Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Ενοχή για μεσίτη και κοσμηματοπώλη ζήτησε ο εισαγγελέας

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Ενοχή για μεσίτη και κοσμηματοπώλη ζήτησε ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι της υπόθεσης, όπως και πρωτόδικα, για το αδίκημα της θανατηφόρα σωματικής βλάβης

zak123
Αυλαία πέφτει τις επόμενες ημέρες στην δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, τον Σεπτέμβριο του 2018, στην Ομόνοια.

Σήμερα ο εισαγγελέας της έδρας του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου Στ. Κωσταρέλος με πρότασή του προς το δικαστήριο ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι της υπόθεσης, ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης, όπως και πρωτοδικα για το αδίκημα της θανατηφόρα σωματικής βλάβης.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας επικαλέστηκε το βιντεοληπτικό υλικό της δικογραφίας και άλλα στοιχεία που προέκυψαν κατά την ακροαματική διαδικασία και έκανε λόγο για «σκηνικό λιντσαρίσματος» σε βάρος του θύματος.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κωσταρέλος στη πρόταση του επισήμανε μεταξύ άλλων: «Οι κατηγορούμενοι αν και γνώριζαν ότι τα χτυπήματα στο κεφάλι μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, και είχαν τη δυνατότητα να προβλέψουν το αποτέλεσμα του θανάτου, εν τούτοις επιτέθηκαν με κλωτσιές στο κεφάλι σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου. Οι ισχυρισμοί τους ότι ήταν σε άμυνα ή νομιζόμενη άμυνα δεν ευσταθούν γιατί εκείνοι ήταν έξω από το κατάστημα με ασφάλεια ανάμεσα στον κόσμο και αυτοί έσπασαν το μεγαλύτερο μέρος του τζαμιού, ενώ ο Κωστόπουλος ήταν μόνος του μέσα στο κατάστημα και είχε κληθεί η αστυνομία και ήταν βέβαιη η σύλληψη του».
Ακόμη σύμφωνα με τον εισαγγελέα «οι κατηγορούμενοι άρχισαν με τα πόδια να σπάνε τη τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου και με μένος να χτυπάνε τον Ζακ Κωστόπουλο στο κεφάλι, το οποίο ταλαντευόταν δεξιά και αριστερά με αποτέλεσμα να προσκρούσει στα τζάμια. Ο ένας τον έσυρε στο πεζοδρόμιο αφού τον αφόπλισε από το μαχαίρι. Τότε ο Ζακ Κωστόπουλος ανέπνεε και είχε τις αισθήσεις τους. Ο ένας τον κλώτσησε συνολικά 9 φορές από τις οποίες οι 5 στο κεφάλι και ο άλλος 5 φορές και οι τρεις στο κεφάλι».

Κλείσιμο
Τέλος, ως αιτία θανάτου ο εισαγγελικός λειτουργός υπέδειξε τις καταθέσεις των ιατροδικαστών που μιλούν για «ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου που συνδέονται αιτιωδώς με το θάνατο μέσω μηχανισμού στρες» ενώ επεσήμανε ότι «δεν υπήρχε παθολογία της καρδιάς».

Η δίκη συνεχίζεται με αγορεύσεις συνηγόρων και η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου αναμένεται σε επόμενη συνεδρίαση.

Ειδήσεις σήμερα:

Στυγνή εκτέλεση υποψηφίου δημάρχου στο Μεξικό on camera - Έχουν δολοφονηθεί 24 κατά την προεκλογική εκστρατεία

Σάλος με τις τοξικές και καρκινογόνες ουσίες που βρέθηκαν σε ρούχα της Shein - Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την υγεία

Ο ευρωπαϊκός τύπος υποκλίνεται στον Ολυμπιακό: Ανέβηκε στον Όλυμπο με Κααμπί και... Μεντιλόπουλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης