Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε η μαθήτρια Β' Δημοτικού που εξαφανίστηκε σε σχολική εκδρομή

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε η μαθήτρια Β' Δημοτικού που εξαφανίστηκε σε σχολική εκδρομή

Μεγάλη κινητοποίηση Πυροσβεστικής και Αστυνομίας για το παιδί που ήταν αγνοούμενο περίπου τρεις ώρες - Επιστρατεύτηκαν drone και σκύλοι της ΕΜΑΚ για την αναζήτηση του κοριτσιού που βρέθηκε να περιπλανιέται στο δάσος

arthrou-exafanish-thessaloniki-01
Αγνοούμενο για περίπου τρεις ώρες ήταν ένα οκτάχρονο κοριτσάκι, μαθήτρια της δευτέρας δημοτικού, στην περιοχή Πλατανόρεμα Ζαγκλιβερίου. Το παιδί είχε πάει εκδρομή με το σχολείο του, όταν ξαφνικά, περίπου στις 11.45 διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν με τους συμμαθητές του και είχε χαθεί κάπου στο δάσος του Πλατανορέματος.

Οι δάσκαλοι, όταν διαπίστωσαν ότι οι δικές τους αναζητήσεις ήταν χωρίς αποτέλεσμα, για να μη χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος ειδοποίησαν αστυνομία και πυροσβεστική, ενώ ενημερώθηκαν και οι γονείς του κοριτσιού που έσπευσαν αμέσως γεμάτοι αγωνία. Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, πολύ περισσότερο από το γεγονός ότι αναζητείτο ένα παιδάκι. 

Ετσι, για την αναζήτηση του κοριτσιού, που είναι μαθήτρια στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στην Ανάληψη, κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, ενώ επιστρατεύτηκαν drone και ειδικοί σκύλοι της 2ης ΕΜΑΚ.

Παράλληλα, αστυνομικοί που γνώριζαν την περιοχή του Πλατανορέματος διασκορπίστηκαν στο δάσος και περίπου στις 2.30 το μεσημέρι, ένας από αυτούς, που υπηρετεί στο τμήμα Καλινδοίων κατάφερε να εντοπίσει το παιδί, τρομαγμένο μεν από το γεγονός ότι είχε μείνει μόνο του, μακριά από συμμαθητές και δασκάλους για περίπου τρεις ώρες.

Το tweet της Πυροσβεστικής για την επιχείρηση εντοπισμού της μαθήτριας

Κλείσιμο
Το «ευχαριστώ» του πατέρα

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες και σε όλο τον κόσμο που επί δυόμιση ώρες έψαχνε την 8χρονη κόρη του που χάθηκε στο Πλατανόρεμα Ζαγκλιβερίου, εξέφρασε ο πατέρας του κοριτσιού φανερά συγκινημένος αλλά και ανακουφισμενος αφού λίγα μέτρα μακριά του ήταν ξανά η κόρη του μαζί με τη μητέρα της.

Μιλώντας στο protothema.gr, μόλις λίγα λεπτά μετά αφότου οι αστυνομικοί εντόπισαν σώα και αβλαβή την κόρη του, ο πατέρας της μαθήτριας β' δημοτικού αναφέρει: "Τους ευχαριστώ όλους. Όλο τον κόσμο που βοήθησε να βρεθεί το παιδί μου. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Ήρθε η αστυνομία, η Πυροσβεστική, η ΕΜΑΚ, όλος ο κόσμος. Όλους να τους έχει ο Θεός καλά".

Ο ίδιος εξηγεί, μιλώντας για το περιστατικό, ότι "το παιδί πήγε ως ένα σημείο και από ότι μας είπαν άλλα παιδάκια κατάφερε και βγήκε από ένα ξέφωτο απέναντι και πέρασε τον κεντρικό δρόμο, για αυτό αργήσαμε να τη βρούμε. Έχασε τον προσανατολισμό του. Ήταν μόνο του, χάθηκε μόνο του. Ήταν ένα παιδάκι μαζί του που έφτασε ως ένα σημείο και μετά γύρισε. Η δικιά μου έκατσε λίγο ακόμη και μετά έχασε τον προσανατολισμό της, ανέβηκε πάνω και τέλος καλό, όλα καλά. Δεν ήταν κοντά οι δάσκαλοι και, μόλις το μάθανε, οι άνθρωποι όλοι κινητοποιηθήκανε, η περιφέρεια, όλοι. Εγώ μόλις ενημερώθηκα έτρεξα κατευθείαν".

Τέλος, ο πατέρας του κοριτσιού αναφέρει ότι η κόρη βρέθηκε μέσα σε δυόμιση ώρες και ότι είναι πολύ καλά στην υγεία της. "Το πρώτο που ζήτησε ήταν λίγο νεράκι και παγωτό. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά. Σας ευχαριστώ. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο ειδικά τα σώματα ασφάλειας. Τους δασκάλους, τους χωριανούς, κινητοποιήθηκε όλο το χωριό (το Ζαγκλιβέρι)", υπογραμμίζει συγκινημένος.


Ειδήσεις σήμερα:

Τρέχουν οι ιδιοκτήτες για τον νέο κανονισμό πυροπροστασίας: Δόθηκε παράταση για τα ακαθάριστα οικόπεδα, ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμο €1.000

Αλλαγές εντός και εκτός της OPAP Arena για τον τελικό του Conference League - Δείτε φωτογραφίες

Ο Σάκης Ρουβάς μίλησε για τον χωρισμό που τον στιγμάτισε, τα 20 χρόνια με τη Ζυγούλη και τη ζωή στην Αμερική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης