Οι συνεργασίες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμπράττει με διεθνώς αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια, με στόχο τη δημιουργία νέων προοπτικών στην ελληνική εκπαίδευση.


Sponsored content

Η υψηλή ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, το διακεκριμένο ακαδημαϊκό προσωπικό του και οι συνεργασίες με διεθνούς κύρους Πανεπιστήμια, συνθέτουν ένα επιτυχημένο σύγχρονο μοντέλο που συμβάλλει στη δημιουργία νέων προοπτικών στην ελληνική ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Με τις πρόσφατες εξελίξεις να αλλάζουν σημαντικά το τοπίο της Εκπαίδευσης στη χώρα μας, και έγκριτα δημόσια πανεπιστήμια του εξωτερικού να ετοιμάζονται να εγκαινιάσουν την παρουσία τους σε αυτήν, οι ανώτατες σπουδές στην Ελλάδα μπαίνουν, αδιαμφισβήτητα σε μία νέα εποχή. Μια εποχή στην οποία το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, ένας οργανισμός με περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες συνεχών επενδύσεων στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι πανέτοιμος να πρωταγωνιστήσει – καθώς, η δυναμική και η τεχνογνωσία που διαθέτει, σε συνδυασμό με τις εδραιωμένες συνεργασίες του με πανεπιστήμια διεθνούς κύρους, το καθιστούν το πλέον πρωτοπόρο ίδρυμα στον κλάδο.


Πανεπιστήμια με εξέχουσα θέση στον παγκόσμιο ακαδημαϊκό χάρτη, και εξαιρετικές διακρίσεις στην μακρά τους διαδρομή, συνεργάζονται κατ’ αποκλειστικότητα με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, που φέτος «κλείνει» 42 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην εκπαίδευση. Οι συνεργασίες αυτές, αποτελούν και ένα από τα πιο μοναδικά του πλεονεκτήματα - και, μαζί, απτή απόδειξη του υψηλού επιπέδου σπουδών που παρέχει στους φοιτητές του.


Σύνδεση με Αγορά Εργασίας, Εξαιρετική Ποιότητα, Καινοτομία: απαραίτητα «συστατικά» για τις συνεργασίες αριστείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Αναγνωρίζοντας πως ο διεθνής προσανατολισμός των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων δεν αποτελεί το μόνο εχέγγυο, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εστιάζει στην αξιολόγηση επιπλέον ποιοτικών στοιχείων για την επιλογή τους. Ο τρόπος με τον οποίο η καινοτομία δίνει το «παρών» ευρύτερα στη λειτουργία τους και ειδικότερα στα προγράμματα σπουδών τους, καθώς και το κατά πόσον αυτά ανταποκρίνονται στην ελληνική πραγματικότητα, ως προς τη σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας, αποτελούν ορισμένα από τα βασικότερα κριτήρια του Ιδρύματος.


Μια ακόμη παράμετρος αφορά στο κύρος των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων, το οποίο πιστοποιείται από τη θέση που κατέχουν στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, το University of East London, που ανήκει στα top 200 νέα Πανεπιστήμια στον κόσμο (THE Young University Rankings) και το Oxford Brookes University, με 95% απορρόφηση των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας εντός 6 μηνών από την αποφοίτηση. Επιπλέον, το Solent University θεωρείται ως ο παγκόσμιος ηγέτης στις σπουδές Ναυτιλίας, το Queen Margaret University βρίσκεται μεταξύ των καλύτερων πιο σύγχρονων Πανεπιστημίων στη Σκωτία, με εξειδίκευση στις επιστήμες υγείας και η Ecole hôtelière de Lausanne είναι αναγνωρισμένη ως η Νο1 Σχολή Ξενοδοχειακών Σπουδών στον κόσμο.


Διεθνείς σπουδές με «έδρα» την Ελλάδα

Τι σημαίνουν, όμως, πρακτικά, για τους φοιτητές αυτές οι «συνεργασίες» - και με ποιόν τρόπο, τελικά, συμβάλλουν στην αναδιαμόρφωση του τοπίου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα; Η απάντηση είναι απλή: οι φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν αναγνωρισμένα πανεπιστημιακά πτυχία εγνωσμένου κύρους και εμβέλειας πραγματοποιώντας εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα τις σπουδές τους. Η καινοτομία του Μητροπολιτικού έγκειται στο ότι τα προγράμματα σπουδών του είναι διαθέσιμα, στο σύνολό τους, σε όλα τα campuses του Κολλεγίου, που βρίσκονται σε 8 διαφορετικά σημεία σε όλη τη χώρα: Αθήνα, Μαρούσι, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδος, Λάρισα, Πάτρα. Την ίδια στιγμή, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο δίνει στους σπουδαστές του την ευκαιρία να βιώσουν μια εμπλουτισμένη εκπαιδευτική εμπειρία με πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα ακαδημαϊκών γνώσεων και ευκαιρίες για εξειδίκευση, έρευνα και περαιτέρω ακαδημαϊκή εξέλιξη. Μια εκπαιδευτική εμπειρία διεθνών προδιαγραφών, που πραγματοποιείται εντός συνόρων, και ολοκληρώνεται με τίτλους σπουδών που απονέμονται απευθείας από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια.


Τα οφέλη για την Εκπαίδευση και τη χώρα

H πρόσβαση σε υψηλού επίπεδου σπουδές από διεθνώς αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια είναι γεγονός ότι ενισχύει σημαντικά την ποιότητα της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, ωθώντας τον εκπαιδευτικό χώρο στο να εξελιχθεί και να προσαρμοστεί στις παγκόσμιες τάσεις και απαιτήσεις. Παράλληλα, η επαφή με Πανεπιστήμια αυτού του βεληνεκούς λειτουργεί ως όχημα για την εισαγωγή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας στην εκπαίδευση, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη δημιουργία ενός δυναμικού και ευέλικτου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, που προωθεί τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη. Συνεργασίες όπως αυτές που επιδιώκει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, λειτουργούν ως γέφυρα διασύνδεσης της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με το παγκόσμιο εκπαιδευτικό τοπίο, καθιστώντας την πιο ανταγωνιστική στον διεθνή εκπαιδευτικό χάρτη.

Σε μια εποχή όπου η διεθνοποίηση της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική πρόκληση, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει με ποιοτικές και σύγχρονες προτάσεις για την πανεπιστημιακή εκπαίδευση των νέων. Γιατί διαχρονικός στόχος του είναι να προσφέρει στους φοιτητές του μια κορυφαία εκπαιδευτική εμπειρία διεθνούς προσανατολισμού φιλοδοξώντας, παράλληλα, να συμβάλλει ουσιαστικά στη διαρκή αναβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr