Conference League: Όλα έτοιμα στη Νέα Φιλαδέλφεια για τον τελικό - Οδηγός για τα μέτρα ασφάλειας και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Conference League: Όλα έτοιμα στη Νέα Φιλαδέλφεια για τον τελικό - Οδηγός για τα μέτρα ασφάλειας και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Τρία σημεία συνάντησης για τους φιλάθλους - Ειδικά δρομολόγια από τον ΗΣΑΠ - Απαγορεύονται ακόμα και τα τσιγάρα στο γήπεδο - 5.000 αστυνομικοί επί ποδός

arthrou-olimp
Σε ρυθμούς τελικού, αλλά και σε ένα άτυπο lockdown έχει μπει η Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς από τα ξημερώματα έχουν τεθεί σε ισχύ τα μέτρα ασφάλειας καθώς και οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Αστυνομία ενόψει του μεγάλου τελικού του Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Φιορεντίνα, ο οποίος θα διεξαχθεί το βράδυ στην Opap Arena.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., περισσότεροι από 5.000 Αστυνομικοί, όλων των υπηρεσιών, θα βρίσκονται επί ποδός σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, ενώ για την τήρηση των μέτρων συνδράμουν και στελέχη της Κρατικής Ασφαλείας, της Αντιτρομοκρατικής και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία 5 ζωνών ελέγχου, 5 δακτυλίων περιμετρικά του γηπέδου, από τις οποίες θα περνούν μόνο όσοι έχουν εισιτήριο για τον αγώνα, διαπίστευση της UEFA η ειδική διαπίστευση μόνιμου κατοίκου.

telikos_conference___8_


Κλείσιμο
Για τη μετακίνηση των οπαδών έχουν καθοριστεί τρία σημεία συνάντησης. Για όσους έχουν τα κόκκινα εισιτήρια, δηλαδή τους οπαδούς του Ολυμπιακού, αυτοί θα συγκεντρωθούν στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας όπου θα γίνει ένας πρώτος έλεγχος εισιτήριων και στοιχείων ταυτότητας. Στις 6.30 το απόγευμα θα επιβιβαστούν στους συρμούς του Ηλεκτρικού από το σταθμό του Νέου Φαλήρου και θα φτάσουν χωρίς στάση μέχρι το σταθμό του Περισσού. Στη συνέχεια πεζή και συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων θα κατευθυνθούν προς την Opap Arena.

telikos_conference___2_
telikos_conference___3_


Για τους οπαδούς της Φιορεντίνα με τα μπλε εισιτήρια, σημείο συνάντησης είναι το πάρκινγκ του ΟΑΚΑ από όπου θα επιβιβαστούν σε λεωφορεία του ΟΣΥ και οδικώς θα φτάσουν μέχρι τη λεωφόρο Δεκελείας

Οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα από νωρίς στο ΟΑΚΑ

Φίλαθλοι της Φιορεντίνα στο ΟΑΚΑ


Τέλος, όσοι έχουν λευκό εισιτήριο, είναι δηλαδή ουδέτεροι, θα συγκεντρωθούν στο Θησείο και από εκεί μέσω του ΗΣΑΠ θα φτάσουν στο σταθμό του Περισσού. Οι ίδιοι μπορούν να μετακινηθούν και μέσω του σταθμού Ειρήνη της γραμμής 1 του Μετρό. Μέχρι τις 5 το απόγευμα ο ΗΣΑΠ θα εξυπηρετεί κανονικά το επιβατικό κοινό ενώ μετά τις 6 θα λειτουργεί αποκλειστικά για τη μετακίνηση των οπαδών.

telikos_conference___5_
telikos_conference___6_
telikos_conference___4_


Ελικόπτερα και drones της Ελληνικής Αστυνομίας θα «σκανάρουν» από αέρος όλα τα σημεία δίνοντας συνεχώς εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ. Για αυτό το λόγο η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε χθες NOTAM με την οποία από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης απαγορεύεται η πτήση ελικοπτέρων και drones που είτε δεν είναι κρατικά είτε δεν έχουν ειδική άδεια. 
telikos_conference___7_
telikos_conference___12_

Ο χώρος περιμετρικά του γηπέδου έχει αποκλειστεί με κιγκλιδώματα, από τα οποία περνούν μόνο όσοι έχουν εισιτήριο η διαπίστευση της UEFA.

Κάτοικος της Νέας Φιλαδέλφειας
Conference League: Σε ρυθμούς τελικού έχει μπει η Νέα Φιλαδέλφεια


Παράλληλα, κλιμάκια της Αστυνομίας ελέγχουν με ειδικούς ανιχνευτές μετάλλων τους πεζούς και τα οχήματα που μπαίνουν στην υπογειοποίηση με κατεύθυνση την πλατεία του Αετού. Όσοι έχουν εισιτήριο του αγώνα θα πρέπει να φορούν διακριτικά μόνο των δύο φιναλίστ, να έχουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο, να μην έχουν τσιγάρο ή είδη ατμιστού, και να μην έχουν σακίδιο μεγαλύτερο από τη διάσταση Α4. Σε διαφορετική περίπτωση το σακίδιο θα κατάσχεται και θα αποθηκεύεται σε ειδικά ντουλάπια της UEFA από όπου ο κάτοχος του θα μπορεί να το παραλάβει μετά τη λήξη του τελικού.
telikos_conference___11_
telikos_conference___13_

Εντός του γηπέδου, σε κάθε θύρα, θα βρίσκονται 120 εθελοντές διασώστες του ΕΚΑΒ προκειμένου να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε απρόοπτο καθώς και πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής.

Η κυκλοφορία στη Νέα Φιλαδέλφεια
Conference League: Σε ρυθμούς τελικού έχει μπει η Νέα Φιλαδέλφεια (2)


Υπενθυμίζεται πως από την Κυριακή η Opap Arena έχει ελεγχθεί απο κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους ενώ το ίδιο συνέβη και με το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας στο οποίο έχει μπει λουκέτο από χθες μέχρι αύριο τα ξημερώματα.
telikos_conference___14_
telikos_conference___15_
telikos_conference___1_
telikos_conference___17_
 

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με απαγόρευση κυκλοφορίας και απαγορεύση στάσης και στάθμευσης, καλύπτουν μια ακτίνα σε απόσταση 2 χιλιόμετρων και όμορους Δήμους, της Νέας Ιωνίας και της Μεταμόρφωσης. Από χθες γερανοί της Τροχαίας σηκώνουν οχήματα που είναι σταθμευμένα στα στενά γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ ενώ όσοι μόνιμοι κάτοικοι μένουν δίπλα από την Opap Arena σήμερα θα κινούνται από και προς τα σπίτια τους μόνο με την ειδική διαπίστευση που προμηθεύτηκαν από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

 
telikos_conference___9_
telikos_conference___10_

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 12 το μεσημέρι η Τροχαία αναμένεται να προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Δεκελείας ενώ μετά τις 5 θα κλείσει και η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας, από το ύψος της οδού Αχαρνών μέχρι τη γέφυρα Βρυούλων.

Κάτοικος της Νέας Φιλαδέλφειας με... διαπίστευση
Conference League: Σε ρυθμούς τελικού έχει μπει η Νέα Φιλαδέλφεια (3)

Τέλος, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία στους Δήμους Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και Νέας Ιωνίας λόγω του μεγάλου τελικού.

Δημογλίδου: Επί ποδός πάνω από 5.000 αστυνομικοί

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε το πρωί της Τετάρτης 29 Μαΐου η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα τα μέτρα ενόψει του τελικού του Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Οι αστυνομικοί είναι ήδη επί ποδός από τη Δευτέρα, η ΕΛ.ΑΣ. προετοιμάζεται για τη σημερινή μέρα εδώ και 4 μήνες με συνεχείς συσκέψεις με εκπροσώπους της UEFA και των δυο ομάδων», τόνισε αρχικά η κ. Δημογλίδου, ενώ συμπλήρωσε: «Πρόκειται για μια σπουδαία διοργάνωση, μια γιορτή για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, για αυτό και είναι απαραίτητη η λήψη αυστηρών μέτρων».

Στη συνέχεια, επανέλαβε την ανάγκη οι κάτοικοι των γύρω γειτονιών να κυκλοφορούν με διαπίστευση, καθώς και ότι η Γραμμή 1 του ΗΣΑΠ δεν θα είναι διαθέσιμη για τους πολίτες από τις 5 το απόγευμα, επομένως ο μόνος τρόπος άφιξης με συγκοινωνία θα είναι είτε από το Νέο Φάληρο για όσους διαθέτουν «κόκκινα» εισιτήρια (φίλαθλοι Ολυμπιακού), είτε από το ΟΑΚΑ με λεωφορεία για τους κατόχους των «μπλε» εισιτηρίων (φίλαθλοι Φιορεντίνα), είτε από τις στάσεις του ΗΣΑΠ «Θησείο» και «Ειρήνη» για τους κατόχους των «λευκών» εισιτηρίων.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1lw479jy18h)


«Σε κάθε τέτοια μεγάλη διοργάνωση που τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στραμμένα πάνω μας, όπως καταλαβαίνετε οι κίνδυνοι και οι απειλές είναι πολλοί. Για αυτό κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή και της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ, μέσα στο γήπεδο. Την Κυριακή τα ξημερώματα έγινε εξονυχιστικός έλεγχος σε όλο το γήπεδο από την Ελληνική Αστυνομία. Μόνο σήμερα χρησιμοποιούνται πάνω από 5.000 αστυνομικοί».

Τέλος, η κ. Δημογλίδου διαβεβαίωσε για την πλήρη ασφάλεια των φιλάθλων και κατά την αποχώρηση από το γήπεδο μετά το πέρας του τελικού.

«Ο κόσμος θα αποχωρήσει με τον ίδιο τρόπο που έφτασε: με συνοδεία αστυνομικών με λεωφορεία για τους οπαδούς της Φιορεντίνα και στη συνέχεια οι φίλοι του Ολυμπιακού από Περισσό προς Νέο Φάληρο», ανέφερε, ενώ παράλληλα ενημέρωσε ότι τα μέτρα θα παύουν να ισχύουν όταν επιστρέψει και ο τελευταίος φίλαθλος στον προορισμό του.


Ειδήσεις σήμερα:

Γιώργος Προβόπουλος: Το πρόωρο «αντίο» από έναν ευπατρίδη της οικονομίας

Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων μετά τις παρατάσεις για την πυροπροστασία- Το κόστος και οι γκρίνιες

Πόλεμος και έρωτας για τον Φάνη και η Δαλάκα στην αρένα των μονομάχων του Survivor - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης