις σήμερα:

Οι χρυσές συμβουλές του Ρόμπιν Σάρμα: Πώς οι σωστές λέξεις και η σκέψη του... θανάτου μπορεί να κάνουν πιο πλούσια τη ζωή σου


Τελευταία ημέρα ενδοσχολικών εξετάσεων για την Γ’ λυκείου

«Ήταν προμελετημένο έγκλημα, τον έσωσα με σακούλες σκουπιδιών» - Νέα μαρτυρία για την επίθεση στους εθελοντές στην Πάρνηθα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr