Υπέρ της αναγνώρισης ενός παλαιστινιακού κράτους τάσσεται και ο Μακρόν

Υπέρ της αναγνώρισης ενός παλαιστινιακού κράτους τάσσεται και ο Μακρόν

Όπως τόνισε,ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος, η κίνηση αυτή πρέπει να γίνει την κατάλληλη στιγμή

macron-2
Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν ξεκαθάρισε χθες την πρόθεσή του να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος, ωστόσο, έσπευσε να τονίσει ότι η κίνηση αυτή πρέπει να γίνει την κατάλληλη στιγμή και όχι αυθόρμητα.

«Δεν υπάρχει κανένα ταμπού για τη Γαλλία και είμαι απολύτως έτοιμος να αναγνωρίσω ένα παλαιστινιακό κράτος, αλλά πιστεύω ότι αυτή η αναγνώριση πρέπει να γίνει σε μια χρήσιμη στιγμή», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Γερμανία, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Προτού αποχωρήσει από τη Γερμανία, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης του, ο αρχηγός της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας υποστήριξε ότι η αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους πρέπει να έρθει «σε μια χρήσιμη στιγμή» και όχι ως απάντηση σε «συναισθηματισμούς».

Οι δηλώσεις Μακρόν διατυπώνονται την ώρα που στην πατρίδα του, ο βουλευτής του κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία» (La France insoumise- LFI- ριζοσπαστική αριστερά), Σεμπαστιάν Ντελογκί, σήκωσε χθες μέσα στη γαλλική εθνοσυνέλευση, μια παλαιστινιακή σημαία, κατά τη διάρκεια ερώτησης προς την κυβέρνηση σχετικά με την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Κλείσιμο
Για την ενέργειά του, ο βουλευτής της αντιπολίτευσης αποκλείστηκε 15 ημέρες από τις εργασίες της Εθνοσυνέλευσης, γράφει το γαλλικό δημοσίευμα.

Σημειώνεται ότι, ο κανονισμός της βουλής της Γαλλίας προβλέπει κυρώσεις σε βάρος κάθε μέλους που επιδίδεται σε ενέργειες που διαταράσσουν την τάξη ή που προκαλεί μια ταραχώδη σκηνή.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανατριχιαστικοί «οδηγοί για sextortion» διαθέσιμοι προς πώληση στα social media - Tι αποκάλυψε έρευνα του BBC

Δικαστήριο αποφάσισε αποζημίωση €200.000 για θάνατο 65χρονου από αγέλη σκύλων στην Πυλαία

35χρονος μαχαίρωσε τον εργοδότη του σε καφετέρια στη Σκιάθο - «Το έκανα γιατί έτσι μου ήρθε»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης